Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam trīs spēka paņēmieni, "Sabres" piektais zaudējums pēc kārtas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Girgensonam trīs spēka paņēmieni, "Sabres" piektais zaudējums pēc kārtas
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas Nacionālās hokeja līgas (NHL) "Global Series" otrajā mačā Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā ar 3:5 piekāpās Tampabejas "Lightning" priekšā.

Girgensons šovakar laukumā pavadīja vien 8:59 minūtes (1:43 no tām - mazākumā), uzvarot 50% iemetienu, kā arī izdarot trīs spēka paņēmienus.

Atšķirībā no vakardienas mača šovakar cīņu aktīvāk uzsāka "Sabres", kas pirmajā periodā izdarīto metienu ziņā bija pārāka ar 17:12. Bufalo vienībai izdevās atklāt rezultātu, kad desmitajā minūtē Sems Reinhārts ar plaukstas metienu trāpīja pa vārtu stabu un "Lightning" vārtsarga Kērtisa Makilennija muguru, ripai ieslīdot vārtos - 1:0. Reinhārtam šie bija trešie vārti divu dienu laikā. Tiesa "Lightning" spēja drīz vien atspēlēties, Patrikam Marūnam vairākumā pielabojot Janī Gurda šāvienu - 1:1.

Turpmākajā cīņas gaitā iniciatīva jau piederēja Tampabejai, kas otrā perioda ievadā ieguva otro iespēju spēlēt vairākumā, ko izdevās izmantot jau septītajā sekundē - rezultatīvs tāls metiens padevās Viktoram Hedmanam (2:1). Lielu triecienu pretiniekiem "Lightning" deva otrās trešdaļas pēdējās sekundēs, Patrikam Marūnam trīs sekundes līdz perioda finālsirēnai cīņā vārtu priekšā iegūstot Tampabejai divu vārtu pārsvaru - 3:1.

Noslēdzošajās 20 minūtēs pirmos vārtus vienādos sastāvos savā NHL karjerā guva Viktors Ulofsons (2:3), savukārt pēc tam minūtes un septiņu sekunžu laikā Janī Gurds un Matjē Žozefs praktiski izšķīra mača iznākumu - 5:2 "Lightning" labā. Spēles beigās par rupju spēka paņēmienu 2+10 minūšu sodu saņēma "Lightning" hokejists Sedriks Pakets, tomēr "Sabres" par šo pārkāpumu pretiniekus sodīt vairākumā neizdevās. Tā vietā pēdējā minūtē ripu "Lightning" vātos iebakstīja Džeks Aikels.

Līdz ar to "Lightning" 15 cīņās spējusi izcīnīt 18 punktus, saglabājot 11. vietu Austrumu konferencē. "Sabres" 17 mačos nopelnījusi 20 punktus un joprojām Austrumos ir piektā. Nākamo spēli "Sabres" naktī uz 15. novembri, savā laukumā uzņemot Karolīnas "Hurricanes".

Paralēlajā spēlē vismaz punktu 12. mačā pēc kārtas izcīnīja Ņujorkas "Islanders", savā laukumā ar 2:1 salaužot Floridas "Panthers". Vārti un rezultatīva piespēle Metjū Barzala rēķinā. "Islanders" 11. panākumu pēdējās 12 cīņās lielā mērā kaldināja pieredzējušā vācu vārtsarga Tomasa Graisa 37 atvairītie metieni.

"Islanders" ar 25 punktiem 16 spēlēs pakāpās uz otro vietu Austrumos, savukārt "Panthers" ar 19 punktiem tikpat mačos ir devītā.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-09 23:27, pirms 4 gadiem
BS tik labi iesāka, bija aktīvāki, vairāk meta pa vārtiem, bet Tampa tik atsitās un 2x iemeta vairākumā.

     [+] [-]

, 2019-11-09 23:33, pirms 4 gadiem
Ko te daudz teikt-forši paskatīties spēli šajā laikā, Buffalo iesāka labi, bija ātrāki, dominēja, un reāli vadīja spēli, bet tas, kas notika pēc pirmā perioda, trūkst vārdu, pakāsa visu ko varēja, kļūdas, piespeles neprecīzas, palīdzība vārtsargiem nebija. Žēl. bet, ja spēli nevar nospēlēt visas 60it minūtes, tad tabulā sāks krist uz leju.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-09 23:37, pirms 4 gadiem
Bet hokejs, ko rādīja abas komandas, bija ātrs un aizraujošs. LV un BLR izlašu spēlētāji šodien, salīdzinot ar viņiem, slidoja kā gliemeži.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-10 00:18, pirms 4 gadiem
Nedaudz nekorekti salīdzināt sezonas spēli, cīņu par punktiem, algām, prēmijām. Un pārbaudes turnīru, kur netuvu nebija mūsu top izlase

  +1 [+] [-]

, 2019-11-10 00:35, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Nedaudz nekorekti salīdzināt sezonas spēli, cīņu par punktiem, algām, prēmijām. Un pārbaudes turnīru, kur netuvu nebija mūsu top izlase
Šajā gadījuma jau netiek salīdzināts, kāds līmenis bet konkrētas spēles, bez konteksta utt. Un tīri no skatāmības, ātruma viedokļa Buf pret Tampu bija skatāmāka. Lai arī neteiktu, ka ar tik lielu starpību, kā to pasniedz otins. Bufalo spēles otrajā daļā arī nekādi sprinteri nebija.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-10 06:23, pirms 4 gadiem
O! Spēles laiks Zemgum manāmi pieaug ujn trīs spēka paņēmieni,tas ir ko vērts

     [+] [-]

, 2019-11-10 10:37, pirms 4 gadiem
Divi no spēka paņēmieniem bija labi pretinieks noteikti labi nejutās.

     [+] [-]

, 2019-11-10 10:43, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Bet hokejs, ko rādīja abas komandas, bija ātrs un aizraujošs. LV un BLR izlašu spēlētāji šodien, salīdzinot ar viņiem, slidoja kā gliemeži.
Nu salīdzināji gan, NHL spēlētājus ar čaļiem no LV vietējā čempionāta!

     [+] [-]

, 2019-11-10 10:49, pirms 4 gadiem
Haha! Uzreiz bija skaidrs ka nekādi līderi Sabres nav! Ļoti iespējams ka netiks Stenlija izcīņā! Bet nu Girgensons vismaz būs bŕīvs!

  +1 [+] [-]

, 2019-11-10 11:17, pirms 4 gadiem
Bifeļi turpina grabēt.

     [+] [-]

, 2019-11-10 11:47, pirms 4 gadiem
nu vot, beigās atkal būs tur kur parasti...

     [+] [-]

, 2019-11-10 14:57, pirms 4 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Nu salīdzināji gan, NHL spēlētājus ar čaļiem no LV vietējā čempionāta!
Mūsu čaļi no citu valstu čempionātiem nebija daudz ātrāki, bet es neko sliktu par viņiem nesaku (par gliemežiem, protams, pārspīlēju), vienkārši konstatēju faktu, ka NHL ātrumi ir krietni lielāki un spēlētāji fiziski izturīgāki un meistarīgāki. Mūsējiem ir uz ko tiekties.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-10 15:27, pirms 4 gadiem
Tādas Global Series būtu jāved uz lejasgala, vai vidusmēra hokeja valstīm un to pilsētām Parīzi Vīni Londonu Rīgu Minsku Oslo Kopenhāgenu Romu utml, lai popularizētu hokeju. Uz Āziju.
Cik saprotu tur vēl brauc bijušie NHL komandu treneri ar semināriem vietējiem treneriem un citas lieras. Finansiāli ok noteikti nav lēti, bet tur būtu jāiesaistās IIHF. Zviedri,somi tak ir top hokejā, ko viņi jaunu ieraudzīs.

     [+] [-]

, 2019-11-10 16:21, pirms 4 gadiem
Avs rakstīja: Tādas Global Series būtu jāved uz lejasgala, vai vidusmēra hokeja valstīm un to pilsētām Parīzi Vīni Londonu Rīgu Minsku Oslo Kopenhāgenu Romu utml, lai popularizētu hokeju. Uz Āziju.
Cik saprotu tur vēl brauc bijušie NHL komandu treneri ar semināriem vietējiem treneriem un citas lieras. Finansiāli ok noteikti nav lēti, bet tur būtu jāiesaistās IIHF. Zviedri,somi tak ir top hokejā, ko viņi jaunu ieraudzīs.
Nauda un pamatojums. Tu nerīkosi NHL paraugspēli šķūnī. Diez vai viņus apmierinās tā pati Arēna Rīga+ izdevumi+ ja neskaita Ķīnas tirgu, vajag kaut kādu stāstu apakšā - kā vakar, kad abās komandās bija pietiekami daudz zviedru. Kā tu aizvedīsi NHL uz Latviju, Franciju utt. ja "mājiniekus" NHL komandās var uz 1 rokas pirkstiem saskaitīt?