Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kaspars Bērziņš: "Mēģināsim mest gudrāk nekā Puertoriko"

Kaspars Bērziņš: "Mēģināsim mest gudrāk nekā Puertoriko"
Kaspars Bērziņš rāda uzvaras zīmi spēlē pret Čehiju
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība piektdien, 8. jūlijā, plkst. 19:00 Rio kvalifikācijas turnīra pusfinālā sacentīsies pret Puertoriko izlasi. Sportacentrs.com spēles priekšvakarā aprunājās ar spēka uzbrucēju Kasparu Bērziņu.

Puertoriko galvenais treneris Kasjano teica, ka Latvija ir metēju komanda. Mēģinās pret mums cieši spēlēt. Ko vari pateikt par pretiniekiem?
Personīgas informācijas man nav, visas zināšanas esmu smēlies no treneriem. Mūsu komandas ir līdzīgas. Viņi arī ir metēju komanda. Jebkurš var jebkurā brīdī atļauties uzmest pa grozu. Video redzējām epizodes, kur divi spēlētāji aizskrien uzbrukumā. Četri aizsargi viņus jau gaida, taču viens ņem un met – uzbrukuma pašā sākumā. Mums tas nav vēlams. Mēs gribētu pozicionēt sevi kā gudrāku metēju komandu, kurai tādi metieni nebūtu vēlami vispār.

Lielais Ramoss. Mēģināsim viņu noskriet. Apdancot. Mans uzdevums būs spēlēt pret viņu no priekšas. Pārmetīs pāri? Neko darīt. Kā redzējām spēlēs pret iepriekšējām komandām, noturēt viņu (viens pret vienu) ir gandrīz neiespējami. Viņš gāžas virsū ar 150 kilogramiem. Lēns, taču smags. Izmanto vairāk svaru, nekā spēku. Jau spēlē pret Irānu pārliecinājāmies, ka svars un spēks mūsdienu basketbolā nedominē. Dominē pareizi lēmumi, komandas darbs un sadarbības, ātras piespēles, precīzi metieni. Tas ir tas, ko mēs darīsim.

Spēlē pret Čehiju komanda vairākas reizes nepaspēja atgriezties aizsardzībā. Puertoriko ir līdzīga komanda, pret kuru jāpaspēj atskriet atpakaļ.
Piekrītu, ka pēc otrdienas spēles jāizdara atbilstoši secinājumi. Pats ļoti cenšos tam pievērst uzmanību. Neiet pēc liekām uzbrukuma bumbām, nodrošinoties pret ātrajiem pretuzbrukumiem. Spēlē pret Čehiju tādi notika, man neesot laukumā. Nedrīkstam ļaut viņiem ieskrieties. Puertoriko ir ļoti amerikāniska komanda, kura, sajūtot vilni, būs grūti apturama.

Dzīvoju viena kvartāla attālumā no Nikolas Teslas muzeja. Dzirdēju, ka trešdien devies to apmeklēt.
Biju aizbraucis līdz muzejam, taču piedzīvoju sarūgtinājumu. Pie muzeja bija uzraksts “slēgts apskatei no 2. līdz 9. jūlijam” – vienīgo nedēļu, kamēr esam šeit. Par lielu nožēlu, apmeklējums izpalika. Aizbraucu uz Tito muzeju (Josips Brozs Tito – bijušās Dienvidslāvijas diktators no 1944. līdz 1980. gadam, kurš saturēja bijušo karalisti ar dzelzs roku; ārpolitikā norobežojās no staļiniskās PSRS un centās sadarboties ar Rietumiem).

Ko redzēji Tito muzejā?
Arī tur notiek renovācija un rekonstrukcija. Vairāk nekā puse ekspozīcijas nav pieejama. Redzēju Tito mauzoleju un puķu māju, kā arī viņam dāvinātās dāvanas. Iepazinos ar vēsturi.

Vai zini, ka Teslam naktī no 9. uz 10. jūliju ir 160. dzimšanas diena?
Laikam tāpēc muzejs būs atvērts no 10. jūlija. Man teica, ka Kalemegdana cietoksnī ir Teslam veltīta ekspozīcija. Cietoksnī jau pabijām, tāpēc vēlreiz uz turieni nolēmām nebraukt. Paldies par informāciju!

Ko Tev novēlēt spēlē pret Puertoriko?
Pacietību un mieru. Tikai, pacietīgi un mierīgi nospēlējot 40 minūtes, koncentrējoties uz savu darbu, spēsim viņus apspēlēt.


, 2016-07-08 12:48, pirms 8 gadiem
Nu jautājumi par muzeju atgādina kulinārijas paraugstundu no hulija!
, 2016-07-08 13:00, pirms 8 gadiem
Bērziņš un muzeji ?
, 2016-07-08 13:07, pirms 8 gadiem
Lai m;usējiem veicas protams...
, 2016-07-08 13:09, pirms 8 gadiem
Converse87 rakstīja: Bērziņš un muzeji ?
Kas tur tāds īpašs, ka cilvēkam patīk kultūra, patīk uzzināt ko jaunu, izglītoties...? Parāda sevi kā inteliģentu cilvēku.
, 2016-07-08 13:12, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kas tur tāds īpašs, ka cilvēkam patīk kultūra, patīk uzzināt ko jaunu, izglītoties...? Parāda sevi kā inteliģentu cilvēku.
Kad bija jākurina viesnīcā ugunskurs un jāiet uz automātiem, tā bija kultūra!
, 2016-07-08 13:16, pirms 8 gadiem
Converse87 rakstīja: Bērziņš un muzeji ?
Cik dzirdēts, viņš ir "grāmatu tārps", nopietni...
, 2016-07-08 13:23, pirms 8 gadiem
Bērzs ir ļoti mainījies kopš nelaimīgā 2009. Gam spēles izpratnes ziņā, gan arī kā personība. Prieks par to. Aiziet Kaspar un visa komanda.
, 2016-07-08 13:23, pirms 8 gadiem
20k automātos vienā naktī! 25EUR grizienā!
, 2016-07-08 13:28, pirms 8 gadiem
jāsaka, ka Kasp.Bērziņš spēlē pret čehiem bija vislēnākais spēlētājs laukumā, ar atrāvienu! Ilgi pieņem lēmumu, kļūdās darbībās, lēni iet pēc bumbām un pārķeršanu. Nedomāju, ka viņš starta pieciniekā ir pelnījis atrasties. Cerams, ka pret lēno un masīvo puertorikāni spēs izcelties, jo nav tak kontrakta nākamajai sezonai! Pēc spēles, ko viņš patreiz demonstrē - BK Jēkabpils. Cerams, ka saņemsies.
, 2016-07-08 13:57, pirms 8 gadiem
Metisiet gudraak )))) nu zinot ka metat draugu vidu tad sitat pusu veco izlasi
Bet par speles mesanu )))))) pec siem vardiem viss skaidrs metis atkal divreiz vairak trinisus ja nu iekrit ka saka ))))))
, 2016-07-08 14:21, pirms 8 gadiem
Metīsim gudrāk. Ok, tad tik Janka Blūms jāatstāj malā.
, 2016-07-08 14:33, pirms 8 gadiem
fire rakstīja: Metisiet gudraak )))) nu zinot ka metat draugu vidu tad sitat pusu veco izlasi
Bet par speles mesanu )))))) pec siem vardiem viss skaidrs metis atkal divreiz vairak trinisus ja nu iekrit ka saka ))))))
Kāds tev vēl "ja nu iekrīt"? Spēlētājs izdara metienu, jo ir pārliecināts, ka iekritīs. Jo treniņos met 90 no 100... Ja spēli var uzvarēt izmetot vairāk 3p nekā 2p, tad kāpēc ne?
, 2016-07-08 15:03, pirms 8 gadiem
Lol )))) 90% treninos? Nesapno
Tapec ka pret nopietnakiem konkurentiem musejie kko var ja krit trinisi. Tehniski apspelet ieiet caurgajiena nevar. Neskatoties ka paaudze ir tada kura auguma ir garaka ta caurgajienos spele sudigak neka ieprieksejas vecas izlases kur cali auguma mazaki bija. Vel vairak musu Jekabsone labak oet caurgajienos ka sie kodeji itka veci budami
, 2016-07-08 17:58, pirms 8 gadiem
[quote chubaki]
Kad bija jākurina viesnīcā ugunskurs un jāiet uz automātiem, tā bija kultūra!
[/quote
ok, tev liekas, ka cilvēks, kurš apmēram apzinās savas vājības, kļūdas, ko viņš ir darijis iepriekš, neko nevar sevī izmainīt, piebremzēt? Cilvēks, ja vēlas, ja saprot, kas viņam traucē, spēj izmainīt ļoti daudzus savus trūkumus.
, 2016-07-08 18:08, pirms 8 gadiem
Mest vajag gudrāk! Vispirms dzidro, un tikai pēc tam alutiņu
, 2016-07-08 20:52, pirms 8 gadiem
Mest vajag precīzāk un bez gudrībām,
Dāvis Bertāns 2024. gada 2. jūlijā. Foto: FIBA
101

Dāvim trīs tālmetieni pēc kārtas, Strautiņam četri: Latvija sagrauj Gruziju

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība otrdien, 2. jūlijā, pirmajā Parīzes kvalifikācijas spēlē uzvarēja Gruziju ar 83:55. Dāvis Bertāns otrajā ceturtdaļā iemeta trīs tālmetienus pēc kārtas. Trešdien plkst. 19:00 pret Filipīnām. Pusfinālā iekļūs divas labākās komandas.
Luka Dončičs pret Dario Šariču. Slovēnija pret Horvātiju olimpiskajā kvalifikācijā Pirejā. Foto: FIBA
8

Dončičam un Šaričam pa triple-double, Horvātija slovēņiem ieber 108 punktus

Olimpisko kvalifikācijas turnīru "vakara naglā" Horvātijas basketbolisti Pirejā ar 108:92 sakāva Slovēnijas valstsvienību.
Bahamietis Valdess Edžkombs uzbrukumā pret Somijas valstsvienību. Foto: FIBA

Bahamieši ar NBA spēlētājiem Valensijā otrajā puslaikā satriec Somiju

Ar ilggadējiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem – Badiju Hīldu, Deandrē Eitonu un Ēriku Gordonu – ierindā esošā Bahamu Salu valstsvienība Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru Valensijā iesāka ar Somijas pārspēšanu – 96:85.