Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Meiers: ''Centos ko mainīt, jo likās, ka esam jau kā akā iekrituši''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Meiers: ''Centos ko mainīt, jo likās, ka esam jau kā akā iekrituši''
Mārtiņš Meiers (pa labi). Foto:

Tallinas ''Kalev''/''Cramo'' basketbolists Mārtiņš Meiers pēc zaudējuma apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas bronzas mačā portālam ''Sportacentrs.com'' atzina, ka rezultātu ''Final Four'' ietekmējuši sarežģījumi atpakaļceļā no Francijas, bet šodienas mačā viņš ar devumu uzbrukumā un citu uzmundrināšanu centies mainīt spēles iznākumu.

Šodien apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgas spēlē par bronzu neveiksmi piedzīvoja Tallinas ''Kalev''/''Cramo'', kas mača galotnē ar 60:63 piekāpās Nikolaja Mazura trenētajai ''Tartu Ulikool''. Tartu klubs izcīnīja pirmās medaļas apvienotās līgas vēsturē, kamēr Tallinas vienība jau otro sezonu pēc kārtas nav tikusi labāko trijniekā.

''Kalev'' spēli sāka bez enerģijas, pirmos punktus iemetot vien pirmās ceturtdaļas septītajā minūtē. Otrās ceturtdaļas sākumā tai bija pat 15 punktu deficīts, kuru pamazām tā sāka deldēt, pateicoties Mārtiņa Meiera rezultatīvajai spēlei. Viņš kopumā bija savas vienības rezultatīvākais spēlētājs ar gūtiem 20 punktiem, kam 25 spēlētajās minūtēs pievienoja arī desmit bumbas zem groziem.

''Centāmies noskaņoties, taču šī visa nedēļa kopumā bijusi grūta. Iespējams, puiši emocionāli bija saguruši un tāds ir arī rezultāts,'' pēc spēles medijiem teica Meiers. ''Kalev'' nedēļas vidū aizvadīja atbildes spēli FIBA Eiropas kausa ietvaros Francijā, pēc kuras streiku dēļ lidostā nespēja laikus atgriezties Tallinā. Ar auto palīdzību klubs devās uz Beļģiju un no turienes ar lidmašīnu Tallinā ieradās vien sestdien, dažas stundas pirms pusfināla mača pret ''VEF Rīga''. ''Ļoti ietekmēja. Centāmies būt pozitīvi, bet bija nereāli grūti. Neko vairāk arī nevaru teikt. Centāmies, taču nesanāca,'' par to, kā sarežģītais ceļš no Francijas ietekmējis sniegumu laukumā ''Final Four'', komentēja Meiers.

Tieši Meiers ar precīzām darbībām atgrieza ''Kalev'' atpakaļ spēlē. Papildus tam latvietis uzmundrināja komandas biedrus. ''Centos ko mainīt, jo likās, ka esam jau tā kā akā iekrituši. Kaut kas arī sanāca, taču žēl, ka beigās neizdevās uzvarēt,'' par savu lomu šīs dienas spēlē teica Meiers, uzsverot, ka galotnē pieļautas atsevišķas kļūdas, kā arī atsevišķas pārāk individuālas darbības. ''Beigās nospēlējām individuālāk, izmantojot viens uz viens situācijas. Viņiem arī nedaudz paveicās ar pāris trāpītiem metieniem. Pieļāvām arī pāris kļūdas un nespējām trāpīt metienus. No tā arī sakrājās rezultāts.''

Ja šodien Meieram padevās rezultatīvs mačs, tad pusfinālā pret VEF latvietis guva vien trīs punktus. ''Vakar spēlēju pārāk pasīvi. Centos izpildīt precīzi visas kombinācijas, kuras treneri bija sazīmējuši,'' atklāja spēlētājs, turpinot, ka šodien viņa spēles stils bijis citādāks. ''Šodien spēlēju primitīvāk un gāju apakšā. Žēl, ka beigās nesakrita metieni.''

Mārtiņš Meiers Tallinā nonāca uz īres nosacījumiem no Francijas kluba ''Elan Chalon''. Līdz šodienas spēlei Meiers apvienotajā līgā bija guvis vidēji 10.4 punktus un izcīnījis 4.9 atlēkušās bumbas, kamēr FIBA Eiropas kausā spēlētājs pievienoja 9.1 punktu un 5.4 atlēkušās bumbas 16 spēlēs. ''Esmu ļoti apmierināts. Vadība ir augstā līmenī, visi ir ļoti pozitīvi,'' par pavadīto laiku Tallinā teica basketbolists, vēlreiz gan uzsverot nelaimīgo braucienu uz Franciju šonedēļ. ''Sezonas laikā bijis daudz spēļu un brīžiem tas bijis nogurdinoši. Mazliet nepaveicās ar šo Francijas braucienu.'' Noslēgumā gan basketbolists pauda, ka sezona nav beigusies - priekšā vēl cīņa par Igaunijas čempiontitulu.

     [+] [-]

, 2023-04-08 18:17, pirms gada
Varēja uzprasīt kāpēc šo uz izlasi neaicina vairāk, pat uz rezervistiem ?

     [+] [-]

, 2023-04-08 18:44, pirms gada
Drīzāk jāprasa, kur viņi abi ar Raimo šosezon ielīduši?