Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Kirovs psiho: feniņi ripo garām...

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Kirovs psiho: feniņi ripo garām...
Kirovs Lipmans pēc zaudējuma Vācijai bija nikns kā bulterjers
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Ir cilvēki, kas dzīvi uztver tikai vienā plaknē: nu zaudēja Latvijai Vācijai, mudaki, protams. Nopelnīja Sprukts 5+20, arī mudaks. Mazais Rēdlihs nepareizi nomainījās, arī viņš no šīs pašas šlakas. Un ir cilvēki, kas rēķina mazliet tālāk. Gribētos domāt, ka pie viņiem pieder arī "Grindex" īpašnieks Kirovs Lipmans.

Kurš vakar pēc spēles ģērbtuvē esot diezgan pamatīgi ārdījies. Es Kirovu šoreiz saprotu par simts procentiem, jo zaudējums Vācijai nav parasts zaudējums. Šis ir zāģis ar garu šleifi. Divi galvenie punkti, izņemot to, ka uzvara pār Vāciju mums ļautu praktiski saglabāt vietu elitē. Pirmais punkts: spēlēšana 1/4 finālā no 9. vietas (vai zemākas, tas nav būtiski), atšķiras naudas ziņā. 1/4 zaudētāji no IIHF saņem kompensāciju - 525 000 Šveices franku, 9. līdz 12. vieta - 175 000, 13. un zemākas vietas - 85 000.

Otrs punkts, kāpēc Kirovs drīkstēja psihot: 1/4 fināls Latvijai deva milzīgas cerības bez kvalifikācijas spēlēm tikt uz 2018. gada olimpiādi. Lai tas notiktu, mūsu teorētiskie 11 punkti pēc zaudējuma 1/4 finālā Latvijai varbūt dotu 7. vietu, bet Šveicei (Slovākijai) PČ kopvērtējumā iznāktu 10. vieta. Ar to pietiktu, lai IIHF rangā mēs apsteigtu Šveici (Slovākiju), tajā paceļoties uz 8. vietu un jau 12. maijā nodrošinot Latvijai olimpiskās spēles.

Negribu apgalvot, ka visas šīs nianses jāzina katram Pēterim vai Miķelim, bet tiem, kuri laukumā un ārpus tā sevi iedomājas par profesoriem, nenāktu par ļaunu redzēt tālāk par savas nūjas galu.

Veiksmi 9. maijā pret Austriju!

P.S. Tiekot uz 2018. gada spēlēm pa taisno, LHF ietaupītu arī naudu, kas būs jāizdod 2016. gada septembrī rīkojot kvalifikācijas turnīru. Turklāt laiks - 1. līdz 4. septembris - nebūt negarantē visu labāko ZA spēlētāju (Girgensons, Ķēniņš, Gudļevskis, R. Freibergs, Jevpalovs), līdzdalību tajā.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-09 14:00, pirms 9 gadiem
Nezinu par ko Kirovam sāp sirds - feniņiem vai olimpiādi, bet lai psiho, vakar reti kurš nepsihoja.
Starp citu agrāk jau šis naudas faktors bieži tika uzsvērts, atceros 1997. gadā pirms spēles ar Slovakiju pat vienā medijā virsrakstā bija minēts par ko (jeb par cik frankiem) sitamies. Lai gan man likās ka tajā spēlē čaļi sitās par prestižu un par Bratislavu 1995.

     [+] [-]

, 2015-05-09 14:15, pirms 9 gadiem
Jo sāpīgāks ir vakardienas zaudējums...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-09 14:29, pirms 9 gadiem
Mošk vajadzēja pēc spēles ar Šveici palūgt Masaļskim iziet uz mirkli ārā un tad ģerbtuvēs papsihot.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-09 16:06, pirms 9 gadiem
Labrīt! Attapāmies! Es jau kādu pusmēnesi te kladzinu, ka pie labas nospēlēšanas PČ varam pa taisno tikt uz OS un šogad bija īstais gads, kad vajadzēja savākt iespējami labāko sastāvu, lai iespējami labāk nokapātu PČ, jo es nebūt neesmu pārliecināts, ka arī šoreiz 2016. gada septembrī pat rīkojot atkal savās mājās to kval. turnīru LV izlase spēs viņu arī uzvarēt....

  -2 [+] [-]

, 2015-05-09 16:35, pirms 9 gadiem
als rakstīja: Labrīt! Attapāmies! Es jau kādu pusmēnesi te kladzinu, ka pie labas nospēlēšanas PČ varam pa taisno tikt uz OS un šogad bija īstais gads, kad vajadzēja savākt iespējami labāko sastāvu, lai iespējami labāk nokapātu PČ, jo es nebūt neesmu pārliecināts, ka arī šoreiz 2016. gada septembrī pat rīkojot atkal savās mājās to kval. turnīru LV izlase spēs viņu arī uzvarēt....
Ja Tu par mani saki attapāmies, tad, hallo - es jau to sen biju izrēķinājis. Kaut kur arī uzrakstīju.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-09 18:51, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Ja Tu par mani saki attapāmies, tad, hallo - es jau to sen biju izrēķinājis. Kaut kur arī uzrakstīju.
Ko nu par Tevi! Ne jau Tu vai es uz laukuma ejam vai lemjam par Latvijas hoķa lietām! To drīzāk attiecinu uz dažiem SC "ekspertiem", kas te nekādu "traģēdiju" neredzēja šādā sastāvā un arī uz abiem galvenajiem LHF darboņiem (Kirovs + Māris), kuri negribēja vai neatrada pareizos vārdus, lai čaļiem (arī mājās palicējiem) šo lietu izskaidrotu - sak' "šogad vajag lai ir pēc iespējas optimāls sastāvs, jo šogad PČ izspēlējas ceļazīmes uz Koreju".... tiešām džekiem baigi gribās kvalifikāciju atkal spēlēt? Nav vēl teikts, ka arī uz to OS kvalifikācijas turnīru mēs varēsim savākt kaut cik jēdzīgu sastāvu, bet kā mums iet ar tādu "pussastāvu" redzam jau tagad Čehijā...

  +2 [+] [-]

, 2015-05-09 22:08, pirms 9 gadiem
Irbi Kiras vietā.Arī Harim domāju Krievijā vairs nepienāktos strādāt, it sevšķi ņemot vērā ciešo saikni ar Šveici.'Būtu vairāk sponsori ,bet ar mazākām summām.
restorāni Rīgā - saņem atlaides