Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Holanns vēlreiz iesit divus vārtus pret "Sevilla" un ieved Dortmundi 1/4finālā

Rolands Eliņš

Holanns vēlreiz iesit divus vārtus pret "Sevilla" un ieved Dortmundi 1/4finālā
Ērlings Holanns. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā iekļuvusi Dortmundes "Borussia", kas tika pie sev derīga rezultāta pret "Sevilla" (2:2) un divu spēļu summā uzvarēja ar 5:4. Līdzīgi kā pirmajā astotdaļfināla spēlē, arī šoreiz Dortmundes jaunā zvaigzne Ērlings Holanns guva divus vārtus, kas viņam bija jau desmitie šosezon Čempionu līgā.

Dortmundes "Borussia" Čempionu līgas ceturtdaļfinālā iekļuvusi pirmoreiz kopš 2017. gadā, kamēr iepriekšējos divos gados apstājās astotdaļfinālā. Tās pretiniece "Sevilla" bija aizvadījusi veiksmīgu grupu turnīru, kurā uzvarēja četrās no sešām spēlēm, taču Eiropas līgas čempionvienība pret "Borussia" palika bez uzvarām.

Dortmunde pirmajā astotdaļfināla spēlē bija uzvarējusi ar 3:2, divus vārtus gūstot Ērlingam Holannam. Šodien scenārijs atkārtojās, un Holanns savā rēķinā ierakstīja vēl divus vārtus, šajā duelī kopā gūstot tikpat vārtu, cik visa "Sevilla" komanda kopā. Holanns otrā puslaika sākumā deva Dortmundei vadību 2:0 (divu spēļu summā 5:2), taču atlikušajā pusstundā "Sevilla" spēja parūpēties par intrigu un patiesu satraukumu "Borussia" komandā, "Sevilla" kompensācijas laikā arī panāca neizšķirtu, savus otros vārtus iesitot marokānim Jusufam En-Nesiri, turklāt Spānijas komandai vēl bija viens labs uzbrukums papildlaika izraušanai, taču tas tomēr neizdevās.

Dortmundes komanda vadībā izvirzījās 35. minūtē, paveicot to pretēji spēles gaitai, jo mača pirmajā pusstundā aktīvāk spēlēja "Sevilla". Dortmundei vārtus guva Holanns, kuram gan lielākā daļa lauru jāatdod Marko Roisam, kurš ielauzās soda laukumā un ar piespēli atpakaļ izkārtoja jaunajam norvēģim sitienu tukšos vārtos.

Otrā puslaika sākumā "Borussia" aktīvi metās uzbrukumos un likās, ka drīz vien savu ir panākusi. Holanns izspēlēja sieniņu uz soda laukuma robežas, ar spēku nogrūda malā pretinieku un no šaura leņķa raidīja bumbu vārtos. Taču tam sekoja seriāla cienīgi notikumi pavērsieni – VAR izpētē tiesnesis secināja, ka Holanns tomēr pārkāpis noteikumus. TAČU – pie reizes tika izpētīts arī video no iepriekšējās epizodēs, kur tika konstatēta Holanna turēšana aiz krekla, attiecīgi tika nozīmēta pendele. TAČU – Holanna sitiens tika atvairīts un Dortmundei neizdevās iebūt bumbu vārtos arī ar diviem sekojošajiem sitieniem no tuvas distances. TAČU – sekoja vēl viena VAR izpēte, kurā tika secināts, ka Holanna pendeles brīdī vārtsargs pārkāpis līnijai un pendele bija jāatkārto. Holanns to darīja identiskā stilā, sita tajā pašā apakšējā stūrī, taču šoreiz trāpīja vārtos.

Visu šo pāris minūšu intervālā notikušo Holanns atzīmēja tik vētraini un emocionāli, ka "Sevilla" spēlētāji pamatoti protestēja par šādu provokāciju, un Holanns saņēma dzelteno kartīti. Līdz ar šo brīdi "Sevilla" bija nepieciešami trīs vārti atlikušajā spēles daļā, un "Borussia" šeit palīdzēt netaisījās, pamazām pārejot spēli vairāk aizsardzībā. Taču 68. minūtē "Sevilla" tika pie pendeles un ar aukstasinīgu sitienu vārtiem pa vidu to realizēja En-Nesiri.

"Sevilla" centieni gūt vēl vienus vārtus ilgi palika bez panākumiem, taču Dortmundei mierīgas beigas tomēr nebija lemtas. Kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc izcila Ivana Rakitiča centrējuma En-Nesiri ar ļoti spēcīgu sitienu ar galvu ieraidīja bumbu vārtos un panāca 2:2 šajā spēlē. "Sevilla" vēl palika laiks izveidot vienu uzbrukumu, kurā bumba bīstami nonāca "Borussia" soda laukumā, un vismaz pāris mirkļos "Sevilla" spēlētājiem bija puslīdz labas iespējas izpildīt sitienu, mēģinot atrast ceļu starp "Borussia" spēlētāju drūzmu, taču šie brīži tika nokavēti, un "Borussia" nosargāja sev vēlamo neizšķirtu 2:2.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Barcelona – PSG1:410.03.
RB Leipzig – Liverpool0:210.03.
Porto – Juventus2:109.03.
Sevilla – Borussia D'2:32:24:5
Atletico – Chelsea0:117.03.
Lazio – Bayern1:417.03.
Borussia M' – Manchester City0:216.03.
Atalanta – Real Madrid0:116.03.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

     [+] [-]

, 2021-03-10 08:20, pirms 3 gadiem
..tiesneša lēmumi gan bija savādi, kur neieskaitīja vārtus, tad pēc laika iedeva pendeli un pēc vēl kāda laika lika to atkārtot.

     [+] [-]

, 2021-03-10 09:10, pirms 3 gadiem
"Visu šo pāris minūšu intervālā notikušo Holanns atzīmēja tik vētraini un emocionāli..."

Kartīti viņš saņēma par rēcienu vārtsargam sejā (provocēšanu), tāpēc arī Sevilla spēlētāji tā uzvilkās. Tiesa, pēc tam atkārtojumā parādīja, ka pēc pirmās, nerealizētās pendeles pirmais Holanu provocēja tieši vārtsargs, tā ka viņu var saprast. Bet mazliet bērnudārzs...