Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Thunder" Čikāgā dominē soda laukumā, Rubio 15 piespēles pret Dalasu

Andrejs Siliņš

"Thunder" Čikāgā dominē soda laukumā, Rubio 15 piespēles pret Dalasu
Rikijs Rubio
Foto: AP/Scanpix

Naktī uz otrdienu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) uzvaras izcīnīja ne tikai Ņūorleānas "Pelicans", bet arī Oklahomsitijas "Thunder" un Minesotas "Timberwolves" komandas.

Par "Pelicans" uzvaru Ņujorkā jau vēstījām, bet šonakt norisinājās vēl divas spēlēs. Tā "Thunder", viesojoties Čikāgā, izcīnīja panākumu pret "Bulls" ar rezultātu 109:94. Raselam Vestbrukam šoreiz pietrūka tikai viena atlēkusī bumba līdz kārtējam "triple-double" - 21 punkts, 14 rezultatīvas piespēles un deviņas bumbas.

Čikāgai lielākās problēmas sagādāja ne vien Vestbruka ierobežošana, bet arī "Thunder" garo spēlētāju apturēšana. Centri Stīvens Adams un Eness Kanters groza tuvumā demonstrēja pārliecinošu sniegumu - jaunzēlandietim 22 punkti, bet turkam 20 punkti un 11 bumbas. Soda laukumā "Thunder" sameta 60 punktus ("Bulls" atbildēja ar 36). "Thunder" pārtrauca "buļļu" trīs uzvaru sēriju.

Citā spēlē "Timberwolves" mājās ar 101:92 uzveica Rietumu konferences pastarīti "Mavericks". Spēles ievadā līdera iniciatīvu jauno un talantīgo :"vilku" rindās uzņēmās Karls Entonijs Taunss, kurš spēli pabeidza ar 34 punktiem, 11 bumbām zem groziem, četrām piespēlēm un trim bloķētiem metieniem. Savukārt mača otrajā daļā spēli kontrolēja Rikijs Rubio.

Spāņu aizsargs ne tikai guva 13 punktus, bet arī atdeva 15 piespēles, kas ir viņa šīs sezonas labākais rādītājs. Šis bija trešais Rubio sasniegtais "double-double" šajā sezonā, bet "Timberwolves" pārtrauca četru zaudējumu sēriju. "Mavericks" labā ar 30 punktiem izcēlās Harisons Bārnss, bet veterāns Dirks Novickis pievienoja piecus trāpītus trejačus un 26 punktus.

NBA regulārā sezona, 10. janvāris

SpēleRezultātsRezultatīvākie
Knicks - Pelicans96:110Dženingss 20 - Deiviss 20
Bulls - Thunder94:109Veids 22 - Adamss 22
Timberwolves - Mavericks101:92Taunss 34 - Bārnss 30