Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Panthers" parakstu astoņu gadu un 39 miljonu līgumu ar aizsargu Matesonu

Rolands Eliņš

"Panthers" parakstu astoņu gadu un 39 miljonu līgumu ar aizsargu Matesonu
Maiks Matesons
Foto: Miami Herald/TNS/Sipa USA/Scanpix

NHL klubs Floridas „Panthers” apstiprinājis, ka parakstījis līgumu ar 23 gadus veco aizsargu Maiku Matesonu, garantējot viņam līgumu līdz 2026. gadam un algu 39 miljonu apmērā. Matesons NHL pagaidām aizvadījis tikai 86 spēles.

Maikam Matesonam nākamā sezona tik un tā būs vēl jāaizvada ar savu pirmā līmeņa līgumu. Ja nebūtu noslēgts jaunais līgums, tad nākamajā vasarā viņš kļūtu par ierobežoto brīvo aģentu.

Taču līdz ar jaunā līguma noslēgšanu Matesons garantējis savu NHL nākotni, neskatoties uz to, ka pagaidām aizvadījis tikai 86 NHL spēles. Aizvadītajā sezonā kanādiešu aizsargs 81 spēlē Floridas komandas sastāvā guva 17 punktus (7+10), bet savu debiju piedzīvoja 2016./16. gada sezonā, kad piedalījās trīs NHL spēlēs.

„Maiks ir ļoti svarīga mūsu komandas kodola sastāvdaļa, un esam priecīgi, ka viņš piekritis palikt „Panthers” sastāvā ilgtermiņā,” darījumu komentējis „Panthers” ģenerālmenedžeris Deils Talons. „Viņš ir dinamisks un inteliģents aizsargs ar lielisku darba ētiku. Viņš ir izaudzis par spēlētāju, kurš izšķir spēles iznākumu.”

2012. gada draftā ar 23. numuru izvēlētais Matesons šī gada pasaules čempionātā izcēlās ar septiņiem punktiem, palīdzot Kanādai iegūt sudraba medaļas, kamēr pirms gada pasaules čempionātā viņš ar Kanādu kļuva par čempionu un ieguva turnīra labākā aizsarga godu.

Par spīti Matesona starptautiskajiem panākumiem, NHL apskatnieki „Panthers” darījumu nevērtē ļoti pozitīvi. Tiek piesaukts arguments, ka Matesons NHL aizvadījis tikai vienu sezonu, bet „Panthers” jau izvēlējusies piekrist ilgtermiņ darījumam par gandrīz pieciem miljoniem ASV dolāru sezonā. „Panthers” turklāt jau ir aktuāla nepatīkama pieredze šajā tematā – pirms gada astoņu gadu un 60 miljonu līgums tika noslēgts ar Āronu Ekbladu, kurš aizvadītajā sezonā pieredzēja krietnu rezultativitātes kritumu, pēc pirmās divās sezonās gūtajiem 75 punktiem pagājušajā gadā savācot tikai 21 punktu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/mike-mathe...

     [+] [-]

, 2017-10-09 20:34, pirms 7 gadiem
Ienācu tikai tāpēc, ka no virsraksta neko nevar saprast! Eliņ, pārlasi, ko esi uzrakstījis!