Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ogre" veic izšķirošo izrāvienu pret "Pärnu Sadam" un iekļūst pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ogre" veic izšķirošo izrāvienu pret "Pärnu Sadam" un iekļūst pusfinālā
Rihards Kuksiks. Foto: Jānis Martels

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgas pusfinālā izdevies iekļūt "Ogrei". Ogrēnieši otrajā ceturtdaļfināla cīņā pārspēja Linarda Jaunzema un Laura Blaua pārstāvēto "Pärnu Sadam" komandu ar rezultātu 77:68.

Lai arī par favorītiem uzskatīja "Ogres" basketbolistus, Pērnavas komandai bija ļoti labas iespējas iekļūt pusfinālā, jo viss izšķīrās vienā spēlē. Ogrēnieši pēdējā laikā nav spējuši parādīt labu sniegumu, zaudējot piecas no sešām spēlēt. Tikmēr "Pärnu Sadam" martā izcīnīja septiņas uzvaras un vienīgo zaudējumu piedzīvoja pagarinājumā "Kalev/Cramo".

Pirmajā puslaikā komandas spēlēja ļoti līdzīgi, neizceļoties ar augstu rezultativitāti, bet trešajā ceturtdaļā "Ogre" pirmā spēja veikt pavērsienu, iegūstot 10 punktu pārsvaru. Ceturtajā ceturtdaļā ogrēnieši turpināja realizēt tālmetienus, dažās minūtēs teju dubultojot savu pārsvaru. "Ogre" atlikušajā laikā ne bez grūtībām, bet tomēr noturēja iekrāto pārsvaru un iekļuva pusfinālā, kur to gaida "VEF Rīga". Uzvarētāju rindās ar 16 punktiem, realizējot piecus tālmetienus, izcēlās Andre Vokers, bet attiecīgi 15 un 14 punkti Rinaldam Sirsniņam un Kristapam Dārgajam. Pērnavas komandā 17 punktus guva Īdans Makshuni, 13 punkti Linardam Jaunzemam, bet Blausa rēķinā četri punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

Spēles sākums labāks padevās Pērnavas komandai, kas iekrāja četru punktu, bet ar latviešu Laura Blaua un Linarda Jaunzema palīdzību ļāva iekrāt sešu punktu pārsvaru (14:8). Andre Vokers un Rinalds Sirsniņš veica piecu punktu izrāvienu, bet pēc tam Vokers guva vēl četrus punktus, izvirzot "Ogri" vadībā. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Īdans Makshuni realizēja tālmetienu, bet līdz ar beigu signālu trāpīja arī Sirsniņš - 20:19.

Otrajā ceturtdaļā komandām ar punktu gūšanu nesekmējās, tām cīnoties ļoti līdzīgi. "Ogre" iekrāja četru punktu pārsvaru, bet līdz ceturtdaļas vidum Pērnavas komanda atspēlējās un pēc Makshuni tālmetiena arī atjaunoja minimālu vadību (30:29). Ceturtdaļas otrajā pusē komandas divas ar pusi minūtes nespēja gūt punktus. Ceturtdaļas izskaņā Kristaps Dārgais atjaunoja līdzsvaru uz tablo, komandām dodoties lielajā pārtraukumā pie rezultāta 33:33.

Otro puslaiku komandas sāka ar nerealizētiem uzbrukumiem divu minūšu garumā. Puslaika rēķinu ar precīzu tālmetienu atklāja Vokers, bet otrā laukuma galā caurgājienu realizēja Jaunzems. Sākoties trešās ceturtdaļas otrajai pusei, neliels izrāviens padevās "Ogrei", iekrājot piecu punktu pārsvaru (46:41). Ogrēnieši turpināja paļauties uz savu galveno ieroci - tālmetienu - las ļāva iegūt lielāko pārsvaru spēlē (53:46). "Pärnu Sadam" paņēma pārtraukumu, bet pēc tam tālu tālmetienu realizēja Rihards Kuksiks. Pēc 30 spēlētām minūtēm "Ogre" bija vadībā ar 58:48.

Ceturtajā ceturtdaļā Kuksiks un Vokers turpināja audzēt ogrēniešu pārsvaru no tālās distances, pēc četrām spēlētām minūtēm rezultātam esot 71:52. Pērnavas komanda nepadevās, un ātri atspēlēja piecus punktus. "Ogre" uzreiz ņēma pārtraukumu. "Pärnu Sadam" basketbolisti ļoti aktīvi darbojās aizsardzībā, padarot spēli pat drudžainu. Ar katru minūti rezultāta starpība dila, ogrēniešiem pamatīgi cīnoties, lai tiktu galā ar pretinieku agresīvo aizsardzību. Pēdējās divās minūtēs "Pärnu Sadam" basketbolisti arī pieļāva vairākas kļūdas, kas bija izšķiroši cīņā par izglābšanos. "Ogre" tādējādi noturēja uzvaru un iekļuva kārotajā pusfinālā - 77:68.

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgas 1/4 fināls, 8. aprīlis

"Ogre" - "Pärnu Sadam" 77:68 (20:19, 13:14, 25:15, 19:20)

"Ogre": Vokers 16, Sirsniņš 15, Dārgais 14, Kuksiks 11 (9 ab), Zēbergs 10, Būmeisters 4, Mizis 4, Pinete 2, Pozņaks 1 (6 ab), Antrops.
"Pärnu Sadam": Makshuni 17, Jaunzems 13 (7 ab), Rozentāls 9 (6 ab, 5 rp), Valge 9, Kirves 8 (7 ab), Kangurs 8 (6 ab), Blaus 4 (9 ab), Tooms.

     [+] [-]

, 2021-04-08 21:56, pirms 3 gadiem
Es skatos un brīnos par Latvijas basketbolu! Vai tiešām LV basītis mirst lēnām..? lepoties ar šādām spēlēm nevaram! Mums nekas nav atlicis, vecie jau zaudē formu, NBA čaļi traumatiski.. ar Šķēli, Vītolu un Dārgo nevar balstīties LV basketbols. Negribas ticēt, bet basketbolam ir pamatīga bedre LV! Kas par to vainīgs??

  +6 [+] [-]

, 2021-04-08 22:02, pirms 3 gadiem
Jāpriecas par to, ka amatieru un entuziastu komanda var apspēlēt profesionālu klubu. Cik tā naudiņa ir, tik ir.

     [+] [-]

, 2021-04-08 22:08, pirms 3 gadiem
Toties apm. jau ir zināms turnīra 6. vietas ieguvējs

  -2 [+] [-]

, 2021-04-08 22:10, pirms 3 gadiem
Guru no geto rakstīja: Jāpriecas par to, ka amatieru un entuziastu komanda var apspēlēt profesionālu klubu. Cik tā naudiņa ir, tik ir.
Neviens nav amatieris, ja saņem algu, tad esi algotnis - profesionāls sportists! Neviens no Ogres spēlētājiem nespēlē prieka pēc!
Slēpts komentārs: KaputHitler

  -3 [+] [-]

, 2021-04-08 22:37, pirms 3 gadiem
Sirsniņu uz Madrides Real. Tikko Manchester United 31. minūtē 1-0.

     [+] [-]

, 2021-04-08 23:35, pirms 3 gadiem
KaputHitler rakstīja: Neviens nav amatieris, ja saņem algu, tad esi algotnis - profesionāls sportists! Neviens no Ogres spēlētājiem nespēlē prieka pēc!
Tehniski jā, bet paskaties reāli - Ogrē penši savākušies uzspēlēt. Hāzneru vispār nomarinē uz soliņa. Dārgais, jā, Dārgais labs. Viņš ir tik labs, ka varētu spēlēt kaut kur augstāk, par normālākām naudiņām. Taču spēlē prieka pēc vairāk vai mazāk.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-09 07:23, pirms 3 gadiem
Guru no geto rakstīja: Tehniski jā, bet paskaties reāli - Ogrē penši savākušies uzspēlēt. Hāzneru vispār nomarinē uz soliņa. Dārgais, jā, Dārgais labs. Viņš ir tik labs, ka varētu spēlēt kaut kur augstāk, par normālākām naudiņām. Taču spēlē prieka pēc vairāk vai mazāk.
Es neteiktu, ka Hāzneru nomarinēja. Ja spēlētājs ir vājāks nekā citi, tad loģiski, ka viņam tiek tikai garbage time. Izņemot jaunību, neredzu nevienu aspektu, kurā viņš būtu labāks kaut vai par Mizi.

     [+] [-]

, 2021-04-09 14:13, pirms 3 gadiem
PēterisP rakstīja: Es neteiktu, ka Hāzneru nomarinēja. Ja spēlētājs ir vājāks nekā citi, tad loģiski, ka viņam tiek tikai garbage time. Izņemot jaunību, neredzu nevienu aspektu, kurā viņš būtu labāks kaut vai par Mizi.
Nu Hāzners sevi pagājušajā sezonā pierādīja diezgan labi Liepājā, meta kaut kur 13 punktus mačā... šosezon pie iespējām vispār netiek, ko tad garbage time var parādīt. Cerams nākamsezon dosies citur, kur nemarinēs

Hāzners ir pierādījis sevi jau iepriekš svarīgos momentos (kāda motivācija ir spēlēt garbage time vispār?), jāļauj džekam spēlēt un būs rezultāts.