Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" nespēj atspēlēties pret "Amsterdam", ceturtdaļfinālā pret "Vienna"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" nespēj atspēlēties pret "Amsterdam", ceturtdaļfinālā pret "Vienna"
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī sācies FIBA Pasaules tūres finālturnīrs 3x3 basketbolā. Pēc uzvaras pirmajā spēlē zaudējumu otrajā piedzīvojusi "Riga", kas ar 16:22 piekāpās Nīderlandes komandai "Amsterdam". Tas neliedza komandai iekļūt ceturtdaļfinālā.

• "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, ieradušies Abū Dabī kā vieni no galvenajiem favorītiem uz uzvaru finālturnīrā. 2020. gada finālturnīra uzvarētāji to sāka ar D grupas spēli pret Nīderlandes komandu "Utrecht", ko galotnē spēja pieveikt ar 21:16. Otrajā spēlē pretī stājās Nīderlandes spēcīgākā komanda "Amsterdam", kas šajā sezonā latviešus pieveikusi trīs reizes, bet divreiz pārāki bija "Riga" basketbolisti.

• Spēli ļoti labi sāka "Riga", Lasmanim ar otro iespēju gūstot pirmo punktu, bet Čavaram noslēdzot lielisku komandas izspēli. "Amsterdam" spēja īsā laikā pārņemt vadību, kā arī iekrāt četru punktu pārsvaru (7:3). Izrāvienu ar precīzu tālmetienu pārtrauca Lasmanis, bet arī Arvins Slagters atbildēja ar to pašu.

• Spēles otro pusi "Riga" sāka ar četru punktu deficītu, bet tad tas pieauga līdz sešiem. Nīderlandieši turpināja ļoti labi spēlēt aizsardzībā, kā arī realizēt metienus no distances. Latviešiem izdevās sadeldēt deficītu līdz četriem punktiem, bet iegāza sapelnītā piezīmju norma. Lasmanim uz brīdi izdevās sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem, bet Dimeo van der Horsts uzreiz realizēja atbildes tālmetienu (18:14). Pēdējā minūtē latvieši nespēja paveikt brīnumu, atzīstot "Amsterdam" pārākumu ar 16:22.

• Latviešiem bija jāgaida kā noslēgsies "Utrecht" un "Amsterdam" spēle, lai noskaidrotu savu vietu grupā un to, vai izdosies kvalificēties ceturtdaļfinālam. Nebija tālu no tā, lai "Riga" tiktu pie uzvaras grupā, bet beigās "Amsterdam" tomēr izcīnīja panākumu, atstājot latviešus otrajā vietā. Līdz ar to "Riga" svētdien plkst. 15:05 mērosies spēkiem ar Austrijas internacionālo komandu "Vienna", kas uzvarēja B grupā. Jāpiezīmē, ka no šīs grupas neizkļuva pagājušā gada finālturnīra uzvarētāja, serbu "Liman". Spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kontā.

Pasaules tūres finālturnīrs 3x3 basketbolā, Abū Dabī, D grupa

"Riga" - "Amsterdam" (NED) 16:22

"Riga": Lasmanis 8, Čavars 5 (10 ab), Miezis 3, Krūmiņš
"Amsterdam": Kovacevičs 10, Slagters 7 (7 ab), Van der Horsts 3, Jarings 2

     [+] [-]

, 2022-12-10 19:34, pirms gada
Hol tādi "zilie " krita.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-10 19:40, pirms gada

     [+] [-]

, 2022-12-10 19:45, pirms gada
Ar tāliem metieniem neveicas, pie uzvaras netiksi. Slikta spēle. Vēl atkarīgs no citu spēļu rezultātiem vai brauc mājās

  -1 [+] [-]

, 2022-12-10 20:29, pirms gada
it kā Amsterdamai jāzaudē ar vairāk kā 16 iemestajiem un jāielaiž 22... vienas valsts komandas...

     [+] [-]

, 2022-12-11 10:04, pirms gada
jācer, ka mūsējie tiks laukā no psiholoģiskās bedres. Pret Amsterdamu tā bija vienkārši bēda. Pretiniekiem krīt gandrīz visi tālie, mūsējiem tikai pāris tādi izdodas. Nu, kaut kas jāpamaina un tad jau viss būs atkal līmenī.