Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky otro reizi karjerā spēlēs Katovices "Intel Extreme Masters" finālā

Rolands Eliņš

broky otro reizi karjerā spēlēs Katovices "Intel Extreme Masters" finālā
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants kopā ar savu "FaZe Clan" komandu izcīnīja drošu uzvaru datorspēles CS2 turnīra "IEM Katowice 2024" pusfinālā, ar 2:0 pieveicot Vācijas komandu "MOUZ". "FaZe" rītvakar spēlēs finālā, kurā pirms diviem gadiem izdevās izcīnīt uzvaru.

Lai arī "MOUZ" jau bija tikusi pusfinālā kā savas apakšgrupas uzvarētāja, kamēr "FaZe" spēlēja arī vakardien ceturtdaļfinālā, "FaZe" bija izlikta kā izteikta favorīte. CS2 ērā "FaZe" bija uzvarējusi visas piecās savstarpējās spēlēs, un šo faktu "MOUZ" neizdevās labot arī šodien.

"FaZe" un Helvijs Saukants sasnieguši Katovices finālu otro reizi trīs gadu laikā, turklāt turpinājuši savu iespaidīgo sniegumu kopš CS:GO nomaiņas uz CS2 spēles versiju - šajā laikā "FaZe" piedalījusies sešos lielajos turnīros un visos tikusi līdz finālam, izcīnot trīs titulus. Rītdien būs iespēja gūt arī ceturto.

Finālā "FaZe" spēlēs pret otra pusfināla - "Team Spirit" un "Falcons" - dueļa uzvarētāju, kas taps skaidrs vēlāk vakarā. Fināls rītvakar paredzēts 18:00 pēc Latvijas laika.

Šodienas mačā "Spodek" arēnā 11 tūkstošu skatītāju klātbūtnē "FaZe" pirmā izvēlējās karti un "Nuke" kartē spēlēja ļoti pārliecinoši, praktiski nedodot pretiniekiem iespējas ieskrieties. Pirmajā puslaikā "FaZe" izvirzījās vadībā 9:3, bet pēc tam CT pusē neatdeva "MOUZ" vispār nevienu raundu, uzvarot ar 13:3.

Sekoja "MOUZ" izvēlētā karte "Ancient", taču arī šī karte broky kompānijai ir labi zināma un iecienīta, un "FaZe" uzvarēja pirmajos astoņos raundos CT pusē. Pirmais puslaiks tika pabeigts ar 10:2, turklāt "FaZe" pēc tam uzvarēja pistoļu raundā, taču "MOUZ" praktiski bezcerīgajā situācijā nepadevās un atdzīvināja intrigu, pievelkot līdz par 11:12, un "FaZe" tobrīd nebija labākajā situācijā, taču norvēģis rain uzņemās iniciatīvu, ieveda komandu B saitā, kur broky uzstādīja bumbu un tika galā ar diviem pēdējiem pretiniekiem, ļaujot komandai šajā kartē uzvarēt ar 13:11.

broky maču pabeidza ar otru labāko statistiku savā komandā tikai aiz "rain". Latvijas esportistam bija statistika 34-21 un reitings 1.31.

Ar iekļūšanu finālā "FaZe" garantējusi naudas balvu 180 tūkstošu dolāru vērtībā, kamēr triumfs turnīrā nozīmētu 400 tūkstošu dolāru prēmiju.

Jāpiezīmē, ka pirmsspēles mini intervijā tieši pirms iziešanas arēnā Helvijam tika vaicāta prognoze par pusfināla rezultātu. "2:0 mūsu labā," viņš atbildēja. Aicināts paskaidrot, kādēļ tā, viņš īsi noteica: "Jo viņi nekam neder ("They suck!". "MOUZ" spēlētāji, kuri arī gaidīja brīdi, kad varēs iziet arēnā, protams, tobrīd stāvēja tieši blakus viņam, pāris metru attālumā.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/236950...

  +2 [+] [-]

, 2024-02-10 19:13, pirms 3 mēnešiem
broky labs predictions pirms spēles

  +1 [+] [-]

, 2024-02-10 19:45, pirms 3 mēnešiem
hoorai rakstīja: broky labs predictions pirms spēles
"They suck" bija labs

     [+] [-]

, 2024-02-10 22:38, pirms 3 mēnešiem
Šodienas mačā "Spodek" arēnā 11 tūkstošu skatītāju

Un tev vel spītējās ka šis viss trash un su*s, diez visa gada laika tik daudz skatītāji kaut pa tv noskatās renes sļukšanu?

     [+] [-]

, 2024-02-10 23:58, pirms 3 mēnešiem
Sidney Crosby #87 rakstīja: Šodienas mačā "Spodek" arēnā 11 tūkstošu skatītāju

Un tev vel spītējās ka šis viss trash un su*s, diez visa gada laika tik daudz skatītāji kaut pa tv noskatās renes sļukšanu?
11k tpc. ka vairāk nesalien tajā arēnā. Tā jau būtu vairāk.