Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Cagliari" Pedru saņem diskvalifikāciju par dopinga lietošanu

Andrejs Siliņš

"Cagliari" Pedru saņem diskvalifikāciju par dopinga lietošanu
Žoau Pedru (pa kreisi)
Foto: Reuters / Scanpix

Itālijas A sērijas futbola kluba "Cagliari" brazīliešu uzbrūkošais pussargs Žoau Pedru pieķerts aizliegto vielu lietošanā un par to saņēmis pagaidu diskvalifikāciju.

26 gadus vecais Pedru tika aicināts uz dopinga pārbaudi pēc "Cagliari" spēles 11. februārī Redžo Emīlijā pret "Sassuolo" (0:0). Tobrīd veiktajās analīzēs atklāta hidrohlortiazīda klātbūtne, kas ir aizliegtā viela, jo palīdz dzēst citu lietoto vielu pēdas.

Šobrīd spēlētājam piešķirta pagaidu diskvalifikācija, kā rezultātā Pedru nevarēs palīdzēt komandai, kamēr nebūs B proves rezultātu, pēc kuriem arī tiks noteikts diskvalifikācijas apmērs, ja proves būs pozitīvas.

Pedru "Cagliari" rindas pārstāv kopš 2014. gada un četru sezonu laikā aizvadījis 116 spēles un guvis 31 vārtus. 2016. gadā Pedru palīdzēja komandai triumfēt B sērijā un atgriezties A sērijā. Šajā sezonā pussarga rēķinā pieci vārtu guvumi.

"Cagliari" šobrīd ar 25 punktiem 26 spēlēs ieņem 15. pozīciju 20 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Cagliari, doping: Joao Pedro positivo due volte a