Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kanādas vārtsargs PČ finālā saplēsis krusteniskās saites un laukumā atgriezīsies tikai nākamgad

Agris Suveizda

Kanādas vārtsargs PČ finālā saplēsis krusteniskās saites un laukumā atgriezīsies tikai nākamgad
Kriss Drīgers. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Sietlas "Kraken" pavēstījusi, ka kanādiešu vārtsargam Krisam Drīgeram nedēļas sākumā veikta labā ceļgala priekšējās krusteniskās saites atjaunošanas operācija. Atlabšana ilgs 7-9 mēnešus, tādējādi Drīgers nākamās sezonas sākumā izlaidīs vismaz trīs mēnešus.

28 gadus vecais Drīgers bija līgas debitantes Sietlas "Kraken" otrais vārtsargs, toties pasaules čempionātā Somijā bija Kanādas izlases pirmais numurs. Viņš savainojumā iedzīvojās finālspēles trešajā trešdaļā pret Somiju (3:4 pagarinājumā). Drīgers čempionātā kopumā aizvadīja sešas spēles, atvairīja 91,5% metienu un ielaida vidēji 1,76 ripas.

Nacionālajā hokeja līgā Drīgers piedalījās 27 mačos, kas ir viņa rekords, atvairīja 89,9% metienu un ielaida vidēji 2,96 ripas. "Kraken" ar 60 punktiem 82 spēlēs ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē. Komandas pamatvārtsargs bija Vācijas izlases vārtu vīrs Filips Grūbauers, kurš 55 spēlēs atvairīja 88,9% metienu un ielaida vidēji 3,16 ripas.

Pirms gada Floridas "Panthers" rezerves vārtsargs Drīgers tika izraudzīts līgas paplašināšanās draftā, un kanādietis drīz pēc tam ar Sietlu parakstīja jaunu līgumu – uz trim gadiem un par 10,5 miljoniem ASV dolāru. Karjeru Drīgers sāka Otavas "Senators", pirmajās trijās sezonās gan aizvadot tikai pa vienam mačam, bet no 2017. līdz 2019. gadam izkrītot no NHL aprites un pavadot AHL un ECHL.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/goalie-chr...

  +1 [+] [-]

, 2022-06-08 17:19, pirms 2 gadiem
Paldies tiesnesim,kurš nepamatoti noraidīja spēlētāju atstājot kanādiešus trijatā.

     [+] [-]

, 2022-06-08 22:10, pirms 2 gadiem
Stati labāki kā Elvim, kaut spēlēja švakākā komandā.