Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Pliškova ar lielisku servēšanu uzvar Sabaļenku un otro reizi tiek "Grand Slam" finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pliškova ar lielisku servēšanu uzvar Sabaļenku un otro reizi tiek "Grand Slam" finālā
Karolīna Pliškova un Arina Sabaļenka. Foto: AFP/Scanpix

Čehijas tenisiste Karolīna Pliškova (WTA 13.) Vimbldonas otrajā pusfinālā ar 5:7, 6:4, 6:4 pieveica baltkrievieti Arinu Sabaļenku (WTA 4.), to paveicot ar teicamu servēšanu. Pliškova pretiniecei deva tikai vienu breikbumbu, kuru neatspēlēja dubultkļūdas dēļ. Pliškova otro reizi spēlēs "Grand Slam" finālā, tur sestdien tiekoties ar pasaules pirmo numuru Ešliju Bārtiju.

Arina Sabaļenka "nozaga" 1. setu, kurā viņa atspēlēja visas astoņas breikbumbas, bet Karolīna Pliškova netika galā ar pretinieces vienīgo breikbumbu. Sabaļenka pa divām breikbumbām atvairīja piektajā un septītajā geimā, bet četras 11. geimā, kur izglābās no 0:40. Baltkrievijas tenisiste gandrīz visos breikbumbu gadījumos (7/8) trāpīja pirmo servi un arī atspēlēja vienīgo breikbumbu ar jaudīgu otro servi.

Pliškova pirmajos piecos serves geimos zaudēja tikai sešās izspēlēs, Sabaļenkai ne reizi netiekot līdz "vienādi". Servējot pie 5:6, čehietei negatīva reakcija uz iepriekšējo geimu. Viņai pēc diviem autiem ar kļūdām 15:30. Karolīna uzvarēja nākamajā izspēlē, bet pēc tam netika klāt Sabaļenkas "dropšotam" – setbumba. Pliškovai dubultkļūda!

Čehijas tenisiste ar devīto mēģinājumu nobreikoja Sabaļenku, kad 2. seta piektajā geimā uzvarēja "sausā". Viņa pēc viena rezultatīva serves atsitiena un divām Sabaļenkas kļūdām ieguva trīskāršo breikbumbu un realizēja jau pirmo iespēju, bumbiņu pēc otrās serves atsitot Sabaļenkai kājās, un Arina nespēja atbildēt precīzi. Tas palika seta vienīgais geims ar breikbumbām. Pliškova pēdējā geimā uzvarēja no 0:30.

Arī izšķirošajā setā bija tikai viens breiks, kas notika jau pirmajā geimā. Sabaļenka trīs reizes bumbiņu trāpīja tīklā, pēdējai reizei esot breikbumbas izspēlē ar otro servi. Sabaļenka pēc nesekmīgā seta pirmā serves geima nākamajos četros kopā zaudēja tikai divās izspēlēs, bet uzņemšanā neizmantoja retas pusiespējas.

Pliškova sestajā geimā divreiz bumbiņu raidīja tīklā, bet Sabaļenka tūlīt pie 30:30 čehietes otrās serves izspēlē kļūdījās, bumbiņu raidot autā un drīz esot iedzinējos ar 2:4. Pliškova astoto geimu sāka ar dubultkļūdu. Rezultātam mirkli vēlāk vajadzēja būt 0:30, taču Sabaļenka rupji kļūdījās pie tīkla, kad kontrolēja izspēli. Pliškova drīz tika vadībā ar 5:3 un aiznākamajā geimā viegli izservēja maču.

Šodien bija abu spēlētāju trešā tikšanās, turpinot tradīciju spēlēt trīs setus. Pirmajās divās cīņās uzvarēja Sabaļenka, divreiz esot pārāka 2018. gadā – Īstbornā ar 6:3, 2:6, 7:6(5) un Sinsinati ar 2:6, 6:3, 7:5. Tolaik ārpus Top 30 bijušajai Sabaļenkai abas reizes 3. setā bija deficīts – pirmajā mačā 1:4, bet otrajā vajadzēja atspēlēt divas mačbumbas (pie 4:5 ar savu servi).

Pliškova Top 10 spēlētājas nebija uzvarējusi kopš 2020. gada janvāra, kad Brisbenā ar 6:7(10), 7:6(3), 6:2 pieveica Naomi Osaku (#4). Savukārt "Grand Slam" turnīrā viņai tas izdevās tikai ceturto reizi. Visas trīs iepriekšējās bija Ņujorkā, no kurām pēdējā notika 2016. gadā pusfinālā, kur viņa ar 6:2, 7:6(5) pārspēja pirmo numuru Serēnu Viljamsu.

Čehiete toreiz finālā ar 3:6, 6:4, 4:6 zaudēja otrajam numuram Andželikai Kerberei, izšķirošajā setā nenosargājot breika pārsvaru (3:1). Pliškova sestdien Vimbldonas finālā tiksies ar 2019. gada "Roland Garros" čempioni Ešliju Bārtiju, pret kuru viņai ir negatīva 2-5 bilance ar trīs zaudējumu sēriju.

Astoņas nedēļas ranga 1. vietā pavadījusī Pliškova pirms Vimbldonas pirmoreiz kopš 2016. gada izkrita no ranga Top 10, bet pēc sekmīgā snieguma Londonā tur atgriezīsies jau pavisam drīz – viņa pirmdien būs 7. vai 4. vietā. Savukārt Sabaļenka, kurai pirms Vimbldonas nebija "Grand Slam" ceturtdaļfinālu, ar jaunu rekordu pacelsies uz 3. vietu.

Vimbldona 2021, sieviešu vienspēles

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Ashleigh Barty – (25) Angelique Kerber6:3 7:6(3)
(8) Karolina Pliskova – (2) Aryna Sabalenka5:7 6:4 6:4

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 20:00, pirms 3 gadiem
pēdējā laikā (gados) visai reti bija sanācis tenisu paskatīties, kā rezultātā Sbaļenku redzēju pirmo reizi. manai gaumei reti neskatāma, tas, ka cīnās kā zvērs un skrien pēc visām bumbiņām, lai cik neņemamas viņas būtu, protams, ir liels pluss, bet tas vienveidīgais bliešanas teniss un galvenokārt tā vājprātīgā stenēšana padara skatīšanos visai nebaudāmu.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 20:49, pirms 3 gadiem
Smuki, varēja gan ātrāk pabeigt. Protams, finālā par Karo. Bet Angelike zoss, pazaudēja, visdrīzāk, pēdējo iespēju

     [+] [-]

, 2021-07-08 21:21, pirms 3 gadiem
lieliski!

  +2 [+] [-]

, 2021-07-08 21:29, pirms 3 gadiem
Neesmu Pliškovas fans, bet tas baltkrievu buldozers nu galīgi garām. Paldies Dievam, ka netika tālāk. Salīdzinot ar viņu, Ostapenko spēlē gandrīz vai intelektuālu tenisu

     [+] [-]

, 2021-07-08 23:41, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Neesmu Pliškovas fans, bet tas baltkrievu buldozers nu galīgi garām. Paldies Dievam, ka netika tālāk. Salīdzinot ar viņu, Ostapenko spēlē gandrīz vai intelektuālu tenisu
Teniss tomēr ir gana atlētisks sporta veids, nevis dambrete... Kādreiz arī Viljamsas saukāja par brāļiem!

     [+] [-]

, 2021-07-09 07:30, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Neesmu Pliškovas fans, bet tas baltkrievu buldozers nu galīgi garām. Paldies Dievam, ka netika tālāk. Salīdzinot ar viņu, Ostapenko spēlē gandrīz vai intelektuālu tenisu
Sajauci ar dambreti! Tas teniss jau sen nav.

     [+] [-]

, 2021-07-09 07:31, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: pēdējā laikā (gados) visai reti bija sanācis tenisu paskatīties, kā rezultātā Sbaļenku redzēju pirmo reizi. manai gaumei reti neskatāma, tas, ka cīnās kā zvērs un skrien pēc visām bumbiņām, lai cik neņemamas viņas būtu, protams, ir liels pluss, bet tas vienveidīgais bliešanas teniss un galvenokārt tā vājprātīgā stenēšana padara skatīšanos visai nebaudāmu.
Neesi gadus 20 skatījies! Ir pamainījies teniss krietni. Ievēroji ka vairs nav koka raketes!

     [+] [-]

, 2021-07-09 09:24, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: Neesi gadus 20 skatījies! Ir pamainījies teniss krietni. Ievēroji ka vairs nav koka raketes!
nē, neesmu gadus 4-5 skatījusies daudz, pa retam skatos visu laiku, teniss man tīk un ir tuvs sporta veids. Tā pati Bārtija spēlē spēka tenisu (kā jau lielāka daļa mūsdienās, duhai ir jābūt, ja gribi sasniegt ko lielu, ar smalku spēli vairs tikai cauri netiksi), bet paskaties, cik viņas pusfinālā bija interesanti sitieni, katrā izspēlē tie tika miksēti, tad ar spēku, tad nogrieztais, tad atkal bumbiņa atlec kkur debesīs, ok, pie tīkla viņa iet mazāk, bet sitienu klāsts viņai ir krietni lielāks. Nav taču nekādas mistērijas, kas būs, kad Sabaļenka sitīs - steniens pa visu arēnu un blieziens, protams, ja trāpa pa līnijām, tad pretiniecei ir visai smagi kko izdarīt, jo spēks tai meičai netrūkst, bet kā neitrālam skatītājama, nekādu īpašo baudu tādu tenisu skatoties neķeru. Ja tev tas patīk, viss taču ok, par gaumi nestrīdas.