Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Salavat Julajev" zaudē un nonāk soļa attālumā no izkrišanas

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Salavat Julajev" zaudē un nonāk soļa attālumā no izkrišanas
Artūrs Kulda
Foto: hcsalavat.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijā aizvadīta ceturtā spēle starp Artūra Kuldas pārstāvēto Ufas "Salavat Julajev" un Magņitogroskas "Metallurg". Spēle noslēdzās ar rezultātu 1:0 "Metallurg" labā, bet sērijā Magņitogorskas hokejisti nu ir vadībā ar 3-1.

Pēc divām uzvarām Magņitogorskā (3:2, 3:2 P), "Metallurg" hokejisti trešo sērijas spēli Ufā aizvadīja pagalam neveiksmīgi, kapitulējot ar 0:4. "Salavat Julajev" bija svarīgi savā laukumā panākt neizšķirtu sērijā, lai pirms spēlēs Magņitogorskā nenonāktu bezdibeņa malā ar rezultātu sērijā 1-3.

Spēli nedaudz aktīvāk iesāka viesi, izpelnoties arī iespēju spēlēt vairākumā. Vien vairākuma izskaņā "Metallurg" hokejisti radīja reālu vārtu gūšanas momentu, bet veiksme šoreiz bija "Salavat Julajev" pusē. Uzreiz pēc tam mājinieki tika pie sava pirmā vairākuma. Teju visas divas minūtes ripa pabija viesu zonā, bet Vasīlijs Košečkins palika nepārspēts. Līdz perioda vidum abas komandas bija pamatīgi ieskrējušās, bet labāki momenti bija laukuma saimniekiem. Azartiska cīņa turpinājās, bet reāla apdraudējuma vārtiem nebija. Kad atlicis spēlēt bija četras minūtes, spēcīgu metienu pa vārtiem izdarīja Artūrs Kulda, bet atlēkušo ripu vārtos nespēja raidīt komandas biedri. Pirmais periods tā arī noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Otrajā periodā spēles temps vairs nebija tik augsts kā pirmajā. Neviena no komandām nespēja iegūt iniciatīvu, kā arī tikt pie reālām vārtu gūšanas iespējām. Reāla iespēja gūt vārtus 15. minūtē skaitliskajā vairākumā radās "Metallurg" vienībai, kad ripu vārtos raidīja Jans Kovaržs, bet Andrejs Vasiļevskis prasmīgi tvēra ripu. Brīdi vēlāk vārtsargs vairs nebija glābējs, kad "Metallurg" hokejisti lieliski izspēlēja kombināciju un precīzi meta Viktors Antipins - 1:0. "Salavat Julajev" iespēja bija nepilnas divas minūtes līdz perioda beigām, kad ātro pretuzbrukumu veica Anti Pilstrēms un Igors Mironovs. Mironovs varēja panākt izlīdzinājumu, bet lielisks vārtos bija Košečkins.

Trešajā periodā līdzvērtīga abu komandu cīņa turpinājās līdz astotajai minūtei, kad vairākus bīstamus momentus vairākumā radīja "Salavat Julajev". Tā kā vienādos sastāvos komandām bija grūtības ar vārtu gūšanas momentu radīšanu, tad vienīgā iespēja bija tikt pie vairākuma. Šajā ziņā sekmējās laukuma saimniekiem, bet vajadzēja šīs iespējas arī izmantot. "Salavat Julajev" hokejisti labi pieturēja ripu pretinieku zonā, bet trūka metienu pa vārtiem. Līdz ar to arī šī iespēja tika izniekota.

Ar katru minūti tuvāk uzvarai bija "Metallurg" hokejisti. Šajā ziņā nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām piepalīdzēja arī mājinieki, nopelnot noraidījumu, kas nozīmēja spēlēšanu mazākumā līdz pat pamatlaika beigām. "Salavat Julajev" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet savu pēdējo iespēju panākt izlīdzinājumu neizmantoja, samierinoties ar zaudējumu - 0:1. Līdz ar to "Metallurg" vienība nonākusi vienas uzvaras attālumā no Gagarina kausa fināla.

Artūrs Kulda nospēlēja 22 minūtes un 40 sekundes, kas bija otrais lielākais spēles laiks starp visiem hokejistiem. Vairāk bija tikai komandas biedram Andrejam Zubarevam (26:09). Latvijas hokejists šajā spēlē izdarīja vienu metienu vārtu rāmī, bloķēja divus metienus un veica divus spēka paņēmienus.

Izmantotie resursi:
KHL.RU - официальный сайт : Континентальная...

     [+] [-]

, 2014-04-09 18:17, pirms 10 gadiem
laikam fināls būs bez Latvijas hokejistiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-04-09 18:26, pirms 10 gadiem
Vasiļevskis drīz varēs kravāt čemodānus un doties uz Crunch , kā otrais numurs.

     [+] [-]

, 2014-04-09 18:26, pirms 10 gadiem
Kaut kas viņiem pietrūkst tajā noslēgumā, visādi citādi jau pārāka Ufa bijusi 3 spēlēs, kas vieš cerības, ka vēl nekas nav zaudēts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-04-09 18:51, pirms 10 gadiem
Izskatās ka fināls būs bez latviešiem...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-09 19:11, pirms 10 gadiem
Cangali ej kakat

  +1 [+] [-]

, 2014-04-09 19:15, pirms 10 gadiem
Nu ja Loko un Salavats zaudees, tad veelu veiksmi LEVAM!

     [+] [-]

, 2014-04-09 21:20, pirms 10 gadiem
Labs fināls - Kīnens pret čehiem. Krieviem kaut kā nevedas ar hokeju šogad

     [+] [-]

, 2014-04-09 22:11, pirms 10 gadiem
Nu redz,Kulda arī būs drīz brīvs.Fināls sāk iezīmēties labs.Loti jau gribētos ,lai Lev paņemtu to kausu,kaut gan joprojām šaubos ,vai viņiem to ļaus darīt.Tiesa,pagaidām par tiesāšanu sevišķi nebūtu jāžēlojās.Ir jau vēl viens labums,gadījumā ,ja uzvarēs Metalurgs M.Tad Kīnens ar pirmo piegājienu būs paņēmis Gagarinu.Krievu speciālistiem nāksies šo krupi norīt.

     [+] [-]

, 2014-04-09 22:35, pirms 10 gadiem
Izskatās, ka Magņitku jau var apsveikt, no Rietumu pāra vērā ņemamu pretinieku vairs nav...

     [+] [-]

, 2014-04-09 23:05, pirms 10 gadiem
Nez, negribu lai Lev uzvar, nu tāda muļļātāju komanda. Domaaju, ka Loko veel varbuut iekožas. Taa kāa esmu MMG fanu lokaa tad žeel nav, Kuldam veel buus iespējas.