Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" ārpus Eiropas līgas pieteikuma atstāj savu labāk apmaksāto futbolistu

Rolands Eliņš

"Arsenal" ārpus Eiropas līgas pieteikuma atstāj savu labāk apmaksāto futbolistu
Mezuts Ezils. Foto: PA Images Contributor/Press Association Images/Scanpix

Londonas klubs „Arsenal” UEFA Eiropas līgas pieteikumā nav iekļāvis Vācijas futbolistu Mezutu Ezilu, kurš komandas sastāvā laukumā nav devies kopš marta.

31 gadu vecajam Vācijas futbolistam Mezutam Ezilam ir līgums ar „Arsenal” līdz šīs sezonas beigām, taču viņa nākotne klubā tiek apšaubīta jau labu laiku. Galvenais treneris Mikels Arteta viņu arvien retāk iekļāva sastāvā, un Ezils „Arsenal” rindās nav devies laukumā kopš marta. Jūnijā viņš divos Premjerlīgas mačos bija iekļauts pieteikumā, taču palika rezervē.

Tagad „Arsenal” viņu nemaz nav pieteikusi Eiropas līgas grupu turnīram. Tāpat ārpus 25 spēlētāju pieteikuma atstāti aizsargi Sokratis un Viljams Saliba, taču ir iekļauts komandas jaunpienācējs Tomass Partijs.

Ezils joprojām ir „Arsenal” labāk apmaksātais spēlētājs. Britu mediji lēš, ka viņa alga ir 350 tūkstoši mārciņu nedēļā. Savulaik Ezila iegādei „Arsenal” iztērēja vairāk nekā 40 miljonus eiro, kas tobrīd bija kluba rekords.

„Arsenal” šovasar atlaida 55 kluba darbiniekus, to pamatojot ar sarežģīto finansiālo situāciju un nepieciešamību ietaupīt. Starp atlaistajiem izrādījās arī kluba talismana aktieris Džerijs Oijs, un Ezils otrdien pavēstīja, ka iebilst pret šādu soli un ir gatavs apmaksāt viņa algu no savas kabatas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...