Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals 17. reizi pēc kārtas uzvar Berdihu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals 17. reizi pēc kārtas uzvar Berdihu
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

Rafaels Nadals piektdien Madridē turpināja dominanci pār Tomāšu Berdihu, čehu labāko tenisistu uzveicot jau 17. reizi pēc kārtas – 6:4, 6:2.

Tomāšam Berdiham mača sākumā bija iespējas – gan breikbumba, gan arī vēl vienā geimā uzņemšanā 0:30, taču Rafaels Nadals allaž teicami nospēlēja lielajos punktos. Rafa septītajā geimā ieguva divas breikbumbas un realizēja otro, iespaidīgi ar "forehand" atsitot pretinieka servi – 4:3. Rafam ar vienu breiku pietika, lai uzvarētu 1. setā – 6:4.

Nadals 2. setā pie breika tika jau trešajā geimā, izmantojot Berdiha taktiskās kļūdas – Tomāšs sevi pārāk bieži ļāva apspēlēt ar "forehand" sitienu pa līniju. Rafam setā pat divi breiki, bet visā mačā viegla uzvara ar 6:4, 6:2.

Berdihs pēdējo no savām trim uzvarām pār Nadalu guva 2006. gadā šajā pašā turnīrā ceturtdaļfinālā (6:3, 7:6(6)), tiesa, toreiz sacensības vēl notika telpās uz "hard" seguma. Kopš tā laika Berdihs Nadalam piedzīvojis jau 17 zaudējumus pēc kārtas.

17 zaudējumi/uzvaras pēc kārtas pret vienu un to pašu pretinieku ir atkārtots ATP rekords. Berdiha tautietim Ivanam Lendlam karjeras laikā bija 17-0 bilance pret Timu Mejoti. No aktīvām sērijām atzīmējamas Davida Ferera 15-0 pret Nikolasu Almagro un Rodžera Federera 15-0 pret Mihailu Južniju. Federeram pret Fereru un Jarko Nieminenu ir 14-0.

Trīskārtējais čempions Nadals Madrides pusfinālā iekļuvis septīto reizi un par vietu finālā rīt sacentīsies ar savu tautieti Roberto Bautistu Agutu, kurš ar 6:3, 6:4 apspēlēja Santjago Hiraldo un pirmo reizi iekļuva "Masters 1000" pusfinālā. Gan Bautista Aguts, gan vakar Endiju Mareju izslēgušais Hiraldo pirmo reizi spēlēja šāda līmeņa turnīra ceturtdaļfinālā.

"Mutua Madrid Open", ATP "Masters 1000" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (6) Tomas Berdych6:4 6:2
(5) David Ferrer – Ernests Gulbis7:6(3) 6:3
(10) Kei Nishikori – Feliciano Lopez6:4 6:4
Roberto Bautista Agut – Santiago Giraldo6:3 6:4