Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" Abū Dabī cīnīsies par savu Pasaules tūres finālturnīra otro titulu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" Abū Dabī cīnīsies par savu Pasaules tūres finālturnīra otro titulu
"Riga" 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Sestdien Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī sāksies FIBA Pasaules tūres finālturnīrs 3x3 basketbolā. Par vieniem no galvenajiem favorītiem uzskatāmi "Riga" basketbolisti, kuri D grupā sacentīsies ar Nīderlandes komandām "Utrecht" un "Amsterdam".

• Pēc triumfa Pasaules tūres finālturnīrā 2020. gadā "Riga" 3x3 basketbolisti kļuva par olimpiskajiem čempioniem, bet 2021. gada finālturnīrā palika piektie, ceturtdaļfinālā atzīstot Krievijas komandas "Gagarin" pārākumu, kamēr uzvaras laurus plūca Serbijas komanda "Liman", kuru FIBA eksperti uzskata par iespējams labāko komandu pēdējā piecgadē.

• Šo sezonu "Riga" sāka bez Kārļa Paula Lasmaņa, kurš izmēģināja spēkus "Big 3" līgā. Tāpat komandu piemeklēja dažādas veselības likstas, kas liedza ne vien iekļūt pusfinālā "Masters" turnīros, bet arī tiem kvalificēties, spēlējot zemākas raudzes turnīros. "Masters" posmā Monreālā ierindā atgriezās Lasmanis, ar kura palīdzību "Riga" izcīnīja uzvaru trijos "Masters" turnīros, kuros piedalījās, bet tad palika sestajā vietā Honkongā.

• Tūres kopvērtējumā "Riga" ar 435 punktiem ierindojās ceturtajā vietā aiz Serbijas komandām "Ub" un "Liman", kā arī beļģu "Antwerp", bet finālturnīram kopumā kvalificējās 12 labākās komandas. "Riga" toties var lepoties ar labāko uzvaru procentu tūrē (83%), kā arī otru lielāko vidēji gūto punktu skaitu (20.0).

• Tieši sekmīgi aizvadītā sezonas otrā puse ļāvusi latviešu izredzes uzvarēt tūres finālturnīrā vērtēt ļoti augstu, ko iepriekš atzīmējuši arī FIBA eksperti. Ekspertiem piebalsojuši arī spēlētāji, kuri "Riga" izredzes novērtējuši ar 25%, kamēr Serbijas komandas "Ub" ar 23%. Interesanti, ka spēlētāju veidotajā favorītu rangā sešiniekā nav iekļuvusi Serbijas komanda "Liman".

• Finālturnīrs sāksies sestdien, kad plkst. 14:30 laukumā dosies Serbijas komanda "Ub" un ASV komanda "Princeton", bet "Riga", kas iekļauta D grupā, pirmajā spēlē plkst. 16:00 tiksies ar Nīderlandes komandu "Utrcht". Abas komandas vienīgo reizi šosezon "Masters" turnīrā tikās 11. novembrī Rijādā, kad "Riga" sagrāva pretiniekus ar rezultātu 21:6. Tomēr šo komandu nevar novērtēt par zemu, jo tā šosezon spējusi izcīnīt otro vietu Parīzē un ceturto vietu savās mājās Utrehtā.

• Daudz garāka un biežāka savstarpējo tikšanos vēsture latviešiem ir ar spēcīgāko Nīderlandes komandu "Amsterdam". Nīderlandes vadošā komanda tūres kopvērtējumā ierindojās sestajā vietā, tiekot pusfinālā piecos no sešiem "Masters" posmiem, bet ne reizi finālā. "Riga" šosezon pārspēja "Amsterdam" Sebu (21:18) un Honkongā (21:11), bet ar 19:21 kapitulēja Ucunomijā (19:21), ar 16:18 "Challenger" turnīrā Novisadā, kā arī Nīderlandē notikušajā "Quest" līmeņa turnīra izšķirošajā spēlē par vietu Utrehtas "Masters" (17:22). Šī potenciāli varētu būt cīņa par uzvaru grupā un nosacīti vājāku pretinieku ceturtdaļfinālā. "Riga" pret "Amsterdam" spēlēs sestdien, plkst. 18:45.

• Ceturtdaļfinālā iekļūs grupu divas labākās komandas. D grupas komandas ceturtdaļfinālā pretī saņems B grupas komandas. Arī šajā grupā cīņas varētu būt ļoti spraigas starp Serbijas "Liman", Austrijas "Vienna" un ASV "Omaha". Izslēgšanas spēles paredzēts aizvadīt svētdien. Spēlēm iespējams sekot līdzi tiešraidē FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Izmantotie resursi:
https://worldtour.fiba3x3.com/2022/...
https://worldtour.fiba3x3.com/2022/...

     [+] [-]

, 2022-12-09 21:07, pirms gada
Cikos tad ir pirmā spēle? 16 vai 18 ,ibio!

     [+] [-]

, 2022-12-09 21:19, pirms gada
tak ziņojiet kāds

     [+] [-]

, 2022-12-09 21:52, pirms gada
16:00 un 18:45.