Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Sniegputenis atved Virslīgas pirmo kārtu un "Valmieras" zelta aizstāvības sezonu

Emils Ozerinskis

Sniegputenis atved Virslīgas pirmo kārtu un "Valmieras" zelta aizstāvības sezonu
Alvis Jaunzems. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Sestdien pulksten 13:00 ar spēli starp pēdējo divu gadu Latvijas čempionkomandām no starta blokiem izskries "Optibet" futbola Virslīgas 32. sezona. Zelta komanda "Valmiera" un Jurģis Kalns pārbaudīs sava jaunā sastāva modeļa spēku pret pieredzes bagāto RFS. Visas pirmās kārtas tiešraides būs vērojamas TV4 un Sportacentrs.com.

Pirms gada Jurģis Kalns debitēja "Valmieras" galvenā trenera postenī, nomainot Tamaza Pertijas skarbo disciplīnu Vidzemes komandā pret koleģiālākām attiecībām ar spēlētājiem un pārliecību par saviem spēkiem, par spīti apkārtējo neticībai. Lai gan sezonas pirmajā pusē valmierieši atkārtoja "Skonto" rekordu ar 15 pēc kārtas izcīnītām uzvarām un gandrīz visu sezonu atradās turnīra galvagalī, taču daudzi skeptiķi apšaubīja "Valmieras" spēju uzvarēt čempionātā līdz pat noslēdzošajai Virslīgas 2022. gada sezonas kārtai.

"Valmieras" zelta stāsts gan nenoslēdzās ar karietes pārvēršanos ķirbī un autobusā no Liepājas uz Valmieru vidzemnieki iekāpa ar godam nopelnīto Virslīgas trofeju, turnīra tabulā apsteidzot tuvāko sekotāju "Riga" ar četru punktu pārsvaru.

Pēdējo piecu sezonu Virslīgas Top-3

GadsČempioneP.SudrabsP.BronzaP.
2022.Valmiera85Riga81RFS76
2021.RFS66Valmiera62Liepāja51
2020.Riga69RFS66Valmiera44
2019.Riga66RFS59Ventspils47
2018.Riga64Ventspils60RFS55

Pērnajā rudenī, tuvojoties sezonas izskaņai, treneris Kalns aicināja līdzjutējus izmantot iespēju redzēt klātienē valmieriešu līderus Raimondu Krolli, Kamilo Menu un Daisuki Jokotu, jo vēl sezonu ilgāk šie spēlētāji Virslīgā varot arī nepalikt. Ziemas periodā šie draudi piepildījās, Virslīgas labākajam bombardierim Krollim (24 vārti) pārceļoties uz Itālijas A sēriju, bet kolumbietim un japānim dodoties uz Polijas ekstraklasi.

No pagājušās sezonas "Valmieras" astoņiem lielāko spēles laiku sakrājušajiem spēlētājiem trenera Kalna rīcībā palikuši tikai divi - Latvijas izlases futbolisti Alvis Jaunzems un Daniels Balodis. Vidējā līnijā ir arī devītā pērnās sezonas komandas lielākā spēles laika īpašnieks Ivans Želizko, bet kopumā vidzemnieku rindās solis uz priekšu būs jāsper vairākiem iepriekš dziļākā rezervē bijušajiem futbolistiem un daudzām jaunajām sejām viesspēlētāju rindās.

Sezonas atklāšanas spēlē pulksten vienos pēcpusdienā valmieriešu jaunajam modelim pretī stāsies 2021. gada Virslīgas čempione RFS. Viktora Moroza trenētā komanda saglabājusi vairumu savas pērnās sezonas vadošo spēlētāju, bet vienības rindās atgriezušies iepriekš Pārdaugavas komandā jau spēlējušie Roberts Savaļnieks un Jānis Ikaunieks, bet aizsardzības centrā pievienojies Mārcis Ošs.

"Valmieras" un RFS četrās pagājušās sezonas tikšanās reizēs pirmajos divos dueļos pārāki bija vidzemnieki, bet sezonas otrās puses divās cīņās komandas sacentās neizšķirti.

Sezonas atklāšanas diena turpināsies ar spēli Hanzas vidusskolā, kur "Metta" uzņems bez Eirokausiem palikušo "Liepāju". Andra Riherta trenētā zaļibaltā vienība savās rindās saglabājusi lielāko daļu pērnā gada spilgtāko spēlētāju un pēc čempiontitula izcīnīšanas ar valmieriešiem "Mettā" atgriezies Lūkass Vapne. Būtiskākais sastāva zaudējums pārspēlēs Virslīgas pozīciju nosargājušajiem mettiešiem ir Jānis Grīnbergs, kurš pārcēlies tieši uz pirmās kārtas pretinieci.

"Liepājas" futbols pēdējos gados atradies konstantā celtniecības procesā. Tamaza Pertijas solījumi, ka jau pērnās sezonas vasarā tiks veidots sastāva kodols šim gadam, nepiepildījās. "Liepāja" atvedusi kravu ar viesspēlētājiem, kuri visi pat sezonas sākumu nesagaidīja. Virslīgas komandu pieteikumā ir vien 15 ārzemnieku vietas, kas ir mazāk nekā liepājnieku starpsezonā prezentēto leģionāru skaits. Sezonas ievada Kurzemes komandai būs jāiztiek bez komandas pamatvārtsarga Krišjāņa Zviedra, kurš dziedē starpsezonā gūto traumu.

Pagājušā gada četros dueļos liepājnieki par "Mettu" bija pārāki trīs reizes, bet vienā duelī komandas cīnījās līdzvērtīgi.

Daudz apspriestā VAR sistēma Virslīgas turnīrā debitēs spēlē pulksten piecos, kad savstarpējos spēkus Mežaparkā samēros "Auda" un "Super Nova". Pārbaudes cīņās zaļimelnajai komandai soma Simo Valakari vadībā pie uzvarām tikt nesanāca, vienreiz spēlējot neizšķirti un pārējās pārbaudēs piedzīvojot sakāves. Virkni ar aizvadītās sezonas atslēgas spēlētājiem Tomislavs Stipičs no "Audas" paņēmis sev līdz uz "Riga" klubu. Ķekavas vienības stiprā puse arī šogad būs vārtsargu līnija, kur izcilajam Fabrisam Ondoā pievienojies Roberts Ozols.

"Super Nova" arī savai otrajai sezonai Virslīgas līmenī izskatās spēcīgāk nobriedusi un šogad Aleksandra Koliņko trenētā komanda vairs varētu arī nebūt nominālās pastarītes statusā. Salaspils komandā nonācis Oļegs Laizāns, kurš pērn no domām par punkta likšanu piedzīvoja karjeras renesanci. Tāpat dzeltenzilajai vienībai pievienojušies vairāki Virslīgā jau vairākas sezonas aizvadījuši futbolisti.

''Optibet'' futbola Virslīga, 1. kārta

Dat.LaiksSpēleRez.Vieta
11.03.13:00Valmiera – RFSValmieras OC
15:00Metta – LiepājaHanzas vidusskola
17:00Auda – Super NovaMežaparks SV
12.03.15:00Tukums/Telms – DaugavpilsTukuma māksl. lauk.
17:00Riga – JelgavaMežaparks SV

Gaidāmā sniegputeņa dēļ nevar prognozēt vai visas ieplānotās spēles tiks aizvadītas. Par cīņas norisi lēmumus katrā no attiecīgajām spēles vietām lēmumu pieņems LFF delegāts.

Visas Virslīgas pirmās kārtas spēles būs vērojamas portāla Sportacentrs.com tiešraidēs. Pirmā spēļu diena iepriecinās ar sešām Virslīgas futbola stundām TV4 kanālā, bet svētdien TV4 kanālā futbola pārraides sāksies ar Tukuma cīņas otro puslaiku.

Kura būs tava Virslīgas favorīte 2023. gada sezonā?

  • 204

  • 97

  • 43

  • 43

  • 18

  • 19

  • 22

  • 19

  • 49

  • 23


  -3 [+] [-]

, 2023-03-10 19:15, pirms gada
Diezgan dīvaini VAR pirmajā kārtā likt spēlē kur diez vai kaut kas izšķirsies

  -2 [+] [-]

, 2023-03-10 19:46, pirms gada
Paldies bukmeikeriem ,futbola speciālistiem ,tiem kas sevi par tādiem uzskata par to ,ka otro sezonu palīdziet Valmieras treneru štābam ar spēlētāju papildus motivācijas radīšanu ! Ceru ,ka šogad čaļi spēs rādīt tikpat labu/skaistu futbolu kā pērn un visi augstāk minētie atkal ap...sīsies!
Par skaistu,rezultatīvu Valmieras uzvaru!

     [+] [-]

, 2023-03-10 19:47, pirms gada
Nu ko? Turēšu īkšķi par Valmieru,it īpaši tāpēc,ka Rīgas bieziem klubiem sastāvs nokomplektēts it kā spēcīgāks,bet gribās ,lai Kalns ar savu blici,izčakarē tos Rīgas biezos.Man jau kā kurzemniekam,vajadzētu turēties par Liepāju.Pērn ,sezonas sākumā,tā arī bija,bet pēc tam ,sekojošam cirkam ar trenera un komandas nomaiņu,pazuda interese par šo komandu,lai arī tur spēlē man daži simpātiski futbolisti.Sveiciens visiem ar sezonas sākumu!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-10 19:52, pirms gada
placis rakstīja: Diezgan dīvaini VAR pirmajā kārtā likt spēlē kur diez vai kaut kas izšķirsies
Vai neesi dzirdējis,ka šobrīd Mežparka SV laukumā ir ērtāk sekot ar VAR sistēmu,nekā Valmierā,kur tā noteikti prasītos vairāk.Diemžēl

  -2 [+] [-]

, 2023-03-10 19:57, pirms gada
Rīt Valmierā visu dienu snigs.Uz tāda laukuma uzvarēs nevis labākā komanda,bet kam cūkas laime uzsmaidīs.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-10 20:02, pirms gada
otava rakstīja: Rīt Valmierā visu dienu snigs.Uz tāda laukuma uzvarēs nevis labākā komanda,bet kam cūkas laime uzsmaidīs.
Laukums abām komandām būs vienāds un kā parasti uzvarēs tie kas spēs vairāk iesist vārtus,tātad būs meistarīgāki ,gatavāki,motivētāki utt., ... tā kā ar laimi un cūkām nekāda darīšana nebūs!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-10 20:05, pirms gada
Principā vienalga, kurš uzvar, ja tā nav alkatīgā Valmiera
Pietiek jau, ka šogad Eirokausus var pat neskatīties

     [+] [-]

, 2023-03-10 20:14, pirms gada
Stāv pāri visam VALMIERA

     [+] [-]

, 2023-03-10 20:14, pirms gada
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Principā vienalga, kurš uzvar, ja tā nav alkatīgā Valmiera
Pietiek jau, ka šogad Eirokausus var pat neskatīties
Kas tad nu , kāds no viņiem Tev atņēma draudzeni vai sievu , ka tik dusmīgs ?!? 😂🤣

  -1 [+] [-]

, 2023-03-10 20:14, pirms gada
Alkatīgā Valmiera 😅😅😅 Par Valmieras jauniešu uzvaru pār večiem

  +1 [+] [-]

, 2023-03-10 20:15, pirms gada
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Principā vienalga, kurš uzvar, ja tā nav alkatīgā Valmiera
Pietiek jau, ka šogad Eirokausus var pat neskatīties
Ak nē, kā mēs iztiksim bez tevis?

     [+] [-]

, 2023-03-10 20:17, pirms gada
Messi_labakais rakstīja: Kas tad nu , kāds no viņiem Tev atņēma draudzeni vai sievu , ka tik dusmīgs ?!? 😂🤣
Atņēma jebkādas izredzes šosezon atkārtot RFS iespēto

     [+] [-]

, 2023-03-10 20:42, pirms gada
RFS bija 3.vietā.Kā Tu gribēji atkārtot!???!!!

     [+] [-]

, 2023-03-10 20:55, pirms gada
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Atņēma jebkādas izredzes šosezon atkārtot RFS iespēto
Un kas tad notiktu ja FC Riga būtu pirmie 😂🤣

     [+] [-]

, 2023-03-10 21:02, pirms gada
Šitie laikam franku alkobomža radinieki - tupumā daudz neiepaliek

  -3 [+] [-]

, 2023-03-10 21:04, pirms gada
Messi_labakais rakstīja: Kas tad nu , kāds no viņiem Tev atņēma draudzeni vai sievu , ka tik dusmīgs ?!? 😂🤣
Tas ir bomžu klubs

  +2 [+] [-]

, 2023-03-10 21:06, pirms gada
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Principā vienalga, kurš uzvar, ja tā nav alkatīgā Valmiera
Pietiek jau, ka šogad Eirokausus var pat neskatīties
Kas Tev vainas,visu laiku smilksti(alkatība valmiera utt) Tas jau san ir zināms,kāda viņu politika,uztrenēt un pārdot. Laikam ar Tevi nedalās,ka tik uzvikts

  +2 [+] [-]

, 2023-03-10 22:02, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Tas ir bomžu klubs
Gan jau pats no Jūrmalas

  +4 [+] [-]

, 2023-03-11 06:55, pirms gada
Sveicu visus ar futbola sezonas atklāšanu Latvijā!

     [+] [-]

, 2023-03-11 08:27, pirms gada
Vairums par Valmieru fanos? Kur tad galvaspilsētas klubu fani, kur Liepāja? Tās tak lielākas pilsētas.
Stāv pāri visam Valmiera.

  -2 [+] [-]

, 2023-03-11 09:18, pirms gada
Par Liepāju! Nereāli, bet Rīgai ir nereālāk pacelt.
Starp citu, kur ir pazudis pajolis jods? Aizveda uz kapiem?

  -1 [+] [-]

, 2023-03-11 09:36, pirms gada
gircc rakstīja: Vairums par Valmieru fanos? Kur tad galvaspilsētas klubu fani, kur Liepāja? Tās tak lielākas pilsētas.
Stāv pāri visam Valmiera.
Rīgas,Daugavpils līdzjūtējs (lielākā daļa) latviskos saitos nesēž (zināmu iemeslu dēļ) , Liepājnieki šo veidojumu (FK Liepāja)īsti ar savu pilsētu un sevīm nesaista ...,un tad jau nāk Valmiera ar savu filozofiju par skaistu futbolu,jauno spēlētāju attīstību (arī LV),latviskumu,labu marketingu utt Tāpēc vis ir objektīvi !

  +1 [+] [-]

, 2023-03-11 09:49, pirms gada
Jawa rakstīja: Rīgas,Daugavpils līdzjūtējs (lielākā daļa) latviskos saitos nesēž (zināmu iemeslu dēļ) , Liepājnieki šo veidojumu (FK Liepāja)īsti ar savu pilsētu un sevīm nesaista ...,un tad jau nāk Valmiera ar savu filozofiju par skaistu futbolu,jauno spēlētāju attīstību (arī LV),latviskumu,labu marketingu utt Tāpēc vis ir objektīvi !
Jā, jā! Pilns gastronoms ar melniem velliem, attīstot Valmieras sievas.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-11 10:03, pirms gada
KDubriks rakstīja: Jā, jā! Pilns gastronoms ar melniem velliem, attīstot Valmieras sievas.
Salīdzinot ar pārējo Eiropu ,pie mums viņu ir maz ...,bet savas sievas pašiem vajag attīstīt ,tad neskries pie velniem !

  +1 [+] [-]

, 2023-03-11 10:12, pirms gada
KDubriks rakstīja: Jā, jā! Pilns gastronoms ar melniem velliem, attīstot Valmieras sievas.
Katrs pelna kā māk,ja Valmiera tik veiksmīgi nedarbotos futbola tirgū,tad iznākums būtu kā basketbolā vienu gadu viss salikās un tika zelts,bet pēc tam smags kritiens lejup.Rīgas klubiem finanses piesaistīt ir lielākas iespējas ,kā Valmierai un tāpēc klubs var pastāvēt tikai sevi atpelnot.To ceļu savulaik mēģināja iet arī Gulbene,bet tur šeftmaņi visu sabojāja.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-11 11:16, pirms gada
KDubriks rakstīja: Jā, jā! Pilns gastronoms ar melniem velliem, attīstot Valmieras sievas.
Ej tak uz kino skaties bezjēdzīgo RFŠ filmu.

     [+] [-]

, 2023-03-11 11:52, pirms gada
Labrīt! Sveiciens ar sezonas sākumu.
Esmu pārsteigts, ka tomēr neatcēla pirmo kārtu.
Imantā sāk snigt!
Par Lielu Latvijas futbolu!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-11 11:58, pirms gada
Reālās prognozes (favorītos ir cita komanda)
Riga
Rfs
Auda
Valmiera
Liepāja
Tukums
Jelgava
Daugavpils
Metta
Super Nova

  +1 [+] [-]

, 2023-03-11 13:13, pirms gada
gurgucis rakstīja: Ej tak uz kino skaties bezjēdzīgo RFŠ filmu.
Vēlviens pajolis uzradies. Kāds sakars tirst virsū komandai, kura cenšas izveidot pievilcīgu un mūsdienīgu produktu? Es ar nepacietību gaidu to seriālu, kaut vai neesmu RFS fans. Priecājies būtu, ka LV kāds klubs kaut ko tamlīdzīgu dara.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-11 13:14, pirms gada
Par Jelgavas atgriešanos! Pirmajā spēlē noteikti būs pēriens ar 4+ goliem, bet nu cerams sezonas laikā savāks kādus punktiņus.

     [+] [-]

, 2023-03-11 14:55, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Par Jelgavas atgriešanos! Pirmajā spēlē noteikti būs pēriens ar 4+ goliem, bet nu cerams sezonas laikā savāks kādus punktiņus.
Muļķis fano par miskastniekkem