Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas čempions Simeone pagarina līgumu ar Madrides "Atletico"

Agris Suveizda

Spānijas čempions Simeone pagarina līgumu ar Madrides "Atletico"
Djego Simeone. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas stiprākais futbola klubs Madrides "Atletico" pavēstījis par sadarbības pagarināšanu ar komandas galveno treneri Djego Simeoni un viņa palīgiem. Jaunais līgums ir spēkā līdz 2024. gada vasarai.

Aizvadītajā sezonā Madrides "Atletico" ar 86 punktiem 38 spēlēs kļuva par Spānijas čempioni, tuvāko sekotāju "Real Madrid" apsteidzot par diviem punktiem. UEFA Čempionu līgā madridieši gan izstājās jau astotdaļfinālā, ar 0:1 un 0:2 kapitulējot topošajai turnīra uzvarētājai Londonas "Chelsea".

51 gadu vecais argentīnietis Simeone pie Madrides "Atletico" stūres ir jau kopš 2011. gada decembra, kad amatā nomainīja Gregorio Mansano. Simeones vadībā "Atletico" ir izcīnījusi divus Spānijas titulus, vienu Karaļa kausu un Superkausu, bet starptautiskajās sacensībās divreiz triumfējusi Eiropas līgā, ieguvusi divus UEFA Superkausus un divreiz sasniegusi Čempionu līgas finālu. Simeone ir uzvarām bagātākais "Atletico" treneris – 316 panākumi 527 spēlēs.

Arī spēlētāja karjerā Simeone vairākus gadus pavadīja "Atletico" sastāvā, 1996. gadā tiekot pie Spānijas zelta un Karaļa kausa. Trenera karjeru Simeone sāka dzimtenē, vadot tādus klubus kā "Racing", "Estuadiantes", "River Plate" un "San Lorenzo" un tiekot pie diviem tituliem, bet Eiropā viņš bez "Atletico ir vadījis arī Itālijas "Catania".

Izmantotie resursi:
https://www.atleticodemadrid.com/no...