Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Aldaris" LBL: Jelgava nerada šķēršļus "Baronam"

"Aldaris" LBL: Jelgava nerada šķēršļus "Baronam"
Tailers Keins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodienas vienīgajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē "Barons kvartāls" Jelgavā ar 98:74 pārliecinoši pieveica vietējo BK "Jelgava", tādējādi turpinot cīņu par trešo vietu. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Tailers Keins.

Komandu sākumsastāvi

BK "Jelgava": Silavs, Heinss, Kanbergs, Mizis, Čemberlens.

"Barons kvartāls": Zonne, Miezis, Gulbis, Brūniņš, Keins.

Lai gan mača sākums izdevās līdzīgs, tomēr "Barons" basketbolisti ātri vien spēja iegūt nelielu vadību, ko rezultatīvā spēlē noturēja arī līdz pirmā ceturkšņa beigām – 29:21. "Jelgavas" leģionāru Šedrika Heinsa un Kīta Čemberlena palīgi sarosījās tikai uz ceturtdaļas beigām, kad baronu līderu plejāde jau bija nokārtojusi diezgan drošu vadību. Otrā ceturtdaļa iesākās sīvā cīņā. Abiem klubiem bija iespējas ievērojami mainīt rezultāta starpību, tomēr uzbrukumos radās epizodiskas problēmas ar noslēgumu. Tuvāk par -7 Jelgavas komandai tikt neizdevās, bet, tuvojoties puslaika pārtraukumam, abu komandu, jo īpaši mājinieku, izpildījumā parādījās arvien vairāk brāķa. Šādā spēlē labāk jutās viesi, kas līdz pārtraukumam spēja nodrošināt +16 (51:35). Tailers Keins un Māris Gulbis bija pirmā puslaika rezultatīvākie baroni ar, attiecīgi, 14 un 13 punktiem, savukārt Jelgavas kluba rindās labākie bija leģionāri Čemberlens (11) un Heinss (10).

Otro puslaiku ar sešiem punktiem pēc kārtas iesāka baroni, panākot jau +22 (57:35). Kanberga metieni uz īsu brīdi viesu pārsvaru aizturēja tādā līmenī, tomēr ceturtdaļas vidū Deivids Duļķis ar diviem tālmetieniem panāca jau +29 (69:40). Jelgavas komanda tomēr nepadevās – gluži pretēji, Zemgales komanda atbildēja ar 12 punktiem pēc kārtas un noslēdza trešo ceturksni pie -17 (52:69). Jelgavnieki negrasījās apstāties pie trešajā ceturksnī sasniegtā – leģionāri Čemberlens un Heinss ar gūtajiem metieniem pamazām turpināja deldēt baronu pārsvaru. Tomēr -13 (60:73) bija Jelgavas komandas maksimums – pēc minūtes pārtraukuma viesi atsāka palielināt savu pārsvaru un beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 98:74.

Uzvarētāju labā 23 punktus guva Tailers Keins, bet 17 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Māris Gulbis. Jelgavniekiem labākie bija abi leģionāri – Kītam Čemberlenam 20 punkti, bet Šedrikam Heinsam 16. "Barons kvartāls" izcīnīja 20.uzvaru 32 spēlēs un pietuvojās trešajā vietā esošajam BK "Valmiera". Jau parīt baroniem krietni nopietnāks pretinieks – turnīra līderi "VEF Rīga". Savukārt Jelgavas komandai 19.zaudējums 32 mačos vairs neatstāj daudz variantu cīņā par sesto vietu – nākamajās divās spēlēs pret Jūrmalu un LU nepieciešamas uzvaras, pie tam studenti nedrīkst uzvarēt "Turības" komandu.

"Aldaris" LBL, 9.aprīlis

BK "Jelgava" – "Barons kvartāls" 74:98 (21:29, 14:22, 17:18, 22:29)

BK "Jelgava": Čemberlens 20, Heinss 16, Kanbergs 10, Silavs 8, Dušelis 7, G.Justovičs 6 (7ab), Mizis 5, A.Justovičs 2, Liepiņš, Gražulis.

"Barons kvartāls": Keins 23, Gulbis 17 (9ab), Duļķis 16, Zonne 9, Digss 8, Epners 7, Mētra 6, Rozītis 6, Brūniņš 4, Šķēle 2, Miezis, Bergmanis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-09 21:33, pirms 11 gadiem
trakais_v20 rakstīja: autor,tev kļūda virsrakstā "Aldaris" nevis "Aldars"
Paldies!

  +7 [+] [-]

, 2013-04-09 21:47, pirms 11 gadiem
Zonnem ar jelgavnieki lāvuši iemest, bet vēljoprojām nespēju sajēgt kāpēc šis ir starta 5
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-09 22:04, pirms 11 gadiem
Autor, tev kļūda spēlētāju punktos "Mētra" nevis "Mētrs"

  -1 [+] [-]

, 2013-04-10 00:01, pirms 11 gadiem
Buhanka rakstīja: Zonnem ar jelgavnieki lāvuši iemest, bet vēljoprojām nespēju sajēgt kāpēc šis ir starta 5
Tieši manas domas. Tāds absurds, ka viņš ir starta pieciniekā. Nu, nav viņš starta piecinieka vērts. Tur noteikti ir cita mehānika tajā visā. Nevaru iedomāties, cik gudram jābūt, lai pat BBL cīņā par bronzu, viņu tur laistu spēlēt. Tā vienkārši gudri treneri nedara.

     [+] [-]

, 2013-04-10 10:24, pirms 11 gadiem
Pēc pirmā puslaika jau maču varēja beigt - viss bija skaidrs! Ja baroniem sanāca puslīdz laba spēle, tad mājinieki jau laida ar nolaistām ausīm... Nepalīdzēja pat mazā Justoviča psihošana (labā nozīmē), pārējiem jelgavniekiem, šķiet, sezona galvās jau galā. Ja katrs baronu moris apaļas 3 reizes labāks par jelgavnieku mori, tad kas gan tur varēja sanākt? Nu, protams, Zonnes faktors arī, laikam kādus 3+2 punktus arī Dāvītis iemeta. Kaut gan par viņu mazāk var pasmaidīt, kā par Mārtiņu KIDu Gulbi, kurš lekā gar soliņu, rokas plivinādams... Interesanti, ko gan pie sevis domā Māris, no laukuma malā nākdams, kad sīcenis lec viņam priekšā un "māca dzīvot"? Pieļauju, ka apmēram tā - ...pī, pī, pī, ej ka tu...
Vēl viens stāsts par Jelgavu. Žēl, ka tik lielā pilsētā ar savulaik ļoti spēcīgu jaunatnes basketbolu, tagad vietējai pašvaldībai izdevies veiksmīgi visu tā sačakarēt, ka Jelgavas komandu jākomplektē lielākoties no citu pilsētu basketbola audzēkņiem, nemaz nerunājot par trešās šķiras leģionāriem. Protams, jelgavnieki sezonas izskaņā palikuši bez Edgara Krūmiņa, kārtīga širmovika, kurš reāli vilka komandu katrā mačā, taču tas jau nemaina situāciju kopumā.
Vēl jau gan brīnumi varētu notikt šopavasar, kad regulārajā čempionātā baroni trešie, bet jelgavnieki - sestie. Pagaidīsim!