Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam seši metieni, Karsumam trīs spēka paņēmieni, "Spartak" rezultatīvs zaudējums

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daugaviņam seši metieni, Karsumam trīs spēka paņēmieni, "Spartak" rezultatīvs zaudējums
Kaspars Daugaviņš. Foto: spartak.ru

Kontinentālās hokeja līgas regulārās sezonas mačā zaudējumu piedzīvoja Maskavas "Spartak", kas izbraukumā ar 3:7 piekāpās Magņitogorskas "Metallurg". Mājinieku rindās ar trim vārtiem izcēlās Mets Elisons.

Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš spēlēja Maskavas "Spartak" pirmajā virknējumā kopā ar centra uzbrucēju Iļju Zubovu, kurš guva komandas trešos vārtus. Karsums laukumā pavadīja 17:37 minūtes, izdarīja vienu metienu un trīs spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja vienīgajā iemetienā. Daugaviņš spēlēja 17:33 minūtes, izdarīja sešus un bloķēja vienu metienu, kā arī uzvarēja divos no četriem iemetieniem.

"Spartak" jau 56. sekundē izvirzījās vadībā un sestajā minūtē atguva vadības grožus, tomēr pirmās trešdaļas turpinājums nebija tik veiksmīgs – viesi pēc 20 minūtēm bija iedzinējos ar 2:4. Arī turpinājumā bija problēmas ar "Metallurg" uzbrukuma apturēšanu, un izcēlās Mets Elisons – bijušais rīdzinieks izcēlās ar hat-trick. Viņš vārtus guva 20., 32. un 50. minūtē. Tāpat laukuma saimnieku labā izcēlās arī Sergejs Mozjakins.

Maskavas "Dynamo", spēlējot bez savainojumu ārstējošā Mika Indraša, viesos ar 1:2 atzina Podoļskas "Vityaz" pārākumu. Tā bija pirmā "Dynamo" neveiksme pēc sešu uzvaru sērijas. Maskavieši pirmie izvirzījās vadībā spēles otrajā minūtē, taču turpinājumā centieni gūt vārtus vairs nebija sekmīgi, kamēr mājinieki otrās trešdaļas sākumā nepilnu trīs minūšu laikā guva divus vārtus. Ar to bija gana, lai apturēt "Dynamo" sēriju.

Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" viesos ar 2:3 piekāpās "Sochi" vienībai, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas. "Avangard" gan aizvien saglabā otro pozīciju Austrumu konferences turnīra tabulā.

KHL regulārā sezona, 8. decembris

SpēleRezultāts
Admiral - Barys1:3
Sibir - Traktor1:2 P
Metallurg Mg - Spartak7:3
Torpedo - Neftekhimik5:3
Vityaz - Dynamo Msk2:1
Sochi - Avangard3:2
Slovan - Ak Bars