Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Savainojums arī Medenim

Jānis Celmiņš

Savainojums arī Medenim
Ansis Medenis
Foto: Renārs Buivids

Jau vēstījām, ka Latvijas vīriešu volejbola izlasei novembra beigās gaidāmajās Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlēs, visticamāk, nevarēs palīdzēt viens no potenciālajiem komandas līderiem Gundars Celitāns, kuram radušās problēmas ar plecu. Līdzīgas veselības problēmas ir arī Ansim Medenim, taču viņš pats cer, ka izlasei palīdzēt varēs.

Latvijas Volejbola federācija pagājušajā nedēļā paziņoja izlases kandidātu sarakstu, kurā ir 14 spēlētāji. Latvijas vīriešu izlases pretinieki 2012. gada olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā ir Beļģijas, Čehijas, Vācijas, Francijas un Grieķijas izlases. Komandas ir sadalītas divās apakšgrupās, kur izspēlēs apli katra ar katru. Katras apakšgrupas pēdējās komandas izstāsies no turpmākās cīņas. Abu apakšgrupu pirmās divas komandas izspēlēs pusfinālus, to uzvarētāji tieksies finālā, kur uzvarētājs iekļūst 2012. gada Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas 2012. gada maijā notiks Bulgārijā.

Kļuvis zināms, ka problēmas ar plecu ir ne tikai Gundaram Celitānam, bet arī citam potenciālajam izlases līderim Ansim Medenim. „Magnētiskajā rezonansē atklājās, kāpēc pēdējā laikā man sāp plecs, dažbrīd sāpes ir pat ļoti spēcīgas. Tagad četrus mēnešus jāveic dažādi plecu nostiprinoši vingrinājumi. Pēdējās dienās plecam centos dot atslodzi, treniņos uzbrukuma sitienus neizpildīju. Šodien pamēģināju un liekas, ka viss ir kārtībā,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj Ansis Medenis.

„Domās esmu gatavs palīdzēt izlasei, redzēs kā būs dzīvē. Eju uz procedūrām, vingrinu plecu un ceru, ka viss būs labi. Spēlēt varu, ja kārtīgi iesildu plecu, sasmērēju ar sildošajām smērēm un iedzeru pretsāpju ripiņu,” pauž volejbolists, kurš šosezon kopā ar citu Latvijas izlases kandidātu Viktoru Koržeņeviču spēlē Grieķijas klubā Saloniku „Iraklis”. Mūsējo pārstāvētais klubs spēlē ne tikai Grieķijas čempionātā, kur šobrīd ir pārliecinošs līderis, bet arī Eiropas čempionu līgā.

Izlase gatavošanos priekškvalifikācijas turnīram sāks 14. novembrī galvenā trenera Raimonda Vildes, trenera asistentu Uģa Krastiņa un Ainara Cīruļa vadībā. Plānots, ka 18. un 19. novembrī izbraukumā tiks aizvadītas pārbaudes spēles ar Igaunijas izlasi.

Latvijas izlases kandidāti:

Deniss Petrovs, Artis Caics (cēlāji), Austris Štāls, Ingars Ivanovs (libero), Gundars Celitāns, Hermans Egleskalns (diagonāles spēlētāji), Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Andrejs Zavorotnijs (pirmā tempa spēlētāji), Ansis Medenis, Jānis Šmēdiņš, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks (otrā tempa spēlētāji).

  +1 [+] [-]

, 2011-11-10 10:13, pirms 13 gadiem
cerams, ka būs ierindā. Tas labi, ka vismaz pašam vēlme ir spēlēt, nevis kā tam, ko te vasarā atskaitīja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja