Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Jemeļins izrakstīts no reanimācijas, "Avangard" vēršas pret Iekšlietu ministriju un ārstu

Agris Suveizda

Jemeļins izrakstīts no reanimācijas, "Avangard" vēršas pret Iekšlietu ministriju un ārstu
Aleksejs Jemeļins. Foto: hawk.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Omskas "Avangard" šodien dalījies ar diviem paziņojumiem komandas kapteiņa Alekseja Jemeļina situācijas sakarā.

"Alekseja Jemeļina veselības stāvoklis ir uzlabojies, un šodien viņš tika izrakstīts no reanimācijas nodaļas un nogādāts citas klīnikas profila nodaļā. Aleksejs uztur kontaktus ar komandu un novēlēja tai veiksmi šodienas spēlē. Vēlam mūsu kapteinim labu veselību un gaidām viņa atgriešanos!" teikts Omskas kluba mājaslapā.

Sestdien Jemeļins tika ievietots slimnīcā, un šīs nedēļas sākumā kluba vadība apstiprināja, ka "Avangard" kapteiņa stāvoklis ir smags. Jemeļinam noteiktā diagnoze bija aknu toksiskais šoks, un vēlāk mediji Tatarstānas Iekšlietu ministrijā noskaidroja, ka Jemeļina organismā esot atrastas narkotisku vielu pēdas. Vakar Kontinentālās hokeja līgas prezidents Aleksejs Morozovs gan paziņoja, ka līgas rīcībā nav nekādas informācijas par narkotisku vielu klātbūtni spēlētāja organismā, un "Avangard" šodien pavēstīja, ka ir oficiāli vērsusies ar vairākām prasībām izskaidrot radušos situāciju.

"Esam nosūtījuši oficiālas prasības iekšlietu ministram Tatarstānas Republikas jautājumos A. Hohorinam un Kazaņas Federālās universitātes Medicīnas centra galvenajam ārstam S. Osipovam ar lūgumu izskaidrot, uz kādu dokumentu pamata medijiem tika izplatīta informācija par HK "Avangard" kapteiņa Alekseja Jemeļina asinīs atklātām narkotiskām vielām, kā arī vai pastāv jebkādi objektīvi dati, kas liecina par šādu vielu klātbūtni hokejista asinīs. Klubs uzskata, ka nepatiesas informācijas izplatīšana negatīvi ietekmē kluba reputāciju un Alekseja Jemeļina cieņu un godu, kā arī pārkāpj ārsta un pacienta attiecību kodeksu par informācijas neizpaušanu, kā dēļ šī epizode ir jāpārbauda," teikts kluba paziņojumā.

34 gadus vecais Jemeļins Gagarina kausā 12 spēlēs ir sakrājis trīs (1+2) punktus, četras soda minūtes un pozitīvu lietderību +2, bet regulārajā sezonā viņš 59 mačos tika pie 21 (6+15) punkta, 73 soda minūtēm un negatīvas lietderības -2. Bijušais "Ak Bars" aizsargs "Avangard" pārstāv trešo sezonu, iepriekšējā regulārajā sezonā aizvadot tikai 16 mačus, bet pirms tam Jemeļins spēlēja Monreālas "Canadiens" un Nešvilas "Predators", Nacionālajā hokeja līgā aizvadot 456 mačus un nopelnot 81 (15+66) punktu, 363 soda minūtes un negatīvu lietderību -9.

Pēc trim spēlēm Austrumu konferences finālsērijā Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" pret Kazaņas "Ak Bars" ir vadībā ar 2-1.

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/41880/
https://www.hawk.ru/news/41881/