Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Savaļnieks: "Skatoties tabulā, mums būs jāgrib piecreiz vairāk nekā Fēru salām"

Agris Suveizda

Savaļnieks: "Skatoties tabulā, mums būs jāgrib piecreiz vairāk nekā Fēru salām"
Roberts Savaļnieks. Foto: LFF

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs un RFS labais aizsargs Roberts Savaļnieks dalījās pārdomās preses konferencē pirms rītvakar gaidāmās spēles Fēru salās.

Kazakevičs: "Rīt priekšā ļoti atbildīga un ļoti būtiska spēle. Var teikt, ka līdz šim būtiskākā spēle šīs Nāciju līgas vēsturē. Fēru salu izlase ir lieliski startējusi ar divām uzvarām. Ļoti nopietni gatavojamies, aizvadījām draudzības spēli, bet, jau gatavojoties draudzības spēlei, akcentu likām uz labu sagatavošanos rītdienas spēlei. Kā jau iepriekš esmu teicis, mums šī spēle būs ļoti būtiska – no rezultāta viedokļa. Komanda, manuprāt, ir motivēta rīt cīnīties par mums labvēlīgu rezultātu un uzvaru. Tajā pašā laikā ļoti nopietni vērtējam Fēru salu izlasi, bet skaidrs, ka mums rīt būs tikai viens uzdevums – spēlēt par uzvaru un trim punktiem."
Savaļnieks: "Esam priecīgi ierasties šeit. Esam ieradušies, lai uzvarētu. Gatavojamies ļoti labi, aizvadījām arī pārbaudes spēli, un šī spēle noteikti pierādīja, ka esam maksimāli gatavi rītdienas spēlei. Esam ieradušies, lai iegūtu tikai un vienīgi trīs punktus. "

Kā vērtējat Fēru salu futbola līmeni? (vietējā žurnālista jautājums)
Kazakevičs: "Manuprāt, iepriekšējo gadu laikā Fēru salu izlases sniegums un rezultāti liecina, ka tik mazai valstij, kāda ir jūsu valsts, ir izdevies panākt ļoti cienījamus rezultātus. Ir zināma sastāva stabilitāte, ir spēlētāji, kuri jūsu valsti pārstāv laba līmeņa Eiropas līgās, tā ka neapšaubāmi Fēru salu starts ar sešiem punktiem nav nejaušība. Kā jau teicu iepriekš, ļoti cienām pretiniekus. Domāju, ka mūs rītvakar gaida ļoti aizraujoša spēle, kurā neviena no komandām negribēs piekāpties."
Savaļnieks: "Fēru salu izlase iepriekšējo gadu laikā rādījusi pietiekami labu spēli, un mums neviena no iepriekšējām spēlēm pret Fēru salām nav bijusi viegla – divreiz nospēlējām neizšķirti un mājās zaudējām. Tā ka mums ir pēdējais laiks pretiniekiem ieriebt un dabūt trīs punktus, kuri mums ir ļoti svarīgi, jo tabulā šī spēle būs ļoti izšķiroša."

Kāda ir situācija ar savainojumiem?
Kazakevičs: "Izņemot Vladislavu Gutkovski, kurš nedrīkstēs spēlēt diskvalifikācijas dēļ, visi pārējie gatavojas spēlei. Esošajā situācijā faktiski vēl neesam aizvadījuši pilnvērtīgu treniņu, jo vakar bija atjaunošanās treniņš tiem, kuri spēlēja, bet šodien treniņš vēl ir priekšā – tad arī redzēsim, kā spēlētāji ir atjaunojušies un cik labi viņi ir gatavi rītdienas spēlei. Traumu problēma pašlaik neeksistē, jautājums ir tikai par to, cik funkcionāli labi ir gatavi un atjaunojušies tie, kuri spēlēja pret Melnkalni."

Melnkalnē Savaļnieka nebija pieteikumā, bet tagad viņš ir preses konferencē. Tas nozīmē, ka ceri rīt iziet pamatsastāvā?
Savaļnieks: "Cerēt varu uz daudz ko – ja treneris tā izlems, tad arī spēlēšu. Pret Melnkalni nebiju pieteikumā, jo man ļāva pilnībā atjaunoties pēc spēlēm Latvijas čempionātā. Pieteikumā visiem nebija vietas, tādēļ kādam bija jāsēž tribīnēs."

Cik reāli tika apsvērta doma izsaukt ceturto centra aizsargu, un vai ir skaidrs plāns, kurus divus izmantot rītvakar?
Kazakevičs: "Jā, plāns ir skaidrs. Mums ir saprotams, kā plānojam izmantot esošos centra aizsargus. Visi trīs [Mārcis Ošs, Igors Tarasovs un Elvis Stuglis] ir gatavi rītdienas spēlei, tā ka šobrīd izvēle ir starp šiem trim puišiem. Traumas nevienam nav, tādēļ plānveidīgi gatavojamies ar esošajiem futbolistiem."

Pirms nometnes teicāt, ka Tarasovs ir tikai rezerves variants. Vai spēle Melnkalnē mainīja jūsu domas par Igoru kā pamatsastāva spēlētāju?
Kazakevičs: "Manuprāt, Igors spēli Melnkalnē aizvadīja lieliski. Ne tādēļ, ka viņš guva vārtus, bet arī kopumā nodemonstrēja ļoti labu sniegumu. Noteikti spēli Melnkalnē viņš var ierakstīt ar plusa zīmi. Un tādā veidā viņš ir uzlabojis savu nosacīto vietu centra aizsargu rangā. Neapšaubāmi ar plusa zīmi. Tas gan nenozīmē, ka viņš noteikti rīt spēlēt pamatsastāvā, bet Igors noteikti parādīja labu sniegumu."

Trīs spēlēs ir trīs neizšķirti. Kuras kļūdas spēlēs vai stratēģiskos lēmumos izceļat komandas iekšienē, kuru dēļ nav izdevies uzvarēt?
Kazakevičs: "Visas trīs spēles, manuprāt, bijušas ļoti dažādas. Stāsts katrā no tām nav viens un pats, tādēļ drīzāk runāšu par iepriekšējo spēli, nevis par pirmajām divām, par kurām jau ļoti daudz esmu runājis. Lai arī pēc spēles gan ģērbtuvē, gan medijiem teicu, ka bija ļoti daudz pozitīvu lietu, tajā paša laikā šī spēle parādīja arī to, ka mēs, kā komanda, vēl esam ne līdz galam pieredzējuši un ne līdz galam spējam pozitīvā gultnē aizvadīt spēles izšķirošos momentus, novedot spēli līdz uzvarai. Ir vairāki faktori, kādēļ tā notiek, un tas ir daudz garāks stāsts. Skaidrs, ka mums pietiek būt tik ļoti miermīlīgiem – ir pienācis laiks izcīnīt uzvaras."

Izbraukuma spēlē Fēru salās biji klāt. Pakomentē, cik labas kvalitātes ir Fēru salu mākslīgais laukums!
Savaļnieks: "Normālas kvalitātes mākslīgais laukums. Ņemot vērā šejienes laika apstākļus, tas gandrīz visu laiku ir mitrs, kas nozīmē, ka tas ir ļoti ātrs. Tādēļ domāju, ka spēle būs diezgan augstā tempā. Jācenšas to izmantot – jāspēlē ātri ar bumbu un jāgūst uzvara."

Kādas ir Fēru salu stiprās un vājās puses? Un vai arī rītvakar varam gaidīt Fēru salu 70% bumbas kontroli, kā tas bija izbraukuma spēlē, kad nospēlējām 0:0?
Kazakevičs: "Domāju, ka nē – mēģināsim spēlēt daudz aktīvāk. Teikšu atklāti, ka Fēru salu analīzē koncentrējāmies uz nesenāko periodu, jo ir mainījies treneris, arī shēma, līdz ar to koncentrējāmies uz septembra un oktobra spēlēm. Varu teikt, ka tā ir ļoti labi organizēta komanda – tieši kā komanda. Ir diezgan daudz fiziski aktīvu spēlētāju, ir ļoti bīstamas uzbrukuma standartsituācijas, jo viņiem ir vairāki ļoti atlētiski futbolisti, ar kuriem mums būs jātiek galā. Viņi diezgan daudz cenšas spēlēt pa laukuma centrālajām zonām un atbrīvoties aiz aizsargu mugurām – ir daudz vertikālas atsegšanās, daudz vertikālu piespēļu. Šajā ziņā, manuprāt, ļoti būtisks faktors būs tas, cik aktīvi spēsim pacelt mūsu aizsardzības līniju un pārvirzīt spēli uz laukuma vidusdaļu, kur agresīvi spēlēt bumbas atņemšanā mums ērtās presinga zonās, lai veiktu ātru pāreju pretuzbrukumā. Tas būs diezgan izšķirošs faktors – neļaut pretiniekiem aizmest bumbu aiz mūsu mugurām sliktās aizsardzības pozīcijās. Būt kompaktiem, bet vienlaikus, lai kompaktums un aizsardzības bloks nebūtu pārāk zemu. Tas uz rītdienu būs izaicinājums."

Cik liela būs pamatsastāva atšķirība no Melnkalnes spēles?
Kazakevičs: "Domājot par pamatsastāvu, atšķirība būs liela. Tā būs diezgan būtiska. Protams, būs spēlētāji, kuri izgāja pamatsastāvā [arī Melnkalnē], bet tādu nebūs daudz."

Kura izlase būs favorīte, ņemot vērā, ka spēlējam izbraukumā?
Kazakevičs: "Tas, manuprāt, ir ļoti nosacīts termins. Nedomāju, ka rītdienas spēlē būs favorīts. Katra komanda spēlēs sev ērtā stilā, un katra komanda mēģinās ar saviem spēcīgākajiem ieročiem izcīnīt uzvaru. Noteikti domāju, ka no abu komandu puses būs bezkompromisa spēle. Man izteiktu favorītu nav. Jā, spēlēsim izbraukumā, jā, šobrīd pretiniekiem ir zināma rezerve punktu ziņā, bet tas konkrētajā spēlē un konkrētajā dienā neko nenozīmē. Viss izšķirsies laukumā."
Savaļnieks: "Piekritīšu trenerim, ka konkrētajā spēlē favorītu nav. Skatoties tabulā, gribētu teikt, ka mums būs jāgrib piecreiz vairāk nekā viņiem. Viņi tabulā ir priekšā, tādēļ mums vajadzēs gribēt piecreiz vairāk un rīt obligāti jāuzvar."
Kazakevičs: "Piekrītu Robertam."

     [+] [-]

, 2020-10-09 19:41, pirms 4 gadiem
Cik LFF truboļotu - ekskursantu ir līdzi ?

  -2 [+] [-]

, 2020-10-09 20:11, pirms 4 gadiem
Labāku bildi ar čali nevarēja atrast

  +2 [+] [-]

, 2020-10-09 20:45, pirms 4 gadiem
Gribēt var daudz ko, bet ko var reali izdarīt laukumā tas jau ir cits stāsts.
Manuprāt LV šobrīd nav spējīga uzvarēt Fēru salas,ja pat mocās ar Andoru un Maltu.

     [+] [-]

, 2020-10-09 21:26, pirms 4 gadiem
Cerams, ka līs lietus. Ničs pret Fērām būtu labi. Lai veicas.

     [+] [-]

, 2020-10-09 21:52, pirms 4 gadiem
Dainim kā niču spešalistam tas ir iespējams, bet tabulā tas neder, Fēras ir favorīti, bet c19 laikā nevar prognozēt..

     [+] [-]

, 2020-10-09 22:56, pirms 4 gadiem
Ja Savaļnieks ir labais aizsargs, kurš ir sliktais?

     [+] [-]

, 2020-10-10 06:20, pirms 4 gadiem
Ko var tirst par favorītu. Skaidrs, ka viņi ir favorīti