Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Nišikori debijā uzvar Mareju, Federers pārspēj Raoniču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nišikori debijā uzvar Mareju, Federers pārspēj Raoniču
Kei Nišikori
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien "O2" arēnā Londonā startēja sezonas finālsacensības vīriešiem. Turnīra pirmajā mačā vilšanos piedzīvoja britu tenisa fani, jo Endijs Marejs ar 4:6, 4:6 zaudēja turnīra debitantam Kei Nišikori. Vakara mačā otrais no trim debitantiem Milošs Raoničs septīto reizi astoņos mačos atzina Rodžera Federera pārākumu – 1:6, 6:7(0).

Nišikori "ATP World Tour Finals" debijā pirmo reizi uzvar Mareju

Turnīra pirmajā mačā sesto reizi finālsacensībās spēlējošais Endijs Marejs tikās ar debitantu Kei Nišikori, kurš kļuva par pirmo Āzijas tenisistu prestižā turnīra vienspēlēs. Britu pirmais numurs piektajā geimā ieguva breiku, pateicoties Nišikori servēšanas problēmām – Kei geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Marejs tūlīt nospēlēja šokējošu geimu, savu servi zaudējot "sausā". Arī Endijs geimu pabeidza ar serves kļūdu – 3:3.

Nišikori seta otrajā pusē spēlēja agresīvāk nekā to darīja mača ievadā un tika atalgots. Nišikori desmitajā geimā uzņemšanā ieguva divas setbumbas. Pirmo viņš neizmantoja ar sitienu tīklā, bet otro izdevās realizēt, kad tāda pati darbība sanāca Marejam – 6:4 sets Nišikori.

Lai tiktu pie spēlēšanas Londonā, Marejs spēlēja sešas nedēļas pēc kārtas un, lai arī pirms Londonas turnīra viņam bija pusotra nedēļa atpūtai, Endijs šodien izskatījās noguris un nespēja pilnībā izmantot Nišikori vājo servēšanu (Kei astoņas dubultkļūdas un tikai 46%). Arī pašam Marejam slikta diena otrās serves izpildījumā, uzvarot tikai septiņus no 26 punktiem.

Nišikori 2. seta otrajā geimā ar "dropšotu" ieguva breiku, bet divus geimus vēlāk neizmantoja iespējas tikt pie vēl komfortablāka pārsvara. Un vēlāk Marejs atspēlējās, panākot izlīdzinājumu 4:4. Taču lielas jēgas no tā nebija, jo viņam, tāpat kā 1. setā, arī šoreiz vājš desmitais geims, kurā nedrīkstēja atļauties zaudēt savu servi. Marejs maču pabeidza ar saguruša izskata "backhand" kļūdu – 4:6, 4:6.

Nišikori Mareju apspēlēja pirmo reizi četros mačos. Japānis līdz šim Endijam pat nebija spējis atņemt kaut vienu setu (0-7). Nišikori šogad tā ir 10. uzvara pret Top 10 spēlētājiem. Līdz šim gadam viņam visā karjerā kopumā bija deviņas uzvaras pret pirmā desmitnieka spēlētājiem. Tikmēr Marejs pirmo reizi karjerā zaudēja Japānas tenisistiem. Viņam iepriekš bija 3-0 bilance pret Nišikori un pa vienai uzvarai pār Tacumu Ito un Go Soedu.

Federers revanšējas Raoničam

Pirmās dienas vēlajā mačā otrais no turnīra trim debitantiem Milošs Raoničs sacentās ar seškārtējo čempionu Rodžeru Federeru. Kanādas labākais tenisists Federeru pirmo reizi septiņos mēģinājumos uzveica oktobra beigās Parīzes "Masters 1000" turnīrā (7:6(5), 7:5) un tieši ar šveicieša apspēlēšanu lielā mērā sekmēja kvalificēšanos Londonai. Zaudējuma gadījumā finālturnīrā Raoniča vietā spēlētu Ferers.

Toreiz Raoničam pirmā serve bija iespaidīgā līmenī, bet svētdienas vakarā "O2" arēnā Londonā tik daudz vieglu punktu kā Parīzē viņš nedabūja. Federers Milošu nobreikoja jau pirmajā Raoniča serves geimā. Rodžers trīs reizes labi atsita pretinieka serves, bet Raoničam trīs kļūdas izspēlēs, divreiz neprecīzi nospēlējot pie tīkla. Tā rezultātā 0:40, kas izrādījās pārāk liels deficīts. Raoničs ar divām labām pirmajām servēm atspēlēja pirmās divas breikbumbas, bet pēc tam netrāpīja pirmo servi un sekojošo izspēli zaudēja ar "backhand" sitienu tīklā. Federers sestajā geimā, pateicoties Raoniča "forehand" kļūdai, ieguva otro breiku un setu drīz vien viegli uzvarēja ar 6:1.

2. setā bija līdzvērtīgāka spēkošanās. Raoničam trešajā geimā nebija pietiekami daudz precīzu pirmo servju, taču vissvarīgākajā brīdī – breikbumbas izspēlē – viņš pirmo trāpīja un izvairījās no nokļūšanas iedzinējos ar setu un breiku. Federeram tūlīt paviršs geims un no 40:0 pārsvara Raoničam dotas divas breikbumbas. Pirmo Federers atspēlēja, bet otro Milošs nemācēja izmantot, jau atkal pieļaujot "forehand" kļūdu.

Federers divus geimus vēlāk izdarīja to pašu – no 40:0 pārsvara aizspēlējās līdz Raoniča breikbumbai, taču jau atkal Milošam nebija lemts tikt pie kārotā breika. Pat ne Rodžera otrās serves gadījumā. Federeram izdevās lieliska otrā serve, skarot sānu līniju. Raoničs šķietami apjuka, nespējot bumbiņu atsist pāri tīklam – 3:3. Atskaitot trauslo seta sākumu, Raoničs turpinājumā servēja stabili un regulāri tika pie iespējām Federera serves geimos. 12. geimā viņš pat aizspēlējās līdz setbumbai, taču to realizēt variantu nebija – Federeram izcila pirmā serve. Raoničs tika līdz taibreikam, taču "uz to neieradās". Milošam liela kļūdu dažādība un "sausais" zaudējums! Visā mačā Federers pārāks ar rezultātu 6:1, 7:6(0), pēc pirmās kārtas mačiem kļūstot par B grupas līderi.

B grupā otrdien tiksies abi šodien uzvarējušie un abi zaudējušie tenisisti, bet pirms tam – pirmdien būs 1. kārtas mači A grupā. Vispirms 16:00 labāko noskaidros Stans Vavrinka un Tomāšs Berdihs, bet vakara mačā 22:00 pēdējo divu gadu čempions Novaks Džokovičs eksaminēs turnīra trešo debitantu Marinu Čiliču.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-09 18:04, pirms 9 gadiem
Nišikori labs sākums! Redzēs,ko bliezējs rādīs pret Federeru

  +1 [+] [-]

, 2014-11-09 18:19, pirms 9 gadiem
Japāņu robots priecē,ta tam lecīgajam skotam arī vajag!!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-09 18:23, pirms 9 gadiem
Marejs iznaca neizgulejies vai kaut kas cits.. Katra zina teniss sodien vinu neintereseja.. Atgadinaja kko no jauniesu Ligam kad ar draudzeni ir sastridejies

  +1 [+] [-]

, 2014-11-09 19:15, pirms 9 gadiem
Marejs bija "krietni tālu" no sava labākā tenisa.Nišikori katastrofāla serve, bet pārējais tiešām labi.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-09 23:23, pirms 9 gadiem
Endijs shodien vnk nekāds...

  +2 [+] [-]

, 2014-11-10 01:25, pirms 9 gadiem
Nu re,kā jau teicu,ne jau vienmēr Raoničs servēs 20 eisus.Bez eisiem viņam tā īsti nav ko likt pretī Federeram