Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai dubultspēļu fināls Francijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai dubultspēļu fināls Francijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Bernhards Funks

Diāna Marcinkeviča ceturtdien sasniedza ITF 25 000 dubultspēļu turnīra finālu Francijā. Tikmēr Mārtiņš Podžus ar zaudējumu vienspēļu turnīra 2. kārtā noslēdza līdzdalību Floridas "Future 10 000" turnīrā.

Diāna Marcinkeviča Francijā spēlē kopā ar Nīderlandes tenisisti Evu Vakano. Viņas trešo uzvaru guva sīvā cīņā – 6:4, 5:7, 10:7 pār francūzieti Irinu Ramialisonu un britu tenisisti Džeidu Vindliju. Diāna ar pārinieci supertaibreikā spēja uzvarēt, esot iedzinējos ar 4:6.

Latvijas un Nīderlandes pāris finālā sacentīsies ar švecieti Timeju Bašinski un vācieti Kristinu Baruā. Fināla sasniegšana jau ļāvusi tikt pie 34 punktiem. Čempiones iegūs 50 punktus. Diāna Francijā vēl piedalās arī vienspēlēs, kur tikusi līdz ceturtdaļfinālam.

Mārtiņš Podžus vakar piedzīvoja zaudējumu Floridas "Future 10 000" vienspēļu turnīra 2. kārtā, ar 2:6, 2:6 kapitulējot pieredzējušajam Francijas tenisistam Ērikam Prodonam un turnīru noslēdzot ar viena ranga punkta iegūšanu. Arī jaunnedēļ Mārtiņš kopā ar brāli spēlēs turpat, Floridā.

32 gadus vecais Prodons vairāk nekā gadu nepiedalījās turnīros, bet atgriezās tikai oktobrī un šonedēļ aizvada savu sezonas ceturto turnīru – visi "Future" līmenī ASV. Prodons ir izteikts māla speciālists (sacensības Floridā notiek tieši uz māla), karjeras laikā uzvarot septiņos māla "Challeger" turnīros. Prodons pirms diviem gadiem rangā tika līdz 83. vietai. Viņa kontā ir arī 20 mači ATP tūrē, uzvarot gan tikai vienā no tiem (1-19) – 2003. gadā Kasablankā pret Rubenu Ramiresu Idalgo.