Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis izstājas "Australian Open" kvalifikācijas mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis izstājas "Australian Open" kvalifikācijas mačā
Ernests Gulbis. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis (ATP 196.) nenospēlēja pilnu maču "Australian Open" kvalifikācijas pirmajā kārtā, kur ar rezultātu 7:6(5), 2:6, 1:3 piekāpās portugālim Gaštau Eliašam (ATP 216.). Gulbis Melburnas svelmē sakrāja 50 nepiespiestās kļūdas un septiņas reizes zaudēja serves geimos.

Ernests Gulbis 1. setā uzvarēja, neskatoties uz tikai diviem sekmīgiem serves geimiem. Viņam četras reizes bija breika deficīts, to spējot atspēlēt jau nākamajā geimā (0:1, 1:2, 3:4 un 4:5). Gaštau Eliašs 10. geimā neizservēja setu, bet 12. geimā pie 5:6 atspēlēja setbumbu – ar pirmo servi, kuru Gulbis atsita autā.

Latvijas tenisistam atspēlēties vajadzēja arī taibreikā, kur viņam minibreika deficīts bija pēc piektā punkta, jo tīklā ielidoja "dropšota" bumbiņa. Gulbis no 2:4 paņēma trīs punktus pēc kārtas un pie 5:5 jaudīgi uzbruka portugāļa otrajai servei, iegūstot otro setbumbu. Tā realizēta ar pirmo servi, kuru Eliašs nespēja atsist laukumā.

Pēc 1. setā piedzīvotajiem astoņiem breikiem 2. setā pirmais bija jāgaida līdz sestajam geimam, kad arī bija pirmās breikbumbas. Gulbis atspēlēja vienu, pēc kuras ar dubultkļūdu pasniedza Eliašam otro iespēju, un portugālis garu izspēli pabeidza ar kombināciju, kas viņam deva sekmīgu izgājienu pie tīkla.

Gulbis setā no 2:2 zaudēja četros geimos pēc kārtas, turklāt pēdējā geimā (ar servi) kapitulēja "sausā". Viņam setā bija vairāk nepiespiesto kļūdu nekā punktu (15:12) un bezcerība uzņemšanā, Eliaša serves geimos spējot iegūt tikai vienu punktu.

Ernestu pirms izšķirošā seta apmeklēja ārsti, taču medicīnas pārtraukums netika pieprasīts. Gulbis 3. setā vienīgo geimu ieguva pēc breikbumbas atspēlēšanas otrajā geimā. Viņš ceturtajā geimā zaudēja "sausā", maču pabeidzot ar 10. dubultkļūdu – 1:3. Gulbim pirms korta pamešanas bija vēl viena saruna ar ārstiem.

Statistika

GulbisEliašs
Eisi310
Dubultkļūdas101
1. serves precizitāte43%47%
1. serves punkti20/3723/30
2. serves punkti22/4917/34
Breikbumbas4/67/18
Spēle pie tīkla14/188/16
Tīri uzvarētās izspēles2520
Nepiespiestās kļūdas5017
Visi punkti6684

"Australian Open" Gulbim ir nesekmīgākais "Grand Slam", Melburnā pamatturnīros sakrājot 4-10 bilanci. Viņš savu labāko rezultātu sasniedza 2020. gadā, kad no kvalifikācijas tika līdz 3. kārtai, kur ar 6:7(2), 4:6, 3:6 zaudēja tolaik ranga 10. vietā bijušajam francūzim Gaelam Monfīsam.

Pirms diviem gadiem nopelnītie 115 punkti Covid-19 dēļ vēl ir Gulbja kontā, taču viņš tos zaudēs 31. janvārī, kad gaidāms būtisks kritums ATP rangā. Skaitot ar pagājušās sezonas izskaņu, Gulbis uzvarējis tika vienā no pēdējiem astoņiem mačiem.

Gulbim 2020. gadā Melburnā bija pagaidām pēdējā sekmīgā "Grand Slam" kvalifikācija. Viņš kopš tā laika pamatturnīru nav spējis sasniegt sešas reizes pēc kārtas, šajā posmā divreiz tiekot līdz 3. kārtai jeb kvalifikācijas finālam, kas izdevās pērn gan Vimbldonā, gan "US Open".

     [+] [-]

, 2022-01-10 06:38, pirms 2 gadiem
Āwpraats...skumji

  +7 [+] [-]

, 2022-01-10 07:55, pirms 2 gadiem
Diemžēl šodien beidzās Latvijas aizraujošā un neticamā ēra pasaules tenisā. Tā ilga 15 gadus. Atceros kā 17 gados Gulbis debitēja ATP turnīrā Sanktpētrburgā. Lai arī tie iņš vēl un pēc skata naivs, turējās lieliski! Bija skaidrs, ka tas ir kā lielāka sākums. Pirms tam pat sapņot nevarējām, ka kādreiz tiešraidē sekosim Latvijas tenisista startam ATP turnīrā. Un 2014.gadā pienāca kulminācija, kuru man bija tā veiksme vērot klātienē Parīzē. Vispirms sensacionālā uzvara 4.kārtā pār Federeru (tik agri GS viņš nebija izslēgts kopš 2000.gada) un tad ceturtdaļfinālā burtiski noslaucīja no korta Berdihu. Pusfinālam pret Džokeri drusku pietrūka pārliecība. Un tad viss sāka gāzties lejup. US Open zaudējums savam sparinga partnerim, tīnim Dominikam Tīmam, kuru treniņos klapēja ar kreiso roku. Un tad Austrālijas Open 1.kārta un zaudējums vēl vienam tīnim, austrālim Kokinakim.
Paldies, Ernest, par šo ceļojumu 15 gadu garumā! Līdz pat šodienai turpināju cerēt uz mazo brīnumu…
Gaidīsim un cerēsim, ka mūsu dzīves laikā tomēr parādīsies vēl kāds spīdeklis, kas mūs priecēs vīriešu kortos.

  +6 [+] [-]

, 2022-01-10 08:13, pirms 2 gadiem
Neapšaubāmi Ernests ir spilgta lappuse LV tenisa vēstures grāmatā. Un tomēr - nepamet sajūta, ka savu potenciālu neizmantoja līdz galam. Bet jānovērtē tas kas ir. Teniss ir elitārs top sporta veids pasaulē - tā ir milzu publicitāte, jo lielākos turnīrus savās sporta ziņās atspoguļo praktiski visu pasaules valstu vadošie TV kanāli un citi mediji. Bet tas arī prasa milzum daudz, lai tenisā būtu kaut top100, nemaz jau nerunājot top10, kurā kādu brīdi bija arī Ernests. Skaidrs, ka drīz viņam rakete būs jakar vadzī. Lai izdodas atrast jaunu piepildījumu savā dzīvē!

  +3 [+] [-]

, 2022-01-10 08:27, pirms 2 gadiem
Tanabe rakstīja: Vispirms sensacionālā uzvara 4.kārtā pār Federeru (tik agri GS viņš nebija izslēgts kopš 2000.gada)
Un no kuras pakaļas tu to izvilki? Pirms 2014.gada FO Federers 4.kārtā vai agrāk tika izslēgts vien 2 GS iepriekš - 2013.gada USO. Un ja runa ir tikai un vienīgi par FO, tad 2004.gadā, kur zaudēja 3.kārtā. Man patīk kā tu pasniedzi ar tādu pārliecību it kā tas būtu fakts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2022-01-10 09:34, pirms 2 gadiem
ernijs i zvers,musu erglis,nepamet sportu,turpini,cinies,tu esi mana ceriba-erglis....

  +2 [+] [-]

, 2022-01-10 10:08, pirms 2 gadiem
MakaronsEnkurs3 rakstīja: Un no kuras pakaļas tu to izvilki? Pirms 2014.gada FO Federers 4.kārtā vai agrāk tika izslēgts vien 2 GS iepriekš - 2013.gada USO. Un ja runa ir tikai un vienīgi par FO, tad 2004.gadā, kur zaudēja 3.kārtā. Man patīk kā tu pasniedzi ar tādu pārliecību it kā tas būtu fakts.
Tev, draugs, jāiet trenēt sociālās iemaņas. Tāpat kā lielai daļai SC komentētāju. Kādreiz sporta fani bija inteliģenti, pārliecinoši un pašpietiekami cilvēki. Tagad tie pārsvarā ir kompleksu mākti par sevi nepārliecināti švaļi.

  +5 [+] [-]

, 2022-01-10 11:15, pirms 2 gadiem
berimors rakstīja: Neapšaubāmi Ernests ir spilgta lappuse LV tenisa vēstures grāmatā. Un tomēr - nepamet sajūta, ka savu potenciālu neizmantoja līdz galam. Bet jānovērtē tas kas ir. Teniss ir elitārs top sporta veids pasaulē - tā ir milzu publicitāte, jo lielākos turnīrus savās sporta ziņās atspoguļo praktiski visu pasaules valstu vadošie TV kanāli un citi mediji. Bet tas arī prasa milzum daudz, lai tenisā būtu kaut top100, nemaz jau nerunājot top10, kurā kādu brīdi bija arī Ernests. Skaidrs, ka drīz viņam rakete būs jakar vadzī. Lai izdodas atrast jaunu piepildījumu savā dzīvē!
Viņš pat līdz pusei neizmantoja savu potenciālu...

  -1 [+] [-]

, 2022-01-10 11:27, pirms 2 gadiem
Tanabe rakstīja: Tev, draugs, jāiet trenēt sociālās iemaņas. Tāpat kā lielai daļai SC komentētāju. Kādreiz sporta fani bija inteliģenti, pārliecinoši un pašpietiekami cilvēki. Tagad tie pārsvarā ir kompleksu mākti par sevi nepārliecināti švaļi.
Nezinu par viņa sociālajām iemaņām, bet kloķi viņš tev konkrēti ielika, pat nebija ko atbildēt, ka sāki līst viņa personībā.

     [+] [-]

, 2022-01-10 14:05, pirms 2 gadiem
Jāpiekrīt bija daudzi ļoti patīkami un arī nepatīkami brīži , bet Gulbis lielajā tenisā bija ar savu harizmu dēļ kā viņu cienīja un atceras vēl šodien. Arī intelektuālā bāze biją cienījama ( gēni pa mātes līniju.) Diemžēl mūsu sieviešu 'primadonna" atmiņā paliks ar duņkas intelektu un atbilstošiem izgājieniem kortā un ārpus tā.
Tanabe rakstīja: Diemžēl šodien beidzās Latvijas aizraujošā un neticamā ēra pasaules tenisā. Tā ilga 15 gadus. Atceros kā 17 gados Gulbis debitēja ATP turnīrā Sanktpētrburgā. Lai arī tie iņš vēl un pēc skata naivs, turējās lieliski! Bija skaidrs, ka tas ir kā lielāka sākums. Pirms tam pat sapņot nevarējām, ka kādreiz tiešraidē sekosim Latvijas tenisista startam ATP turnīrā. Un 2014.gadā pienāca kulminācija, kuru man bija tā veiksme vērot klātienē Parīzē. Vispirms sensacionālā uzvara 4.kārtā pār Federeru (tik agri GS viņš nebija izslēgts kopš 2000.gada) un tad ceturtdaļfinālā burtiski noslaucīja no korta Berdihu. Pusfinālam pret Džokeri drusku pietrūka pārliecība. Un tad viss sāka gāzties lejup. US Open zaudējums savam sparinga partnerim, tīnim Dominikam Tīmam, kuru treniņos klapēja ar kreiso roku. Un tad Austrālijas Open 1.kārta un zaudējums vēl vienam tīnim, austrālim Kokinakim.
Paldies, Ernest, par šo ceļojumu 15 gadu garumā! Līdz pat šodienai turpināju cerēt uz mazo brīnumu…
Gaidīsim un cerēsim, ka mūsu dzīves laikā tomēr parādīsies vēl kāds spīdeklis, kas mūs priecēs vīriešu kortos.

  -1 [+] [-]

, 2022-01-10 17:43, pirms 2 gadiem
Tūrists Austrālijā

     [+] [-]

, 2022-01-10 19:11, pirms 2 gadiem
D-Mob rakstīja: Nezinu par viņa sociālajām iemaņām, bet kloķi viņš tev konkrēti ielika, pat nebija ko atbildēt, ka sāki līst viņa personībā.
Diez vai viedokļa izteikšanas pie kāda notikuma mērķis ir ielikt kādam kloķi. Tas jādara citur. Un ieraksts principā bija pilnīgi ko citu. Tas, ka Federers līdz tam 14 gadus nebija tik ātri izstājies (2000.gadā Koretjam), bija pilnīgi nenozīmīgi šajā kontekstā.