Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" treneris kritizē savu hokejistu attieksmi pret spēli aizsardzībā

Rolands Eliņš

"Sabres" treneris kritizē savu hokejistu attieksmi pret spēli aizsardzībā
Zemgus Girgensons
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Zemgus Girgensona pārstāvētā kluba Bufalo „Sabres” galvenais treneris Fils Hauslijs pēc kārtējā komandas zaudējuma kritizēja savus spēlētājus, norādot, ka viņi mēģina izvairīties no darba aizsardzībā.

„Sabres” šonakt piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas, ielaižot septiņus vārtus pret Vinipegas „Jets”. Bufalo komanda aizvada kārtējo neveiksmīgo sezonu pēc kārtas, ieņem pārliecinošu pēdējo vietu Austrumu konferencē un uz „play-off” reālistiski nepretendē jau labu laiciņu.

Pēcspēles preses konferences ievadā ļoti neapmierināts bija kluba treneris Fils Hauslijs, kurš vispirms pārmeta vārtsargiem Robinam Lēneram un Čadam Džonsonam pieticīgo sniegumu, bet pēc tam pievērsās laukuma spēlētājiem.

„Mūsu spēlē ir daudz mazas krāpšanās,” sacīja treneris. „Hokejisti domā, ka rezultativitātes punkti ir svarīgāki nekā laba aizsardzībā, un jūs varat labi redzēt, kādus rezultātus tas mums nesis.”

„Lieta, kas man satrauc, kas ir acīmredzama un par kuru es turpināšu runāt, ir tā, ka mums trūkst cieņas pret spēli aizsardzībā un vēlmi tādā darboties,” turpināja Hauslijs, kuram šī ir debijas sezonas „Sabres” galvenā trenera amatā. „Runa nav tikai par darbībām mūsu aizsardzības zonā. Viss sākas jau uzbrukumā, kad ir šaubīga situācija un izskatās, ka mēs zaudēsim ripu. Tobrīd mums nav satraukuma, ka jāpaspēj atgriezties aizsardzībā. Mēs dažreiz vienkārši stāvam un gaidām, ceram, ka kāds cits „uztaisīs” spēli.”

„Mēs netiekam atpakaļ, un tad pretinieku aizsargi jau ir priekšā. Tā tas sākas un noved pie tā, ka savā aizsardzības zonā esam sliktākās pozīcijās. Ir reizes, kad mums ir jāiztur pretinieku spiediens, bet šoreiz runa ir tieši par prasmi pabeigt uzbrukumu, samierināties, ka nesanāca, un labi nospēlēt turpinājumā aizsardzībā.”

Hauslijs arī piesauca cerību, ka hokejisti centīsies uzvarēt kaut līdzjutēju dēļ, mēģinot atalgot viņus par ilgstošo uzticību, kas pēdējā laikā reti nesusi panākumu atmosfēru. Hauslijs arī neslēpa, ka savu kritiku grasās papildināt ar arvien smagāku darbu treniņos: „Mums ir daži caurumi, kas jāaizpilda. Tas būs labi redzams rītdienas treniņā, kad atgriezīsimies pie darba. Mums ir jāmācās no tā. Mēs atgriezīsimies uz ledus un mēģināsim uzlabot katru savas spēles aspektu.”

Trenera asos vārdus nenoliedza arī Bufalo vārtsargs Lēners, kurš uzņēmās atbildību par pirmajiem ielaistajiem vārtiem, sakot, ka parasti tādus metienus atvaira: „Man jākļūst labākam. Šī nebija laba spēle manā izpildījumā, uzņemos vainu par zaudējumu. Mums visiem ir jādara lietas daudz labāk, taču es vispirms paskatos spogulī un runāju par sevi. Mans sniegums nebija pietiekams, taču mums kopumā jāvelta vairāk uzmanības atsevišķām detaļām aizsardzībā.”

To, ka uzlabojumi nepieciešami visā komandā, atzina arī komandas līderis Džeks Aikels: „Visi četri uzbrucēju trijnieki, visi aizsargi un abi vārtsargi droši vien vēlas aizvadīt labāku spēli par šo, mani ieskaitot.”

Izmantotie resursi:
Housley lets Sabres have it after another bad...

     [+] [-]

, 2018-01-10 12:46, pirms 6 gadiem
Jāmaina treneri, jāliek tādu, kurš spēj izmainīt domāšanu, piemēram, Hārtliju vai Ankipānu.

 +11 [+] [-]

, 2018-01-10 12:47, pirms 6 gadiem
Šķiet, ka tomēr pie Nolana Sabres izskatījās viscerīgāk. Vēl jo vairāk, ņemot vērā, ka viņam nemaz nebija pieejami vairāki pašreizējie Sabres līderi.

     [+] [-]

, 2018-01-10 12:48, pirms 6 gadiem
Jamaina tadi algotni.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-10 13:03, pirms 6 gadiem
Vai tikai vaina nav meklejama kaut kur komandas ieksiene? Vai mikroklimata? Speletajiem, neteiktu, ka nebutu meistaribas. Sastava zina Sabres jau nav nemaz tik svaki, cita lieta, ka kaut kas isti nav kartiba ar manis minetajam lietam.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 13:11, pirms 6 gadiem
Nu ja Aikels vēlas varbūt aizvadīt labāku spēli par šo, tad laikam arī pirmajam no komandas būtu jāatstrādā aizsardzībā arī!!! Prieks jau ir, ka Zemgus spēlē pirmajā maiņā! Bet tikai tāpēc, lai aizlāpītu pārējo maiņas uzbrucēju nevarību un negribēšanu spēlēt aizsardzībā? Neviens jau to nepieļaus, bet, pirmām kārtām, Aikels būtu jāaizsūta uz kādām 10 spēlēm uz AHL profilaksei!!!Interesanti, ko viņš tur parādītu? Varbūt arī tad mainītos to pārējo neaizskaramo attieksme pret komandas sniegumu!!!

  -2 [+] [-]

, 2018-01-10 14:08, pirms 6 gadiem
Spēlēt Šveicē ir katra Lv hokejista sapnis !!!

     [+] [-]

, 2018-01-10 14:30, pirms 6 gadiem
Varbūt Hauslijs pats arī varētu paskatīties spogulī? Ja treneris nemāk noskaņot un iedvesmot komandu, tad laika sākt darīt kaut ko citu.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 15:33, pirms 6 gadiem
Tur jau tā lieta ka komanda labāk izskatījās Nolana vadībā. Cik skatos Sabres tiešraidēs tik nonāku pie secinājuma ka komandu spēlētāji pastiprina, bet pati spēle sliktāka. Un katru spēli un tās laikā tik stipri mētā pa maiņām spēlētājus, ka ir skaidrs pats treneris nesaprot ko vajaga darīt.

     [+] [-]

, 2018-01-10 22:50, pirms 6 gadiem
dārziņu laukumā viņiem vajag un jurčiku tribīnēs