Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Omskas "Avangard" kapteinis Jemeļins smagā stāvoklī atrodas slimnīcā

Agris Suveizda

Omskas "Avangard" kapteinis Jemeļins smagā stāvoklī atrodas slimnīcā
Aleksejs Jemeļins (nr. 74). Foto: hawk.ru

Kontinentālās hokeja līgas kluba Omskas "Avangard" ģenerālmenedžeris Aleksejs Volkovs ziņu aģentūrai RIA Novosti apstiprinājis, ka komandas kapteinis Aleksejs Jemeļins smagā stāvoklī atrodas Kazaņas slimnīcā.

Boba Hārtlija vadītais Omskas "Avangard" vakar atkārtoti izbraukumā pārspēja Kazaņas "Ak Bars", Austrumu konferences finālsērijā panākot 2-0. Vakar uz ledus nebija pieredzējušā aizsarga Alekseja Jemeļina, kurš sērijas pirmajā spēlē iedzīvojās ķermeņa lejasdaļas savainojumā. Kā ziņo portāls Biznes Online, Jemelins sestdien pēc pirmā mača paaugstinātas temperatūras dēļ vērsās 2. Republikas klīniskajā slimnīcā. Viņu pārveda uz infektoloģijas slimnīcu, bet pēc negatīvām Covid-19 pārbaudēm steidzami nogādāja uz Republikas klīnisko slimnīcu, kur viņš atrodas smagā stāvoklī. Medijs vēsta, ka Jemeļinam atklāts aknu toksiskais šoks. Jemeļinu drīzumā pārvedīšot uz Maskavu.

Omskas "Avangard" ģenerālmenedžeris Aleksejs Volkovs ziņu aģentūrai RIA Novosti apstiprināja, ka 34 gadus vecais aizsargs atrodas smagā stāvokli: "Pagaidām nezinu oficiālo diagnozi – neesmu runājis ar ārstu. Jemeļins pašlaik ir Kazaņā. Diagnozes nav. Viņa stāvoklis varētu būt saistīts gan ar savainojumu, gan visu ko. Zinu, ka stāvoklis ir smags. Ārsti pašlaik dara visu iespējamo, lai viņa stāvokli stabilizētu."

Hārtlijs otro uzvaru veltīja Jemeļinam: "No rīta bija šaubas, vai Aleksejs varēs spēlēt ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ. Beigās viņš tomēr nevarēja iziet uz ledus, un visi puiši bija vēlēšanās pilni šo uzvaru izcīnīt tieši par godu mūsu kapteinim – sapulcē par to runājām, tāds bija mūsu izaicinājums un uzdevums, jo viņš patiesi ir ļoti labs cilvēks, īsts darba mīlis, kurš allaž uzcītīgi strādā un spēlē. Viņš ir mūsu kolektīva dvēsele."

Jemeļins Gagarina kausā 12 spēlēs ir sakrājis trīs (1+2) punktus, četras soda minūtes un pozitīvu lietderību +2, bet regulārajā sezonā viņš 59 mačos tika pie 21 (6+15) punkta, 73 soda minūtēm un negatīvas lietderības -2. Bijušais "Ak Bars" aizsargs "Avangard" pārstāv trešo sezonu, iepriekšējā regulārajā sezonā aizvadot tikai 16 mačus, bet pirms tam Jemeļins spēlēja Monreālas "Canadiens" un Nešvilas "Predators", Nacionālajā hokeja līgā aizvadot 456 mačus un nopelnot 81 (15+66) punktu, 363 soda minūtes un negatīvu lietderību -9.

Izmantotie resursi:
https://www.business-gazeta.ru/news...
https://rsport.ria.ru/20210406/emel...
https://www.hawk.ru/news/41823/