Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Diskvalificētā Bulgārija vēl cer startēt Rio olimpiādes svarcelšanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Diskvalificētā Bulgārija vēl cer startēt Rio olimpiādes svarcelšanā
Bulgāru svarcēlājs Ivans Markovs (pa kreisi) uz pjedestāla pasaules čempionātā (2013)
Foto: iwf.net

Bulgārijas svarcelšanas federācija iesniegusi apelāciju Starptautiskās arbitrāžas tiesā (CAS), cenšoties panākt diskvalifikācijas atcelšanu. Dopinga skandāla dēļ bulgāru svarcelšanas izlase patlaban ir diskvalificēta un nevar pretendēt uz startu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Starptautiskā svarcelšanas federācija novembrī diskvalificēja Bulgārijas svarcelšanas izlasi, liedzot pretendēt uz dalību 2016. gada olimpiādē. Bulgārijas federācijai tika uzlikts arī 500 000 ASV dolāru naudas sods. Bulgāru nometne tagad iesniegusi apelāciju, lūdzot atcelt starptautiskās federācijas lēmumu. Gaidāms, ka šajā sakarā lēmums tiks pieņemts tuvākajās nedēļās.

Kā jau ziņots, martā tika publiskota informācija, ka Bulgārijas svarcelšanas izlases vienpadsmit dalībniekiem konstatēts dopings, līdz ar to komanda nevarēja piedalīties Eiropas čempionātā, kas aprīlī notika Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi. Svarcēlājiem konstatēts stanozolols, kas ir anaboliskais steroīds. Pēcāk noskaidrojās, ka aizliegtā viela organismā nokļuva ar pārtikas piedevu. 11 sportistiem draudēja diskvalifikācija uz četriem gadiem, taču galu galā astoņi tika diskvalificēti uz 9 mēnešiem, bet trijiem iedeva 18 mēnešus. Starp šiem trijiem ir arī Ivans Markovs - divkārtējais pasaules vicečempions (2014, 2013) un Eiropas čempions (2014).

Bulgārijas izlasē šis ir jau otrs lielais skandāls. 2008. gada Pekinas olimpiādē par dopinga lietošanu tika diskvalificēta visa izlase.

Izmantotie resursi:
wfbulgaria.com
tas-cas.org