Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hārtlija "Avangard" izdara 64 metienus, bet cieš zaudējumu Ufā

Hārtlija "Avangard" izdara 64 metienus, bet cieš zaudējumu Ufā
Ufas "Salavat Yulaev" vārtsargs uzstādīja KHL rekordu, mačā pret Boba Hārtlija "Avangard" atvairot 62 metienus. Foto: www.hcsalavat.ru

Otro neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Boba Hārtlija vadītā Omskas „Avangard” vienība, šoreiz ar 2:3 zaudējot Ufas „Salavat Yulaev”. Izcilu spēli uzvarētāju vārtos nodemonstrēja vārtsargs Juha Metsola, kurš spēles laikā atvairīja 62 metienus.

Ufas klubs aizvadīja ļoti veiksmīgo pirmo trešdaļu, gūstot trīs vārtus laika posmā no 12. līdz 16. minūtei. Pirmo reizi mājinieki izmantoja „Avangard” aizsarga Maksima Čudinova kritienu blakus saviem vārtiem, ripa nonāca pie Maksima Majorova, kurš piespēlēja tālāk Dmitrijam Kugriševam, kura metiens sagādāja grūtības Igoram Bobkovam – 1:0. Pēc trīs minūtēm divi „Salavat Yulaev” spēlētāji – Majorovs un Kugriševs izslidoja pret vienu aizsargu, sekoja piespēle Kugriševam, kurš nemeta uzreiz, bet satuvojās ar vārtsargu un eleganti apspēlēja viņu – 2:0. Drīzumā „Avangard” kļūdījās uz savas zilās līnijas, Aleksandrs Kadeikins vienatnē izlidoja pret vārtsargu, kurš tika galā ar viņa metienu. Tomēr uzbrucējs uzreiz savāca ripu un piespēlēja tuvumā esošajām Vjačeslavam Soloduhinam, kurš no tuvās distances neatstāja cerību Igoram Bobkovam, ar šo vārtu guvumu aizsūtot viņu uz rezervistu soliņu.

Pirmais periods noslēdzās ar 3:0, un tāpēc vēl jo vairāk izbrīna metienu skaits abām komandām – mājinieki izdarīja piecus metienus, bet viesi – 15. Otrajā trešdaļā „Avangard” dominēja tā, kā vēl nekad – 28 metieni, divi vārti un, kas svarīgi, nevienu reizi neļāva pretiniekam patraucēt Alekseju Muriginu. Pēcspēles preses konferencē „Salavat Yulaev” galvenais treneris Nikolajs Culigins izteicās, ka otrajā periodā viņa komanda skatījās hokeju no malas. Pirmos vārtus „Avangard” labā guva Davids Dearnē, kurš iebakstīja ripu Juham Metsolam aiz muguras – 3:1, bet perioda izskaņā Maksims Čudinovs rehabilitējās par neveiksmīgo epizodi pirmajā periodā, iemetot ripu vārtos no tālās distances – 3:2. Arī noslēdzošajās 20 minūtēs „Avangard” spēlēja agresīvi, 21 reizi meta pa vārtiem, tomēr arī ar 64 metieniem visas spēles garumā bija par maz, lai izvairītos no otrā zaudējuma pēc kārtas un trešā sezonā.

„Salavat Yulaev” vārtsargs Juha Metsola uzstādīja jauno KHL rekordu pēc atvairīto metienu skaita vienā spēlē – 62. Iepriekšējais sasniegums piederēja Andrejam Karejevam, kurš sezonā 2016/2017 atvairīja 61 metienu sargājot „Neftekhimik” vārtus mačā pret „Salavat Yulaev”, bet šosezon vārtsargs pārstāv Ufas komandu.

Tikmēr Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa „Spartak” izbraukumā zaudēja „Neftekhimik” ar 1:4. Lai gan Maskavas komanda pirmā izvirzījās vadībā, turpinājumā tā ielaida četrus vārtus pēc kārtas. Karsums (3+2 šosezon) laukumā pavadīja 10:20 minūtes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, bet viņa komandas biedram Daugaviņam (3+6 šosezon) divreiz lielāks spēles laiks – 21:09 minūtes un arī viens spēka paņemiens.

Citos mačos Habarovskas „Amur” pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju, savās mājās pārspējot Čeļabinskas „Traktor” ar 3:1, Vladivostokas „Admiral” ar 2:3 piekāpās Pekinas „Kunlun”, bet Brarislavas „Slovan” pēc piecām neveiksmēm pēc kārtas viesos pārspēja Novosibirskas „Sibir”, tiekot pie panākuma papildlaikā ar 2:1, svinot pirmo uzvaru sešu gadu laikā Novosibirskā.

KHL spēles, 9. oktobris

SpēleRezultāts
Amur – Traktor3:1
Admiral – Kunlun2:3
Sibir – Slovan1:2 PL
Barys – Dinamo (Rīga)3:1
Salavat Yulaev – Avangard3:2
Neftekhimik – Spartak4:1

Izmantotie avoti:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

  +3 [+] [-]

, 2018-10-09 21:50, pirms 5 gadiem
Cepuri nost, Hartlijs izveidojis labu kolektivu.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-09 23:52, pirms 5 gadiem
Metienu attiecībā vnk iespārda 11 pret 64. Savukārt goli 3 pret 2.
Es pa nhl 09 datorspēlē nevaru tik daudz metienu izmest, kā Avangards.
Vidēji 21 metiens pa vārtiem periodā.

     [+] [-]

, 2018-10-10 13:21, pirms 5 gadiem
Lai tik pietiek spēka tā skriet play-off

     [+] [-]

, 2018-10-10 18:18, pirms 5 gadiem
Ja komanda zaudē 2-3 pie metienu attiecības 64-11, tad par šādu zaudējumu ir jāpriecājās. Būtu ļoti priecīgs un lepotos ar DR ja metienu attiecība būtu 64-11 mums par labu bet zaudētu. 2.periodā metienu attiecība 28-0.