Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" otrajā ceturksnī sabradā igauņus, tiekot pie otrās uzvaras

Emils Ozerinskis

"VEF Rīga" otrajā ceturksnī sabradā igauņus, tiekot pie otrās uzvaras
Māris Gulbis. Foto: VEF Rīga

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā graujošā manierē pie sezonas otrā panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar rezultātu 96:69 sakāva "Avis Rapla" vienību. Rīdziniekiem 22 punktus guva Džeilens Railijs.

# "VEF Rīga" pietiekami noslogotā spēļu kalendāra dēļ spēlē pret "Avis Rapla" atpūta tika dota Kristeram Zorikam, kurš izlases pienākumu dēļ pilnu pirmsezonas sagatavošanās posmu VEF sastāvā neizgāja. Savukārt leģionāru limita dēļ malā palika Devondriks Vokers. Tikmēr viesiem savainojuma dēļ spēlēt tuvākajā laikā vēl nevarēs Arnolds Helmanis, kura aizstāšanai igauņi noslēguši divu mēnešu līgumu ar lietuviešu centru Deividu Bušmu.

# Spēles otrajā minūtē lūpu pārsita un ar asiņainu seju laukumu spiests atstāt bija no VEF izīrētais Ričards Vanags, kurš spēli sāka igauņu komandas sākumsastāvā. Rīdzinieku pirmajās minūtēs iekrātais četru punktu pārsvars pirmā ceturkšņa otrajā pusē izkusa, VEF pēc spēlētām desmit minūtēm esot iedzinējos ar 16:22.

# Otrajā ceturksnī pilnībā laukumā dominēja VEF basketbolisti, deviņu minūšu laikā gūstot 28 punktus, uz kuriem "Avis Rapla" atbildēja tikai ar trīs realizētiem soda metieniem. Dominance otrajā ceturtdaļā ļāva Latvijas čempionei pārtraukumā iet ar komfortablu pārsvaru - 49:28.

# Otro puslaiku ar trīs pēc kārtas realizētiem metieniem iesāka Reišons Hemondss. "Avis Rapla" nespēja neko likt pretī rīdzinieku ofensīvai, kas ļāva pārsniegt mājiniekiem 30 punktu pārsvaru. Punktu trešajam periodam ar metienu no groza apakšas pielika Raivo Butirins, tādējādi visiem desmit spēlei pieteiktajiem vefiešiem pierakstoties punktu guvēju rindās. Pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts bija 73:37.

# Noslēdzošās desmit minūtes vairs neko šajā spēlē neizšķīra, jo uzvarētājs bija noskaidrots jau krietnu laiku pirms pēdējās ceturtdaļas. Tā kā VEF punkti pēdējās minūtēs nekrājās tik raiti lai sasniegtu simta robežu, tad cīņas izskaņā laukumā esošajiem spēlētājiem atlika pielabot individuālo statistiku, Jāņa Gailīša vadītajai komandai tiekot pie sezonas otrās uzvaras ar 96:69.

# Rīdzinieku rindās rezultatīvākais ar 22 sakrātiem punktiem bija Džeilens Railijs, bet Aleksandrs Madsens uzvarētājiem pievienoja 14 gūtus punktus. Spēles rezultatīvākais spēlētājs gan ar 23 gūtiem punktiem bija "Avis Rapla" uzbrucējs Derils Takers.

"VEF Rīga" - "Avis Rapla" 96:69 (16:22, 33:6, 24:9, 26:32)
VEF: Railijs 22, Madsens 14, Gulbis 12, Hamondss 10, Miška 9, Karijs 9, Ate 8, Gromovs 6, Krūmiņš 4, Butirins 2.
Rapla: Takers 23, Makgils 16, Vanags 9, S.Kaldre 8, Volbs 6, Rūbels 3, T.Kaldre 2, Bušma 2, Kilks.

Latvijas-Igaunijas līga šonedēļ

Dat.LaiksSpēleRez.Tiešraide
06.1019:00Parnu Sadam - Liepāja79:68Delfi.ee
19:30Kalev/TLU - Valmiera Glass/ViA89:69Delfi.ee
08.10.19:30VEF Rīga - Avis Rapla96:69Sportacentrs.com TV
09.10.17:00TalTech - OgreDelfi.ee
17:00LU - TarvasSportacentrs.com TV
10.10.17:00Viimsi - VentspilsDelfi.ee

Latvijā notiekošās Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēļu translācijas Sportacentrs.com televīzijas kanālā un interneta platformā visā Latvijā pieejamas pateicoties tehnoloģiju un izklaides uzņēmumam Tet. Turklāt izklaides platformā Tet+ tām var sekot līdzi ne tikai televīzijas ekrānā, bet arī datorā un viedtelefonā, kā arī skatīties jebkurā vietā un sev ērtā laikā.

     [+] [-]

, 2021-10-08 21:24, pirms 3 gadiem
Ja nebūtu pārpratums jebšu pirmā ceturtdaļa, tad teiktu, ka laba spēle, bet nē, spēle bija vidēja. Daudz kur pielikt. Karijs pamatoti dusmojas uz Gromovu, kurš skrīnus neliek un neraujas iekšā

     [+] [-]

, 2021-10-08 21:43, pirms 3 gadiem
Easy game prieks Vefina. Tomer gribétos lai sadas iespéjas labak izmanto jaunie! Par Vefinu! #RigaIrSPortaPilseta