Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nišikori pārspēj Čiliču, Isners atspēlē trīs mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nišikori pārspēj Čiliču, Isners atspēlē trīs mačbumbas
Kei Nišikori
Foto: AFP/Scanpix

Vašingtonas "ATP World Tour 500" turnīra finālā šovakar plkst. 22:00 Kei Nišikori sacentīsies ar Džonu Isneru. Japānis sestdien pirmajā pusfinālā atspēlējās pret Marinu Čiliču (3:6, 6:1, 6:4), bet Isneram trīs setu mačā izdevās atspēlēt trīs mačbumbas pret Stīvu Džonsonu (6:3, 3:6, 7:6(9).

Kei Nišikori maču sāka ļoti slinki un tika nobreikots jau pirmajā servēšanas reizē, otro geimu pabeidzot ar "forehand" sitienu tīklā. Japānim piektajā geimā bija divas breikbumbas, taču abas pacietības trūkuma dēļ tika izniekotas ar sasteigtiem sitieniem.

2. setā kortā bija cits Nišikori, spēlējot ar lielāku intensitāti. Kei ātri ieguva breiku, piespiežot Marinu Čiliču kļūdīties vairākās izspēlēs. Ceturtajā geimā Nišikori tika pie otrā breika, ar kuru gan viņam nebija nekāda sakara – Čiličs pats sevi nobreikoja. Zīmīgi, ka tas notika pēc pauzes, kas bija saistīta ar Nišikori kājas savainojuma dēļ veikto medicīnas pārtraukumu. Čiličs šajā setā tik vien spēja, kā izvairīties no "sausā" zaudēja, pie rezultāta 0:5 atspēlējot vienu setbumbu.

Kamēr Nišikori, atskaitot vienu vāju geimu, pēdējā setā nospēlēja stabili, Čiličs vien epizodiski spēja uzspīdēt. Horvāts jau pirmajā geimā deva pretiniekam breika pārsvaru, bet spēja atspēlēties astotajā geimā, panākot izlīdzinājumu – 4:4. Nišikori šo geimu sāka un pabeidza ar dubultkļūdu, bet Čiličam starp abiem japāņa misēkļiem izdevās divi lieliski uzbrukumi.

No atspēlēšanās gan jēgas nebija, jo Čiličam uzreiz atkal ļoti slikts serves geims, ļaujot Nišikori servēt par uzvaru mačā. Kei pielika punktu, ar rezultātu 3:6, 6:1, 6:4 gūstot ceturto uzvaru pēdējos piecos mačos pret Čiliču. Šajā posmā vienīgais zaudējums gan bija vissvarīgākajā turnīrā – "US Open", kur Marins finālā uzvarēja ar 6:3, 6:3, 6:3. Nišikori pēc sestdienas uzvaras Vašingtonā savstarpējās cīņās ir guvis divreiz vairāk uzvaru: 6-3.

Nišikori ir pirmais japānis un tikai otrais Āzijas tenisists, kurš ticis līdz Vašingtonas finālam. Paradorns Sričapans 2002. gada finālā zaudēja Džeimsam Bleikam. Nišikori šodien būs sezonas ceturtais fināls. Viņš uzvarēja Memfisā un Barselonā, bet zaudēja Akapulko.

Čiličs šogad vēl nevienā turnīrā nav ticis līdz finālam. Vašingtonā viņam bija tikai sezonas otrais pusfināls. Pirmais bija jūnija sākumā zālāja seguma turnīrā Štutgartē, kur mačā par iekļūšanu finālā zaudēts Viktoram Troickim.

Vašingtonā esošais "US Open" čempions spēlēja pirmo reizi kopš 2000. gada, kad šajā turnīrā piedalījās Andrē Agasi. Savukārt abi iepriekšējās sezonas "US Open" finālisti Vašingtonā spēlēja pirmo reizi.

Par otro finālistu divu amerikāņu duelī kļuva Džons Isners, kuram izdevās atspēlēt trīs mačbumbas cīņā pret Stīvu Džonsonu – 6:3, 3:6, 7:6(9). Džonsonam visas mačbumbas bija pēdējā seta taibreikā, ieskaitot vienu ar savu servi. Stīvam neizdevās sasniegt karjeras pirmo ATP finālu. Sestdien viņam bija tikai otrais pusfināls, pirmais 2014. gada februārī zaudēts Delrejbīčā.

Isners finālā spēlēs otro nedēļu pēc kārtas. Pirms septiņām dienām viņam izdevās trešo gadu pēc kārtas uzvarēt Atlantā. Šodien ASV pirmajam numuram mēģinājums izvairīties no cita "hat trick". Proti, Isners zaudējis abus iepriekšējos finālus Vašingtonā, 2007. gadā piekāpjoties Endijam Rodikam un 2013. gadā zaudējot Huanam Martinam Del Potro.

Isners ir uzvarējis Nišikori abu vienīgajā iepriekšējā mačā, to pavasarī izdarot Maiami – 6:4, 6:3. Isners toreiz nospēlēja sev ļoti neraksturīgi labi uzņemšanā. Isners kopš tā laika zaudējis visus piecus mačus pret Top 10 spēlētājiem.