Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Startē cīņas par vietām Latvijas čempionāta finālā

Jānis Celmiņš

Startē cīņas par vietām Latvijas čempionāta finālā
Andrejs Jamrovskis pret "Lāses" bloku
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar Ozolnieku Sporta namā ar maču starp „Poliurs/Ozolnieki” un „DU” komandām startēs pirmā no divām Latvijas volejbola čempionāta pusfināla sērijām. Otrā pusfināla starts (Lāse-R/Rīga – Biolars) dienu vēlāk SN „Daugava”.

„Schenker” volejbola līgas labāko četru komandu skaitā šogad pirmo reizi līgas vēsturē nespēja iekļūt neviens no Latvijas klubiem, taču tas nemazina intrigu cīņā par Latvijas čempionāta medaļām. Pusfināla sērijā gan intrigas būs ļoti maz, ja būs vispār, taču - dzīvosim, redzēsim. Vienā no pusfināliem šogad spēkus samēros „Poliurs / Ozolnieki” un „DU” volejbolisti, otrā - „Lāse-R/Rīga” un „Biolars”. Latvijas čempionāta nolikums paredz, ka finālā iekļūs komandas, kuras spēs uzvarēt sērijās līdz trim uzvarām.

Ozīši neapšaubāmi favorīti pret „DU”

Ozolnieku komandu īsi pirms pusfināla sērijas sākuma papildinājis Turcijas ziemas čempions pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš, arī pārējie ir gatavi cīņām un izskatās, ka jānotiek lielam brīnumam, lai ozīši atdotu kaut maču DU volejbolistiem, kuriem sezonas otrā puse bijusi pagalam nesekmīga. Libero pozīcijā sezonas beigās tiek iespēlēts Andris Krūmiņš, bet saspēles vadīšana uzticēta jaunajiem. Šo rindu autora prāt Krūms gan komandai var būt noderīgāks kā cēlājs. Nē, nenoniecināsim jaunos cēlājus, taču kā cēlājs Andris komandai var palīdzēt vairāk – tikai un vienīgi autora subjektīvs viedoklis. Daudz izšķirs arī Edgara Toča un Vitālija Cinnes veiksme uzbrukumā, taču viss atkarīgs no servju uzņemšanas. Tikmēr Ozolnieku komandai neapšaubāms ieguvums ir Mārtiņš Pļaviņš, kurš vēl pirms vasaras sezonas vēlas atpūtināt smadzenes un uzspēlēt zālē. Skaidrs, ka Mārtiņš ieņems vietu Ozolnieku komandas pamatsastāvā, jautājums – kurš izrādīsies liekais - rezervists? Aivis Āboliņš vai Aivars Siļutins? Redzēsim… Ar Mārtiņa pieslēgšanos Ozolniekiem nu, iespējams, ir labākā otrā tempa uzbrucēju līnija Latvijā un servju uzņemšana kā zināms mūsdienu volejbolā ir ļoti svarīga.

Favorīti šajā pāri neapšaubāmi ir ozīši un diezgan droši, ka Zigismunda Griguļinoviča vadītā komanda ceļu uz tālo Daugavpili vēlēsies mērot tikai reizi, sēriju lūkojot noslēgt jau trijās spēlēs. Izskatās, ka varētu izdoties! Pirmais mačs šajā sērijā jau šovakar pulksten 18.00 Ozolniekos.

„Lāsei” un jelgavniekiem jāreabilitējas

„Lāses” un „Biolars” komandas šo sezonu par izdevušos diez vai var saukt. Rīdzinieki nespēja iekļūt „Schenker” līgas „Final four”, bet jelgavnieki „Schenker” līgas sezonu pabeidza tikai kā astotie. Ja robežsargi visu var norakstīt uz to, ka ir gados jauna komanda, jelgavnieki - diez vai. Uz papīra „Biolars” sastāvs ir pat ļoti labs, taču pēc Latvijas kausa, kurā komanda aizvadīja šīs sezonas labākos mačus, kaut kas ir pajucis. Jurija Deveikusa rokās ir labas kārtis, taču pietrūkst viens kārtīgs dūzis – otrā tempa uzbrucējs, ar stabilu servju uzņemšanu. Tieši šī ir vājākā komandas pozīcija, sākoties pusfināla sērijai, turklāt nelieli savainojumi ir vairākiem komandas pamatsastāva spēlētājiem. Raimondam Vildem situācija it kā ir labāka, taču īstu maiņu komandas pamatsastāvam nav. Epizodiski var palīdzēt Atvars Vilde, Artūrs Kiseļevs, arī Jānis Liepiņš.

Arī šajā pāri ir viens neapšaubāms favorīts – „Lāse”, taču jāatceras, ko rīdziniekiem šis statuss deva Latvijas kausa pusfinālā… zaudējumu piecos setos. Pirmais mačs šajā pārī jau svētdien SN „Daugava”, mača sākums 17.00, tiešraide Sportacentrs.com portālā, kā arī Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvā TV 411.kanālā).

Sportacentrs.com prognoze: Abās pusfināla sērijās kopā netiks izspēlētas vairāk par septiņām spēlēm!

Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendārs:

DatumsLaiksKomandasVietaLIVE
10.0318.00Poliurs/Ozolnieki - DUOzolnieku SN
11.0317.00Lāse-R/Rīga - VK BiolarsDaugavas SNsportacentrs.com TV
14.0319.00DU - Poliurs/OzolniekiDaugavpils OCsportacentrs.com TV
15.0319.00VK Biolars - Lāse-R/RīgaZemgales OC
17.0318.00Poliurs/Ozolnieki - DUOzolnieku SN
18.0317.00Lāse-R/Rīga - VK BiolarsDaugavas SN
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-10 13:55, pirms 12 gadiem
Sēriju rezultāti:
Lāse - Bio 3-1
Ozo - Du 3-0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-12 09:15, pirms 12 gadiem
Man tik viens sakāmais, vai nākamreiz nevar nedaudz ātrāk ielikt info, ka būs un rādīs spēles viss notiek pēdējā brīdī!!! ;(