Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Artis Ate: "Zināju, ka tādā situācijā metīšu bez domāšanas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Artis Ate: "Zināju, ka tādā situācijā metīšu bez domāšanas"
Artis Ate. Foto: Basketbola Čempionu līga

"Neteiktu, ka nospēlējām ļoti labi – pārāk daudz kļūdījāmies. Ir tik daudz lietu, kuras varam izdarīt labāk. Latvijas un Igaunijas līgas finālā gaidīsim otrā pusfināla labāko komandu," pēc uzvaras pār Ogri teica basketbola kluba "VEF Rīga" uzbrūkošais aizsargs Artis Ate.

VEF basketbolisti galotni sagaidīja iedzinēju lomā. Ate atzina, ka Ogre izsitusi rīdziniekus no komforta zonas. “Vakar nevarēju pagulēt – “play-off” sākums radīja uztraukumu. Arī ieiešana spēlē sanāca nervoza, pārāk daudz domāju. Labāk būtu, ja ieietu ar vēsu galvu. Vēlāk nomierinājos un viss bija kārtībā.”

Priekulē dzimušais un Rucavā uzaugušais spēlētājs 38. minūtē iemeta svarīgu trīspunktu metienu, kurš iesāka VEF 11:0 izrāvienu. "Tā bija sagatavota sadarbība. Izskrēju, saņēmu bumbu un iemetu truli. Zināju, ka tādā situācijā metīšu bez domāšanas."

Pēdējā minūtē pretinieki spēlēja uz spēku izsīkuma robežas – ar piecām piezīmēm laukumu atstāja Vokers, Zēbergs, Pozņaks un Kuksiks. Iespējams, ogrēniešiem visvairāk pietrūka Kristaps Dārgais, kurš savainojuma dēļ atstāja laukumu jau pirmajā ceturtdaļā. “Viens no viņu atslēgas spēlētājiem. Var saasināt gan pats, gan uztaisīt situācijas citiem. Noteikti, ka Ogre izjuta viņa trūkumu.”

Ate atzinīgi novērtēja pretinieku veikumu. “Ogre labi darīja savu darbu – piespieda mūs kļūdīties un sameta daudz punktu no distances. (Jānim) Pozņakam ir ļoti labs metiens no pustālās distances – tā apmēram no sodu līnijas. Šodien viņš sameta pustālos un pielasīja no apakšas.

VEF paspēja sagatavoties pusfinālam. “Trešdienas pēcpusdienā pēc gara un nogurdinoša ceļa atgriezāmies mājās no Bosnijas. Ceturtdien trenēties bija grūtāk nekā parasti, taču paspējām atjaunoties un šodien bijām svaigi. Burbulī esam no piektdienas – nodrošināti labi apstākļi.”

     [+] [-]

, 2021-04-10 20:44, pirms 3 gadiem
sūda brālis.. tad. kad bij jāiemet pret ārzemju klubiem svarīgi grozi, tad xuju, nespējnieks(i).. a tagad, kur vajdzēja vienkārši zaudēt, nu ir ērglis, ibiomaģ