Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Man nekad nav jāatgādina Bertānam, lai met pa grozu"

Rolands Eliņš

Popovičs: "Man nekad nav jāatgādina Bertānam, lai met pa grozu"
Dāvis Bertāns, Braiens Forbss un Kails Andersons
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs atzinīgi novērtējis debitantu Dāvja Bertāna un Braiena Forbsa šonakt paveikto, taču arī uzsvēra atšķirību starp viņiem - Forbsu viņš mudina mest vairāk, kamēr Bertānam šī lieta nav jāatgādina.

Braiens Forbss iepriekšējā spēlē pret "Lakers" vienā situācijā izvēlējās neizmantot brīvu tālmetiena pozīciju un izdarīja piespēli, ko treneris Popovičs novērtēja ar asu uzkliedzienu: "Met! Tas ir tas, ko tu dari, tev ir jāmet!" Šodien Forbss guva 27 punktus, uzbrūkot pie pirmās labās iespējas.

Pēcspēles sarunā ar medijiem Gregs Popovičs nenoliedza, ka reizēm viņam nākas atgādināt Forbsam viņam uzdevumus un lomu laukumā, proti, gūt punktus: "Toties Bertāns ir puisis, kuram man nekad nav jāatgādina, ka viņam ir jāmet pa grozu." Dāvis Bertāns to arī pierādījis ar 62 trāpītiem tālmetieniem šosezon, kas ir otrs labākais debitanta rādītājs "Spurs" vēsturē (pirmais ar 129 tālmetieniem ir Gerijs Nīls).

Bertāns pirmajā puslaikā neuzbruka grozam īpaši sekmīgi, trāpot vienu no četriem metieniem, bet otrajā puslaikā realizēja veselus piecus tālmetienus. Pēc spēles viņš atzina, ka par neveiksmēm nesatraucas: "Ja neiekrīt pirmais, otrais un trešais metiens, ir daudz lielāka iespēja, ka nākamie trīs metieni lidos grozā."

Bertānam šodienas mačā bija arī iespēja sākumsastāvā spēkoties ar slaveno vācieti Dirku Novicki. Novickis gan spēlēja tikai pirmajā puslaikā un pārāk daudz abime sacensties nesanāca. Pēcspēles intervijā Bertāns izteicās par Novicka nozīmi savā basketbola uztverē kā Eiropas garajam spēlētājam ar snaipera dotībām: "Protams, tagad es zinu gan par Vladi Divacu, gan par Predragu Stojakoviču. Taču pirmais lielais uzvārds man bija Novickis."

Bertāna komandas biedrs Forbss tikmēr kļuva par pirmo "Spurs" debitantu kopš Tima Dankana, kurš vienā puslaikā sametis vismaz 20 punktus. "Zināju, ka būsim tikai astoņu spēlētāju sastāvā, tāpēc tikšu pie spēles laika," sacīja Forbss. "Vienkārši bija jābūt agresīvam, to man teica treneris un komandas biedri, viņu atbalsts deva pārliecību par saviem spēkiem."

"Spurs" nākamā spēle paredzēta jau šonakt pret "Clippers" savā laukumā, paredzams, ka sastāvā atgriezīsies šonakt nespēlējušie līderi un debitantu spēles laiks vairs nebūs tik liels.

Izmantotie resursi:
Forbes busts out as Spurs’ skeleton crew tops...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-08 12:09, pirms 7 gadiem
Neraksturīgi Latvijas sportistiem
nav ar rīksti jādzen

  -1 [+] [-]

, 2017-04-08 16:17, pirms 7 gadiem
"Ja neiekrīt pirmais, otrais un trešais metiens, ir daudz lielāka iespēja, ka nākamie trīs metieni lidos grozā." Spārnots izteiciens. Uzreiz redzams, ka varbūtību teorija un arī statistika nav Dāvja stiprā puse, bet sportista gadījumā tas dažreiz nāk tikai par labu!

     [+] [-]

, 2017-04-08 16:50, pirms 7 gadiem
M rakstīja: "Ja neiekrīt pirmais, otrais un trešais metiens, ir daudz lielāka iespēja, ka nākamie trīs metieni lidos grozā." Spārnots izteiciens. Uzreiz redzams, ka varbūtību teorija un arī statistika nav Dāvja stiprā puse, bet sportista gadījumā tas dažreiz nāk tikai par labu!
Nesaki tikai A, pasaki arī B. Padalies, ko tad nosaka varbūtības teorija?

     [+] [-]

, 2017-04-08 16:53, pirms 7 gadiem
M rakstīja: "Ja neiekrīt pirmais, otrais un trešais metiens, ir daudz lielāka iespēja, ka nākamie trīs metieni lidos grozā." Spārnots izteiciens. Uzreiz redzams, ka varbūtību teorija un arī statistika nav Dāvja stiprā puse, bet sportista gadījumā tas dažreiz nāk tikai par labu!
Dāvim taisnība, pēc katra neiemestā visu laiku samazinās varbūtība, ka nākamais neiekritīs.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-08 18:38, pirms 7 gadiem
jositis rakstīja: Dāvim taisnība, pēc katra neiemestā visu laiku samazinās varbūtība, ka nākamais neiekritīs.
dāvis tā neteica....wtf