Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Treimanis: "FIFA sertifikācija nokārtota, VAR debitēs Virslīgā jau sestdien"

Rolands Eliņš

Treimanis: "FIFA sertifikācija nokārtota, VAR debitēs Virslīgā jau sestdien"
Andris Treimanis. Foto: Latvijas Futbola federācija.

"Optibet" futbola Virslīgas sezonas sākums paredzēts šajā nedēļas nogalē, un 11. marta spēlē "Auda" – "Super Nova" pirmoreiz līgā tiks izmantota video tiesneša palīga sistēma jeb VAR, portālam Sportacentrs.com pastāstīja šī projekta vadītājs un futbola tiesnesis Andris Treimanis.

"Viss vakardien norisinājās veiksmīgi, Mežaparka laukumā tika aizvadītas divas sertifikācijas spēles aizvadītas atbilstoši FIFA prasībām, un pēc tām Virslīga ir saņēmusi atļauju izmantot VAR tehnoloģiju tās spēlēs," apstiprināja Andris Treimanis.

Par pirmo spēli Virslīgā, kas izmantos VAR sistēmu, kļūs "Auda"-"Super Nova" mačs. Paredzēts, ka jau pirmajā spēlē VAR darbosies pēc pilnas programmas ar visu nepieciešamo aprīkojumu (sešām kamerām) un iespējām.

Treimanis norādīja, ka, lai tiktu iegūta FIFA sertifikācija, bija jāaizvada divas pārbaudes spēles, kas tieši notika šajā pašā futbola laukumā, kas reizē ļāva sagatavoties VAR debijai nedēļas nogalē.

Plānots, ka katrā Virslīgas kārtā VAR sistēma tiks izmantota vismaz vienā spēlē. Sezonas ievadā, kad vēl tiek spēlēts uz mākslīgajiem laukumiem, kuros ir sarežgītāk ar atbilstošu kameru izvietošanu, katrā kārtā plānota viena spēle ar VAR, taču sezonas turpinājumā tiek plānots šādu spēļu pieaugums līdz 2-3 katrā kārtā.

Treimanis izteicās, ka pagaidām to spēļu izvēle, kurās izmantot VAR, ir atkarīga no reālajiem apstākļiem: "Tagad sāksim Mežaparkā, vēlāk strādāsim arī citos laukumos. Esam tikušies ar Virslīgas klubiem, no dažiem ir ļoti liela pretimnākšana šajā jautājumā un entuziasms palīdzēt visu iekārtot, un tas šobrīd arī ietekmē VAR izmantošanu pirmajā kārtā."

Sezonas turpinājumā, kad VAR būs izmēģināts visos Virslīgā izmantotajos stadionos, gan ir mērķis darīt skaidru kalendāru ar spēlēm, kurās tiek izmantots VAR. Treimanis norādīja, ka tas šobrīd vēl ir procesā un kopumā šī projekta ieviešanā vēl jāpaveic liels darbs.

Futbola Virslīga arī šosezon būs TV4 ekrānos un portāla Sportacentrs.com tiešraidēs, kur gaidāmas arī sezonas pirmās kārtas spēles. Visas piecas spēles nedēļas nogalē būs TV4 tiešraidē, ieskaitot arī gaidāmo VAR debijas maču.

     [+] [-]

, 2023-03-08 13:53, pirms gada
Super ziņa!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-08 19:53, pirms gada
HotābičsXIV rakstīja: Super ziņa!
nemuldi

     [+] [-]

, 2023-03-09 11:39, pirms gada
Spēlei "Auda" – "Super Nova" uzreiz pieaugs TV tiešraides reitingi.