Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons nespēlē, Aikels papildlaikā neiemet bullīti, "Sabres" zaudē Čikāgā

Rolands Eliņš

Girgensons nespēlē, Aikels papildlaikā neiemet bullīti, "Sabres" zaudē Čikāgā
Džeks Aikels spēlē pret Čikāgu
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Bufalo „Sabres” vēlreiz ārpus pieteikuma atstāja līgas vienīgo latviešu hokejistu Zemgu Girgensonu. „Sabres” trešā perioda izskaņā neizturēja Čikāgas „Blackhawks” spiedienu un nenoturēja vienu vārtu pārsvaru, pēc tam zaudējot papildlaikā ar 2:3.

Bufalo „Sabres” šodienas maču tieši tādā pašā sastāvā kā iepriekšējo, kas nozīmēja, ka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons atkal netika iekļauts spēles pieteikumā trenera lēmuma dēļ. Girgensona sezonas statistika ir 24 spēlēs gūti trīs punkti, pēdējais no tiem gūts teju pirms diviem mēnešiem (15. oktobrī).

Aizvadot otro spēli bez Girgensona pēc kārtas, „Sabres” otro reizi pēc kārtas nezaudēja pamatlaikā. Pirms trim dienām ar 4:2 izbraukumā tika pieveikta „Avalanche”, šonakt ar 2:3 papildlaikā nācās piekāpties Čikāgai. „Sabres” līdz ar to guvusi savu sezonas 19. punktu 29 spēlēs, kas gan tāpat liek saglabāt pārliecinošu pēdējo vietu Austrumu konferencē, no priekšpēdējā vietā esošās Otavas atpaliekot par sešiem punktiem.

„Sabres” izvirzījās vadībā mača 20. minūtē, 18 sekundes pirms pirmā perioda beigām, kad beidzot tika realizēts vairākums. To paveica Džeisons Pominvils pēc Džeka Aikela piespēles, un tie bija pirmie Bufalo vārti vairākumā kopš 15. novembra (!). Kopš tā laika „Sabres” 11 spēlēs bija neizmantojusi 30 vairākuma iespējas pēc kārtas.

Otrā perioda vidū „Blackhawks”, kas Bufalo nav zaudējusi jau 12 spēlēs pēc kārtas, atbildēja ar to pašu. Vairākumu realizēja 19 gadus vecais Alekss Debrinkets, kurš savā debijas sezonā izcēlies jau ar 12 vārtiem 29 spēlēs. Bet „Sabres” vajadzēja tikai divarpus minūtes, lai ar Kaila Okposo vārtu guvumu atgūtu vadību.

Čikāga jau pirmajā periodā bija uzbrukusi Robina Lēnera vārtiem daudz vairāk, nekā Bufalo traucēja Korija Kroforda vārtus, taču turpinājumā pārsvars metienos bija vēl ievērojamāks. Mačā kopumā „Blackhawks” izdarīja 51 metienu pa vārtiem, kamēr Bufalo teju divreiz mazāk (28), turklāt „Sabres” hokejisti bloķēja veselu 31 metienu. Vienas komanda 31 bloķēts metiens ir augstākais rādītājs šosezon visā līgā.

Bet Čikāgai tomēr izdevās panākt savu 57. minūtē, kad neizšķirtu nesošos vārtus guva Tomijs Vingelss. „Sabres” komandai šis vārtu zaudējums bija vēl jo sāpīgāks tādēļ, ka tā tobrīd spēlēja vairākumā un ielaida vārtus pozicionālā uzbrukumā. Tā bija jau astotā reize šosezon, kad "Sabres" ielaidusi vārtus vairākumā.

Bufalo gandrīz arī vēl zaudēja pamatlaikā, jo 20 sekundes pirms beigām Patriks Šārps palika tukša vārtu stūra priekšā, bet trāpīja pa vārtu stabu. Savukārt papildlaikā lieliska iespēja izraut uzvaru bija jau Aikelam, kurš tika pie tiesībām uz soda metienu, bet nespēja pārspēt Krofordu. Likās jau, ka pienācis laiks pēcspēles metienu sērijai, taču pašā papildlaika izskaņā iniciatīvu uzņēmās 21 gadu vecais zviedru aizsargs Gustavs Fošlings, kurš ar ripu noslidoja gar zilo līniju un ar negaidītu un precīzu metienu no distances trāpīja vārtu stūrī, nokārtojot Čikāgas uzvaru piecas sekundes pirms papildlaika beigām.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Dzimmiy
Slēpts komentārs: PraporšiksPingvins3

  -1 [+] [-]

, 2017-12-09 08:49, pirms 6 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Ja nav trades tad uz KHl kamēr jauns .. sapelnīt $ vecumdiienām .. šoreiz japiekrīt khlistiem..
nerunā muļķības, Sorosa studentiņ

  -1 [+] [-]

, 2017-12-09 08:51, pirms 6 gadiem
Par Girgensonu Houslijs pateica īsi:"Zemgus Girgensons, who has played in every game this season, will sit as a healthy scratch."
Iespējas Zemgum tika dotas,pie tam visos virknējumos.Skaidrs ir viens,ja nevar noturēties pirmās trijās maiņās(tur ir jāgūst punkti),tad ceturtajā maiņā leģionārs nav īpaši vajadzīgs.Tur savējo pilna rinda.Varbūt Hauslijs vēl iedos kādu iespēju.Manuprāt šādā situācijā labāk kādu laiciņu uz AHL,lai nezaudētu spēļu praksi un atgūtu pārliecību.SC žurnālisti jau varētu pacensties un pamēģināt nointervēt Girgensonu.Galu galā galīgi negribētos,lai pēdējais Latvijas hokejists izlidotu no NHL.

  +4 [+] [-]

, 2017-12-09 09:04, pirms 6 gadiem
Bet reāli runājot, ir viņam iespēja tikt no turienes prom pēc iespējas ātrāk?
Pagaidām šķiet ka ķīmija tajā komandā ir 0.
Girgensons ir kaplis un nav pelnījis sēdēt uz soliņa. Viņam vajag normālu komandu ar normālu atmosfēru.

     [+] [-]

, 2017-12-09 09:17, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: ...SC žurnālisti jau varētu pacensties un pamēģināt nointervēt Girgensonu...
Prātīga doma. +1 no manis. Pirms sprieduma būtu labi uzzināt no paša spēlētāja. Kaut gan, viņš jau neteiks. Tāpat kā Ķēniņš. Pateica tikai pēc sezonas.

  +8 [+] [-]

, 2017-12-09 09:19, pirms 6 gadiem
Ko jūs to KHL bāžat? Viņš skaidri un gaiši pateica, ka tu nekad nespēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-09 09:24, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Par Girgensonu Houslijs pateica īsi:"Zemgus Girgensons, who has played in every game this season, will sit as a healthy scratch."
Iespējas Zemgum tika dotas,pie tam visos virknējumos.Skaidrs ir viens,ja nevar noturēties pirmās trijās maiņās(tur ir jāgūst punkti),tad ceturtajā maiņā leģionārs nav īpaši vajadzīgs.Tur savējo pilna rinda.Varbūt Hauslijs vēl iedos kādu iespēju.Manuprāt šādā situācijā labāk kādu laiciņu uz AHL,lai nezaudētu spēļu praksi un atgūtu pārliecību.SC žurnālisti jau varētu pacensties un pamēģināt nointervēt Girgensonu.Galu galā galīgi negribētos,lai pēdējais Latvijas hokejists izlidotu no NHL.
Tu tiešām tici, ka NHL spēlētāji tiek šķiroti savējos un leģionāros? zviedrs Larsons ar tur pat mīcās. Cita lieta, ka eiropiesi nočekojušies pa leju vairs to negrib darīt un brauc prom uz Eiropu. Kamēr ir līgums, tikmēr čeko, ja nevar izsisties uz top maiņām vai dzīvo fermā.
p.s. par tām iespējām ar smieklīgi, viena spēle top maiņā un atpakaļ uz leju. Nesen Sabres bija cik tur sausās spēles pēc kārtas 3-4? Sabres ir pamatīga krīze visās līnijās, Girgensons līdzi tiek parauts...apstākļu sakritība, nekas vairāk. Hauslijs neko nav izveidojis, notiek tāda pati raustīšanās nepārtraukti.

  +3 [+] [-]

, 2017-12-09 09:46, pirms 6 gadiem
Zemgmum šajā situācijā labākais būtu kluba maiņa, jo ar Buffalo nekas labs tuvākajā laikā nav gaidāms ne spēles ziņā, ne pārmaiņu ziņā. Džeki ir tā "pārbūvējušies", ka, izskatās, trakāk jau vairs nevar būt....

  -2 [+] [-]

, 2017-12-09 09:48, pirms 6 gadiem
Franja rakstīja: Ko jūs to KHL bāžat? Viņš skaidri un gaiši pateica, ka tu nekad nespēlēs.
Un ir daudz klubu khl un Eiropā kuri spēs viņam maksāt 1,6 miljoni.

     [+] [-]

, 2017-12-09 11:39, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: (...) tad ceturtajā maiņā leģionārs nav īpaši vajadzīgs. Tur savējo pilna rinda.
SC žurnālisti jau varētu pacensties un pamēģināt nointervēt Girgensonu.
Kādi leģionāri/savējie?
Zemgus runā tik prātīgi, ko gan Tu tajā intervijā ceri sagaidīt?

     [+] [-]

, 2017-12-09 14:26, pirms 6 gadiem
Irbe sveti kopa ar treneri zvereja , ka ap Girgensonu tiks veidota nakotnes komanda , se nu iznaca , vinam nav lidera dotibas , tapec viņš ari paliks melna darba daritajs , pat Latvijas izlasee , nav harizmas

     [+] [-]

, 2017-12-09 16:17, pirms 6 gadiem
(O_O) rakstīja: Prātīga doma. +1 no manis. Pirms sprieduma būtu labi uzzināt no paša spēlētāja. Kaut gan, viņš jau neteiks. Tāpat kā Ķēniņš. Pateica tikai pēc sezonas.
Ko Ķēniņš pēc sezonas teica pa nhl?

     [+] [-]

, 2017-12-09 17:07, pirms 6 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Irbe sveti kopa ar treneri zvereja , ka ap Girgensonu tiks veidota nakotnes komanda , se nu iznaca , vinam nav lidera dotibas , tapec viņš ari paliks melna darba daritajs , pat Latvijas izlasee , nav harizmas
Nav līmeņa, nevis nav harizmas. Varbūt vēl var atgūties citā komandā vai Eiropā. Vairāk vajag Irbi un trenerus paklausīties. Tie ne to vien sastāstīs.

     [+] [-]

, 2017-12-09 18:11, pirms 6 gadiem
Tie kas te par ahl runaa, nebuus vinsh tur. Zemgum ir vienvirziena liigums. Tas noziimee ka uz ahl lai vinju nosuutiitu vinjam ir jaiet caur veiveriem. liigaa kur centri ir uz izkjershanu, komandas treido duchenu, turris, stepans vasaraa... juus teiksiet ka girgis jau nav tik labs kaa shie! taisniiba, bet zemgus jauns, un stabili aizsardziibaa speelee.. piemeeram manupraat toronto 4 mainja buutu super... arii punkti naakto jo tai komandaa visi met iekshaa... tur mainjas visas ugunjo... par dominiku moore jau noteikti labaaks... bet tas taa . mans.viedoklis

     [+] [-]

, 2017-12-09 23:14, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: uz ģinamu
Ignorēt.

     [+] [-]

, 2017-12-10 22:43, pirms 6 gadiem
Tas Sabres ir vienkārši jāpamet un viss - tā komanda tuvākajos gados mētāsies vien pa turnīra tabulas apakšu.