Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tsonga pārtrauc astoņu zaudējumu sēriju pret Mareju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tsonga pārtrauc astoņu zaudējumu sēriju pret Mareju
Endijs Marejs finālā nav spēlējis vairāk nekā gadu
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Dienu pēc 11 zaudējumu sērijas pārtraukšanas pret Novaku Džokoviču Francijas tenisists Žo-Vilfrīds Tsonga Kanādā guva pirmo uzvaru deviņos mačos pret Endiju Mareju, britu pirmo numuru Toronto "Masters 1000" sacensību ceturtdaļfinālā uzveicot ar rezultātu 7:6(5), 4:6, 6:4. Marejs pēdējā setā bija vadībā ar 3:0. Pusfinālus piektdien sasniedza arī Rodžers Federers, Grigors Dimitrovs un Felisiano Lopess.

Tsonga pārtrauc zaudējumu sēriju pret Mareju

Žo-Vilfrīds Tsonga 1. setā lieliski servēja, izpildot pusi no saviem mačā iespētajiem 18 eisiem un setā, kurā breiku nebija, bija pārāks taibreikā. Endijs Marejs vienreiz kļūdījās ar "bekhenda" sitienu pa līniju, bet vēl vienu minibreiku Tsonga ieguva ar lielisku "forehand" uzbrukumu. Punktu setam francūzis pielika ar eisu – 7:6(5).

Marejs 2. setā izlaida breika pārsvaru, bet devītajā geimā servi noturēja no 15:40, kam sekoja "sausais" breiks. Endijs setu pabeidza ar astoņām pēc kārtas uzvarētām izspēlēm – 6:4. Kad Marejs 3. setā izvirzījās vadībā ar 3:0, šķita, ka Endija kārtējā uzvara pār Tsongu ir vairs tikai formalitāte un laika jautājums. Tomēr notika pretējais. Marejs servēja ļoti vāji, dodot Tsongam iespējas uzbrukt, ko francūzis izmantoja. It īpaši tas attiecās uz "forehand" sitienu.

Marejs no 3:0 pārsvara zaudēja piecus geimus pēc kārtas. Ar spēles pabeigšanu Tsongam bija grūtības. Pie 5:4 viņš ātri ieguva trīs mačbumbas, taču visas ātri tika izsētas – divas ar kļūdām, vienu Marejs pats atspēlēja. Endijs pēc tam netrāpīja apvedošo sitienu, kas viņam dotu breikbumbu. Tsonga ar ceturto mačbumbu eisa izskatā pielika punktu – 7:6(5), 4:6, 6:4.

Tsongam izdevās pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju pret Mareju. Tsonga vienīgo iepriekšējo reizi Mareju ATP līmenī uzveica 2008. gadā "Australian Open". Tsonga sezonas abas Top 10 uzvaras guvis pēdējo divu dienu laikā. Divas Top 10 uzvaras vienā turnīrā francūzis nebija guvis kopš 2011. gada "ATP World Tour Finals", kur viņš apspēlēja Mārdiju Fišu un Rafaelu Nadalu.

Tsonga otro dienu pēc kārtas pārtrauca četras iespaidīgas sērijas – bez paša divām neveiksmju sērijām pret Džokoviču un Mareju viņam izdevās pielikt punktu abu uzveikto pretinieku uzvaru sērijām pret Francijas tenisistiem. Džokovičs frančiem nebija zaudējis 37 mačus pēc kārtas, bet Marejs – 18. Pēdējais Mareju apspēlējušais francūzis līdz piektdienai bija Žeremī Šardī, kurš britu pirmo numuru 2012. gadā pārspēja Sinsinati.

Marejs pēdējo titulu izcīnīja pagājušajā gadā Vimbldonā, toreiz arī bija viņa pēdējais fināls. Šogad Marejs līdz pusfinālam ticis divos turnīros – Akapulko un "French Open". Neskatoties uz neveiksmīgo zāliena sezonu, Marejs turpina sadarbību ar Amēliju Moresmo, pirms Kanādas "Masters" turnīra paziņojot, ka tā būs ilgtermiņa.

Andersons uzdāvina Dimitrovam vietu pusfinālā

"Rogers Cup" pusfinālu trešo reizi sasniegušais Tsonga par vietu finālā sacentīsies ar Grigoru Dimitrovu, kuram tik tālu nokļūt izdevās ar milzīgu veiksmes palīdzību. Ar 5:7, 7:5, 7:6(6) gūtajā uzvarā pār Kevinu Andersonu bulgārs pēdējā setā devītajā geimā zaudēja savu servi, bet DĀR pirmais numurs pēc tam nespēja izservēt maču. Kevins maču atdeva ļoti iespaidīgi – pie 5:4, 40:15 viņš neizmantoja divas mačbumbas, pieļaujot četras "forehand" kļūdas pēc kārtas.

Taču tas vēl nebija viss. Andersonam taibreikā bija 5:4 pārsvars un divi savas serves punkti. Protams, sekoja vēl divas rupjas "forehand" kļūdas. Pirmajā gadījumā tas notika izspēlē, kuras sākumā Dimitrovs paklupa. Maču Andersons pabeidza ar dubultkļūdu! Andersons zaudējis visus četrus "Masters 1000" ceturtdaļfinālus, divreiz tas noticis Indianvelsā, bet vienreiz Maiami. Tikmēr Dimitrovam otrais "Masters 1000" pusfināls, pirmais bija maijā Romā, kur zaudēts Nadalam. Dimitrovs uzvarējis deviņus mačus pēc kārtas, kurā uzvarētājs noskaidrojies 3. seta taibreikā! Pēdējais zaudējums tādā spēlē viņam 2012. gada februārī Memfisā pret Donaldu Jangu. Starp citu, Andersonu viņš 3. seta taibreikā šogad uzveica arī Akapulko finālā.

Federers uzvar dzimšanas dienā

"Rogers Cup" pēdējos 10 gados uzvarējuši tikai lielā četrinieka tenisisti. No viņiem sacensības turpina vairs tikai Rodžers Federers. Viņš savā 33. dzimšanas dienā 15. reizi tikpat mačos pārspēja Davidu Fereru, kuru droši var uzskatīt par dāvanu – 6:3, 4:6, 6:3. Ferers ir otrais tenisists pēc Mihaila Južnija, kuru Federers uzveicis 15 mačos pēc kārtas. 14-0 bilance viņam ir pret Jarko Nieminenu. Vēl divas uzvaras pār spāni Federeram ļautu atkārtot ATP rekordu pēc kārtas gūtajās uzvarās pret vienu pretinieku.

Rodžers pusfinālā sacentīsies ar vēl vienu tenisistu, kuram nekad nav zaudējis – pret Felisiano Lopesu viņam ir 10-0 rādītājs. Spānis sarūgtināja pagājušā gada finālistu Milošu Raoniču. Arī šajā mačā, tātad visos dienas ceturtdaļfinālos, bija trīs seti – 6:4, 6:7(5), 6:3. Lopess trešo reizi spēlēs "Masters" pusfinālā, abi iepriekšējie viņam bija Šanhajā (2009, 2011).

Visvairāk pēc kārtas gūto uzvaru

#Spēlētāji
17Ivans Lendls – Tims Majote
17Rafaels Nadals – Tomāšs Berdihs
16Ivans Lendls – Skots Deiviss
16Ivans Lendls – Breds Gilberts
16Džmijs Konorss – Vits Gerulaitis
16Bjerns Borgs – Vits Gerulaitis
15Bjerns Borgs – Harolds Solomons
15Rodžers Federers – Davids Ferers
15Rodžers Federers – Mihails Južnijs
15Davids Ferers – Nikolass Almagro

Federers ar dzimšanas dienas kūku

"Rogers Cup". "Masters 1000" turnīrs Toronto uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Roger Federer – (5) David Ferrer6:3 4:6 6:3
Feliciano Lopez – (6) Milos Raonic6:4 6:7(5) 6:3
(7) Grigor Dimitrov – Kevin Anderson5:7 7:5 7:6(6)
(13) Jo-Wilfried Tsonga – (8) Andy Murray7:6(5) 4:6 6:4

Pusfinālu pāri

Spēle
(2) Roger Federer – Feliciano Lopez
(7) Grigor Dimitrov – (13) Jo-Wilfried Tsonga

     [+] [-]

, 2014-08-09 10:56, pirms 10 gadiem
Apsveicu Fedexu dzimšanas dienā!!! Veiksmi cīņā par titulu!