Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL piespriež saslimušajai "Salavat Yulaev" komandai tehnisko zaudējumu

Rolands Eliņš

KHL piespriež saslimušajai "Salavat Yulaev" komandai tehnisko zaudējumu
Foto: Salavat Yulaev

Kontinentālā hokeja līga nolēmusi, ka Ufas "Salavat Yulaev" komanda, kas pēc Krievijas varas iestāžu rekomendācijas neaizvadīja svētdienas maču pret Čeļabinskas "Traktor", sodāma ar tehnisko zaudējumu.

"Salavat Yulaev" pirms dažām dienām aizvadīja izbraukuma maču Minskā pret "Dinamo" komandu. Kā medijiem aizvakar paskaidroja kluba izpilddirektors Aleksandrs Kurnosovs, šajā laikā komandā saslima pieci spēlētāji, no kuriem divi bija jānogādā slimnīcā, taču visiem Covid-19 testi bija negatīvi.

Nākamajā Ufas komandas mačā caurumi sastāvā kļuva vēl lielāki, daudziem spēlētājiem bija augsta temperatūra un bezspēks. "Sestdienas rītā mums jau bija 17 hokejisti no komandas pamatsastāva, kuri izjuta slimības simptomus, tāpat saslimt sāka arī hokejisti, kurus izsaucām no fārmkluba," skaidroja Kurnosovs.

Svētdien Ufai bija paredzēta spēle pret "Traktor", un Kurnosovs apgalvo, ka par spīti visam komanda bija gatava izlikt sastāvu no pieejamajiem spēlētājiem, lai tikai aizvadītu maču. Taču no Krievijas varas iestādēm, kuras tika informētas par situāciju pēc atgriešanās no izbraukuma, tika saņemts rīkojums, ka "Salavat Yualev" visai komandai jādodas karantīnā. "Turklāt mums bija jāņem vērā arī iespējamie draudi pretinieku komandas veselībai," paskaidroja Kurnosovs sarunā ar Krievijas mediju "Championat".

To visu ņemot vērā, sestdien KHL pavēstīja par mača atcelšanu.Savukārt šodien KHL publicējusi savu lēmumu ieskaitīt "Salavat Yulaev" tehnisko zaudējumu, pamatojoties uz līgas Disciplināro reglamentu. Tiek norādīts, ka "Salavat Yulaev" nevarēja nodrošināt spēles norisi, taču plašāki paskaidrojumi līgas paziņojumā nav sniegti.

Izlašu pārtraukuma dēļ Ufas komandai tagad ir vairākas dienas, lai sakārtotu savas rindas un atgūtos no masveida saslimšanas komandā. "Salavat Yulaev" Austrumu konferencē ieņem trešo vietu un 28 spēlēs guvusi 38 punktus.

Jāatgādina, ka KHL arī pagājušajā sezonā par spēļu neaizvadīšanu spēlētāju veselības problēmu dēļ piesprieda tehniskos zaudējumus, un vairāki no tiem tika arī Rīgas "Dinamo" komandai.

Izmantotie resursi:
https://en.khl.ru/news/2021/11/08/4...

  -2 [+] [-]

, 2021-11-08 15:45, pirms 2 gadiem
kA VAR SASLIMT AR TO KAS NAV !!!! aka Retis

  +3 [+] [-]

, 2021-11-08 15:46, pirms 2 gadiem
Pilniihgs vaaks, jo ja Salavat Julajevs speletajiem bija nespeks, tad skaidrs, ka Minskaa saķēra COWIDU! Notteikti tie testi Krievijaaa speciaali saregulāti, lai neuzrādītos Positivs:-))
Ceru, ka Dinamo RIIGU tas viss neskars

  -1 [+] [-]

, 2021-11-08 16:06, pirms 2 gadiem
Kaut arī čaļi molodčiki, kārība paliek kārtība!

  -1 [+] [-]

, 2021-11-08 16:23, pirms 2 gadiem
Vai kāds man varētu izskaidrot, kāda veida Covid protokols tagad jāievēro KHL?
Pietiek tikai ar vakcināciju vai ir arī kaut kādi regulārie testi?

     [+] [-]

, 2021-11-08 17:00, pirms 2 gadiem
Kolhozs visā savā krāšnumā

     [+] [-]

, 2021-11-08 17:34, pirms 2 gadiem
Toto tā skaitās kā uzvara vai atcelta spēle?