Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tarasenko divi skaisti vārti, "Blues" bullīšos izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

Tarasenko divi skaisti vārti, "Blues" bullīšos izcīna trešo uzvaru pēc kārtas
Vladimirs Tarasenko (pa kreisi) ar komandas biedriem atzīmē vārtu guvumu
Foto: Seth Wenig/AP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas divas agrās spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Kolorado ''Avalanche'' pārspēja Bostonas ''Bruins'' 4:0, bet Sentluisas ''Blues'', pateicoties diviem elegantiem Vladimira Tarasenko vārtiem, pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Ņujorkas ''Islanders'' 3:2.

Bostonas ''Bruins'' 9. oktobra agrajā spēlē savās mājās uzņēma Kolorado ''Avalanche''. Mājiniekiem šovakar nācās iztikt bez viena no uzbrukuma līderiem Patrīsa Beržerona, taču vieta sastāvā atradās 20 gadus vecajam malējam uzbrucējam Džeikam Debraskam, kurš aizvadītajā mačā pret Nešvilas ''Predators'' debitēja NHL ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. ''Avalanche'' savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt savainotie Sergejs Boikovs un komandas jaunais talants, Debraska vienaudzis, Entonijs Džons Grīrs.

''Avalanche'' pirmajā puslaikā demonstrēja ļoti aktīvu spēli un vadībā izvirzījās jau piektajā minūtē. Klasiskā uzbrukumā ripa tika iemesta zonā, kur par to pacīnījās Miko Rantanens un piespēlēja tālāk Svenam Andrigeto, kurš to raidīja tīklā – 1:0. Trešdaļas beigu daļā ''Bruins'' spēlēja vairākumā. Cīnoties nevienādos sastāvos, trīs Bonstonas hokejisti nesadalīja ripu pie borta, kā rezultātā pretuzbrukumā aizskrēja Karls Sēdeberjs, kurš piespēlēja Džozefam Teiloram Komperam, un uzbrucējs raidīja ripu mērķī – 2:0.

Otrajā trešdaļā ''Avalanche'' vārtos teicami darbojās Semjons Varlamovs, kurš kādā no Bostonas uzbrukumiem ripu apturēja uz pašas vārtu līnijas. Tiesneši drošības pēc noskatījās video atkārtojumu, taču ripa nebija šķērsojusi vārtu līniju un tādējādi lēmums netika mainīts. ''Bruins'' otrajā trešdaļā tā arī neizdevās gūt kādus vārtus, taču arī ''Avalanche'' palika sausā, un rezultāts 20 minūtes pirms pamatlaika beigām vēstīja 2:0.

Pēdējā spēles nogriežņa sākumā pretuzbrukumā slidoja Nails Jakupovs, kuram pretī steidzās Tūka Rasks, taču vārtsargs nepaspēja pirmais izsist ripu, to pārtverot krievu uzbrucējam un no asa leņķa metot tukšos vārtos - 3:0. ''Bruins'' bija sarežģīts uzdevums, jo nepilnu 15 minūšu laikā bija jāgūst vismaz trīs vārti. Mājiniekiem tas neizdevās, turklāt mača izskaņā Jakupovs meta ripu tukšos vārtos, un spēle noslēdzās ar pārliecinošu ''Avalanche'' uzvaru 4:0.

Paralēlajā vakara spēlē Ņujorkas ''Islanders'' cīnījās pret Sentluisas ''Blues''. Ņujorka iepriekšējā spēlē pārmācīja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo ''Sabres'' 6:3, bet ''Blues'' pirmajās trīs spēlēs izcīnīja divas uzvaras, tajā skaitā pret pašreizējo čempioni Pitsburgas ''Penguins''. Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, ''Islanders'' pirmais vārtsargs šovakar bija Tomass Greiss, kurš aizstāja Jaroslavu Halāku. ''Blues'' savukārt savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt tādi vīri kā Aleksandrs Stīns, Džejs Būmīsters un Patriks Berglunds.

Līdzīgā cīņā pirmajā trešdaļā neviena no komandām vārtus neguva un sausais periods kādu brīdi turpinājās arī otrajā mača nogrieznī. Pirmo precīzo metienu skatītājiem bija lemts redzēt otrās trešdaļas vidū, kad skaistus vārtus guva Vladimirs Tarasenko, apgriežotes ap savu asi un ripu tīklā metot ar nūjas lāpstiņas neerto pusi – 1:0. Nedaudz vēlāk ''Blues'' tika pie iespējas spēlēt vairākumā un pēc izspēles ripu atkal ieguva Tarasenko, kurš notēmēja un ar juveliera cienīgu precizitāti iešāva ripu tuvajā vārtu devītniekā, neatstājot nekādas izredzes Greisam – 2:0.

Pēdējā trešdaļā septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Endrjū Lads guva svarīgus vārtus, metot ripu tālajā vārtu devītniekā un rezultātu sadeldējot līdz minimumam - 1:2. ''Islanders'' negrasījās padoties un 59. minūtē, noņemot vārtsargu, prata rezultātu izlīdzināt, kad no vārtu priekšas ripu vārtos pāradresēja Anderss Lī. - 2:2. Papildlaikā gan neviena komanda vārtus neguva, bet pēcspēles metienos savas iespējas izmantoja Breidens Šēns un Tarasenko, kas ļāva izcīnīt uzvaru 3:2.

Nacionālā hokeja līga, 9. oktobris

SpēleRezultāts/Laiks
Canadiens – Rangers0:2 (0:1; 0:0; 0:1)
Bruins – Avalanche0:4 (0:2; 0:0; 0:2)
Islanders – Blues2:3: (0:0; 0:2; 2:0; 0:0; 0:1)
Devils – Sabres22:00

     [+] [-]

, 2017-10-09 23:02, pirms 6 gadiem
Nails

  +1 [+] [-]

, 2017-10-09 23:22, pirms 6 gadiem
Tikmēr Sabres uzdāvina kārtējo golu Devils hokejistiem