Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Krivuņecs: "Baltijas līga ir vienīgais ceļš, kā Virslīgai turpināt savu attīstību"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krivuņecs: "Baltijas līga ir vienīgais ceļš, kā Virslīgai turpināt savu attīstību"
Maksims Krivuņecs. Foto: Latvijas Futbola virslīga

Sestdien ar trīs spēlēm startēs Latvijas Virslīgas futbolā 2023. gada sezona. Šodien notika prezentācijas pasākums, kurā Virslīgas valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs izteicās, ka vienīgais ceļš, kā turpināt attīstību, ir Baltijas līgas izveidošana.

Jaunās sezonas atklāšanas spēle tiks aizvadīta sestdien pulksten 13:00, kad čempione "Valmiera" savā laukumā uzņems RFS. Divas stundas vēlāk spēkosies "Metta" un "Liepāja", bet pulksten 17:00 "Audas" un "Super Novas" duelī pirmo reizi Virslīgas vēsturē tiks izmantota VAR sistēma.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Arturs Gaidels sacīja, ka čempionāta ievadā VAR tiks izmantots vienā spēlē katrā kārtā, taču turpinās darbs, lai ar laiku spēļu skaits augtu. Pagaidām nav zināms, kura otrās kārtas spēle tiks papildināta ar VAR.

Tāpat Gaidels norādīja, ka pirmajā kārtā lēmums par to, vai laukums sniega apstākļos ir atbilstošs mača aizvadīšanai, piederēs spēles delegātam.

"Ar līgu asociācijām ir panākts UEFA solidaritātes maksājumu palielinājums jaunatnes attīstībai. Pirms gada UEFA novirzīja 500 tūkstošus, šogad tie būs 1,3 miljoni eiro. No 1,3 miljoniem 300 tūkstoši tiks novirzīti 1. līgai, kas palīdzēs labāk sagatavoties Virslīgai," teica Virslīgas valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs.

Viņš norādīja, ka Virslīga turpina attīstīties, taču tālākā nākotnē ir vēlme izveidot Baltijas līgu. "Tas ir vienīgais ceļš, kā turpināt attīstību," teica Krivuņecs.

Stadionu jautājums joprojām ir aktuāls "Daugavpilij". Kā izteicās kluba vadītājs Nauris Mackevičs, tad vēl šodien nav skaidrības, kur tiks uzņemta pirmā mājas spēle. "Daugavpilij" tā paredzēta 1. aprīlī.

"Mēs labprāt spēlētu Rēzeknē, bet stadions pašlaik neatbilst Virslīgas prasībām. Pastāv maza iespēja, ka varētu spēlēt Daugavpilī, bet tur viss ir vienpersoniski atkarīgs no Vladimira Šteinberga. Viņš negrib sadarboties. Ja arī spēlēsim Daugavpilī, vismaz vienu maču tāpat aizvadīsim Rēzeknē, kas ļoti nāk pretī un piekrita pusotras minūtes laikā," stāstīja Mackevičs. LFF vēl jālemj par Rēzeknes stadiona atbilstību noteikumiem.

Virslīgas sezonas sākums jau šajā nedēļas nogalē. Visas turnīra pirmās kārtas spēles kanāla TV4 un portāla Sportacentrs.com tiešraidēs.

Slēpts komentārs: Skudriniekss

     [+] [-]

, 2023-03-08 14:18, pirms gada
Nē baltijas līgai. Bez tam, kamēr uefa dala biļetes nacionālajiem chempionātiem neviens nebūs ieintresēts, vienreiz jau mēģināja tak

  +6 [+] [-]

, 2023-03-08 14:50, pirms gada
Uz papīra Baltijas līga būtu interesantāka par Virslīgu un leiši, igauņu čempjiem. 18-20 klubi, no kuriem 7-8 varētu cīnīties par 1.vietu (LV Top4, Levadia un Flora, Žalgiris un varbūt Sūduva), sezona ar 34-38 spēlēm. Bet tas tā būtu tikai uz papīra.
Pirmkārt, marts-oktobris sezonā ir tikai 35 nedēļas, kurās būtu jāiekļaujas 34-38 spēlēm Baltijas līgā, nacionālajiem kausiem, eirokausiem un izlašu logiem. It kā jau intensīvā grafikā varētu izspēlēt, bet tādas intensitātes Baltijā nekad nav bijis. Ja tajā līgā neplānotu 18-20 komandas, tad arī nav jēga sapludināt čempionātus. Pārspēļu formāts arī būtu jāveido kā hibrīds, ar play-off līdzīgu kā Championshipā.
Otrkārt, jāmaina attiecības ar UEFA. Diez vai Baltijas līga saglabātu 3 ČL kvalifikācijas vietas un +/- 6 KL kvalifikācijas vietas, vēl jau 3 KL kvalifikācijas vietas nāktu no nacionālajiem kausiem. Tas nozīmētu, ka 9 no 18-20 klubiem kvalificētos eirokausiem. Sanāktu vairāk klubu nekā angļu PL, līdz ar to UEFA būtu jāmaina reitings un kvotas. Vismaz 3-5 vietas Baltija kopā zaudētu, līdz ar to 3-5 klubi zaudētu prēmijas 150+K apmērā, kas nevienam nevar būt interesanti.
Treškārt, ja Baltijas līga tiktu rīkota neatkarīgi no nacionālajiem čempjiem un UEFA, tad turnīram būtu "0" prestižs. Praktiski tas būtu dublieru čempionāts.

Kā skatītājs, es gribētu Baltijas līgu nacionālo čempionātu vietā, bet tajā pašā laikā neticu šādam projektam ne ilgtermiņā, ne īstermiņā. Arī toto apstāklis, kas ir milzīgs visā Baltijā, liek skeptiski skatīties uz šādām iecerēm. Iepriekšējais Baltijas līgas projekts arī bija pilnīga izgāšanās.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-08 14:59, pirms gada
Sapņo tāpat kā par 18 komandām Virslīgā?? 🤔😁😁

  +3 [+] [-]

, 2023-03-08 15:17, pirms gada
Krivuņeca slapjie sapņi un fantāzijas, kuras viņš pat negrasās realizēt. Glums tipiņš.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-08 15:26, pirms gada
Pāris gadus atpakaļ uzpeldēja baumas par Beļģijas-Nīderlandes apvienoto līgu (kas starpcitu sieviešu futbolā aŗi notika laika 3 gadus). Cik atceros, tad Beļģu klubi bija par, bet Nīderlandes klubi atteicās.

     [+] [-]

, 2023-03-08 15:26, pirms gada
UEFA neiebilstu, bet klupšanas akmenis būs Eirokausi. Lietuvā un Igaunijā Žalgiris, Sūduva, Flora un Levadija garantēti bija Eirokausos. Latvijā līdz Audas parādīšanās visus 4 EK dalībniekus varēja nosaukt jau pirms sezonas.

Materiāli Baltijas līga neko īpašu klāt nedotu, nu iespējams kādu kripatiņu no sponsoriem un biļetēm, bet dotu reālu iespēju zaudēt EK piķi. Jo EK pēc UEFA noteikumiem tiktu 3 labākie + nacionālo kausu uzvarētāji. Un nafig tas ir vajadzīgs klubiem? Riskēt ar garantētiem 300-500k eiro kluba kasē dēļ iespējas uzspēlēt ar Floru vai Žalgiri. Šaubos, ka BL varēs atrast sponsorus, kuri uz sitienu varētu nodrošināt vietējiem top klubiem vismaz 500k izmaksas kluba kasē, kas segtu iespējamos riskus palikt bez EK.

  +5 [+] [-]

, 2023-03-08 15:52, pirms gada
Leiši jau pasūtīja jau, a šitie lasharas kā vienmēr būvē sapņu pilis, no kuras čuš vien sanāk.

  -3 [+] [-]

, 2023-03-08 16:35, pirms gada
Nē ideja ir laba, bet īstenot nevarēs dēļ mikstajiem leišiem un igauņiem, bet ideja laba.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-08 16:36, pirms gada
Es pat varētu nosponsorēt kadas kapeikas šitajai idejai man patīk

  +5 [+] [-]

, 2023-03-08 16:54, pirms gada
Tad kā Daugavpils dabūja pielaidi sezonai, ja viņiem nav stadiona? Kārtējais wtf LFF stilā.

  +7 [+] [-]

, 2023-03-08 17:00, pirms gada
Baltijas līga ... kā teiktu vīrs no Ventspils ..tā ir tukša muldēšana ,uztaisiet SWID tabuliņu un apskatieties kas tur sanāk !
Daugavpils ... apbrīnojama pilsēta ,skatītāji iet celtniekā uz sauso tualeti (atrodas stadiona labajā stūrī ) bet vēlēšanās balso par Elksniņiem un tamlīdzīgiem vateņiem!

  +2 [+] [-]

, 2023-03-08 17:04, pirms gada
Pieļauju, ka Baltijas līga ļautu realizēt kaut kādas shēmas, piemēram, vēsturiski pirmajā Baltijas līgā uzplauka toto. Līdzjutējiem diez vai interesētu šādi mači jebšu spēles ar tikpat zema līmeņa pretiniekiem, tikai no leišu un igauņu ārēm.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-08 17:05, pirms gada
Ja kādam patīk tad piemēram to varētu izspēlēt kausa izcīņas formātā,bet nekādā gadījumā kā čempionātu.Ja tur aiziet piemēram pieci labākie klubi no Latvijas,tad mazajām pilsētām zūd jebkāda motivācija uzturēt futbola klubu.Piemēram basketbolā tas jau ir noticis un ,kam beidzamos 2-3 gadus interesē LČ basketbolā jo intrigas praktiski nav.Arī bērnu un jauniešu čempionātos tak visi saprot,kam sisties ,ja netiec kādā lielajā klubā sistēmā.

  +5 [+] [-]

, 2023-03-08 17:48, pirms gada
Pilnīga un galīgi debīla ideja! Man tiešām kā FK Ventspils spēļu apmeklētājam neintresē redzēt spēli pret kaut kādu tur Tallinn Flora, vai FK Paide - bet lūk sisties ar Tukumu un Liepāju, jau ir cits jautājums!

  +2 [+] [-]

, 2023-03-08 17:49, pirms gada
Krivuņecs, lai labāk atnāk un paskatās cik halle ir skatītāju BK Ventspils spēlē pret kaut kādu Tartu un cik ir pret Ogri, vai VEF - un sapratīs, ka vietējiem neintresē kaut kādi tur nevienam nezināmi Igaunijas klubi!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-08 18:01, pirms gada
Visiem šādiem kopprojektiem mūžš bijis īss. Basī BBL kā bija tā izbija, hoķī tas pats ar AEHL, gan jau citi piemēri arī ir. Labāk pieturamies pie sava čempja.

  -4 [+] [-]

, 2023-03-08 18:19, pirms gada
Tie paši, kuri mūžīgi čīkst par LV klubu švako startēšanu UEFA kausos, tagad ir pret centieniem ko mainīt.😏 Smieklīgi!

  -3 [+] [-]

, 2023-03-08 18:31, pirms gada
Ambrē rakstīja: Pilnīga un galīgi debīla ideja! Man tiešām kā FK Ventspils spēļu apmeklētājam neintresē redzēt spēli pret kaut kādu tur Tallinn Flora, vai FK Paide - bet lūk sisties ar Tukumu un Liepāju, jau ir cits jautājums!
Smieklīgi lasīt šādus provinciālus domu graudus.😁 Jā, tas ir super, kad n-tos gadus 3-4 klubi reāli sitās pa medaļām. Vel jo vairāk redzot šo klubu komplektāciju, kad LV spēlētājus saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Tai vietā lai to darīfu 10-12 klubi.
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš

  +2 [+] [-]

, 2023-03-08 18:56, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nu ko? Lai LV futbols stājas ārā no UEFA kausiem, jo tur šiem klubiem pārsvarā jāspēlē pret visādiem mazzināmiem klubiem?!
Fiorentina, Basaksehir, Hearts,Young Boys saja Eirokausu sezonā. Tiešām mazzinami klubi.

  -2 [+] [-]

, 2023-03-08 19:03, pirms gada
Rubentus rakstīja: Fiorentina, Basaksehir, Hearts,Young Boys saja Eirokausu sezonā. Tiešām mazzinami klubi.
Pavisam noteikti ne Top klubi. Pie tam nevajag aizmirst, ka mūsu klubi nespēlē pat UEFA līgā, bet tikai Konferenču līgā.
Un cik tādi klubi bija 2020 un 2021 gadā?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-08 19:40, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Pavisam noteikti ne Top klubi. Pie tam nevajag aizmirst, ka mūsu klubi nespēlē pat UEFA līgā, bet tikai Konferenču līgā.
Un cik tādi klubi bija 2020 un 2021 gadā?
Nemaini tēmu. Tikko teici par mazpazistamiem klubiem, tagad pārgāji uz ne top klubiem.

  +4 [+] [-]

, 2023-03-08 20:24, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Smieklīgi lasīt šādus provinciālus domu graudus.😁 Jā, tas ir super, kad n-tos gadus 3-4 klubi reāli sitās pa medaļām. Vel jo vairāk redzot šo klubu komplektāciju, kad LV spēlētājus saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Tai vietā lai to darīfu 10-12 klubi.
Tu pirms sapņo kopā ar Krivuņecu, tad atgādināšu, ka G.Indriksona laikā jau arī mēģināja izveidot Baltijas futbola līgu ar 16x komandām - 5x komandas no katras valsts + viena, komanda no tās valsts, kas ieguvusi titulu tajā Baltijas līgā iepriekšējā sezonā. Kāpēc projekts izgāzās toreiz un kāpēc tam ir tāds pats liktenis arī tagad?
Līgai nebija sponsora, kas spētu klubiem iedot lielas anudas summas - iedomājies mūsu situāciju - BFC Daugavpils šobrīd veicot izbraukuma spēles - Liepājā, Rīgā, Valmierā ierodas no Daugavpils ar autobusu tajā pašā dienā kad ir spēle - kāpēc? Jo klubam nav naudas visas sezonas garumā nodrošināt visai komandai viesnīcu. Un tagad vēl visam pieliec klāt tādu bildi - BFC Daugavpils jābrauc uz izbraukuma spēli pret Igaunijas FC Kuressaare - uz Sāremu salām no Latvijas tikt nevar - jābrauc uz Igaunijas ostu Haapsalu, lai tiktu uz Muhu salu utt. - no Daugavpils līdz Haapsalu ir aptuveni 490 km + no Haapsalu ar prāmi jātiek uz Muhu salu un tad vēl ar autobusu kādi 170 km.
Un tagad man Tev ir jautājums? Kas apmaksās klubiem šādas izmaksas kā transports vien? Ar spēļu apmeklētāju biļetēm? Droši vien daugavpilieši tā vien deg ar nepacietību redzēt, kā viņi sitīsies ar Narvas Trans par palikšanu Baltijas līgā - droši vien līdz tam laikam Celtnieka stadions pilnībā tiks renovēts un vidēji spēlē būs vismaz 3000 skatītāju, kas būs tur gatavi maksāt par biļetēm vismaz 3 eur un varbūt pat vairāk, lai nosegtu vienu izbrauciena spēli autobusam ārpus Latvijas, bet kas maksās par viesnīcu 15 spēlētājiem + pārējam kluba personālam - hmm...?
Lietuvai arī ir problēmas ar naudu - tur 90% klubus finansē no pašvaldības - tādai Marjopolei (FK Sūduva), kas atrodas teju pašos Lietuvas dienvidos 50% kluba budžets aizies vien viesnīcās un autobusos, bet naudas komandas komplektācijai paliks krietni mazāk nekā tagad - kam viņiem to vajag? Lai spēlētu pa Baltijas līgas apakšgalu dēļ naudas trūkuma?
Lai reāli klubi kaut kam tādam piekristu un vispār finansiāli pavilktu - ir jāspēj atrast kādu, kas ir gatavs maksāt pat TV pārraudēm - tātad Krivuņecam sākumā vajag atrast sponsoru, kas ir gatavs ik gadu šai līgai iedot vismaz 10 milj. eur sezonā ko savā starpā sadala klubi, lai spētu segt izmaksas, ja naudas nav tad būs tāpat kā Žigajevs un Kristians (abi vada FK PPK), kuri saprata, ka ja par spēlēšanu Nākotnes līgā prasa 25k eur, tad viņi var pat necensties uzvarēt 2.līgā, jo naudas šobrīd Nākotnes līgai vienkārši nav!

  -2 [+] [-]

, 2023-03-08 21:28, pirms gada
Ambrē rakstīja: Tu pirms sapņo kopā ar Krivuņecu, tad atgādināšu, ka G.Indriksona laikā jau arī mēģināja izveidot Baltijas futbola līgu ar 16x komandām - 5x komandas no katras valsts + viena, komanda no tās valsts, kas ieguvusi titulu tajā Baltijas līgā iepriekšējā sezonā. Kāpēc projekts izgāzās toreiz un kāpēc tam ir tāds pats liktenis arī tagad?
Līgai nebija sponsora, kas spētu klubiem iedot lielas anudas summas - iedomājies mūsu situāciju - BFC Daugavpils šobrīd veicot izbraukuma spēles - Liepājā, Rīgā, Valmierā ierodas no Daugavpils ar autobusu tajā pašā dienā kad ir spēle - kāpēc? Jo klubam nav naudas visas sezonas garumā nodrošināt visai komandai viesnīcu. Un tagad vēl visam pieliec klāt tādu bildi - BFC Daugavpils jābrauc uz izbraukuma spēli pret Igaunijas FC Kuressaare - uz Sāremu salām no Latvijas tikt nevar - jābrauc uz Igaunijas ostu Haapsalu, lai tiktu uz Muhu salu utt. - no Daugavpils līdz Haapsalu ir aptuveni 490 km + no Haapsalu ar prāmi jātiek uz Muhu salu un tad vēl ar autobusu kādi 170 km.
Un tagad man Tev ir jautājums? Kas apmaksās klubiem šādas izmaksas kā transports vien? Ar spēļu apmeklētāju biļetēm? Droši vien daugavpilieši tā vien deg ar nepacietību redzēt, kā viņi sitīsies ar Narvas Trans par palikšanu Baltijas līgā - droši vien līdz tam laikam Celtnieka stadions pilnībā tiks renovēts un vidēji spēlē būs vismaz 3000 skatītāju, kas būs tur gatavi maksāt par biļetēm vismaz 3 eur un varbūt pat vairāk, lai nosegtu vienu izbrauciena spēli autobusam ārpus Latvijas, bet kas maksās par viesnīcu 15 spēlētājiem + pārējam kluba personālam - hmm...?
Lietuvai arī ir problēmas ar naudu - tur 90% klubus finansē no pašvaldības - tādai Marjopolei (FK Sūduva), kas atrodas teju pašos Lietuvas dienvidos 50% kluba budžets aizies vien viesnīcās un autobusos, bet naudas komandas komplektācijai paliks krietni mazāk nekā tagad - kam viņiem to vajag? Lai spēlētu pa Baltijas līgas apakšgalu dēļ naudas trūkuma?
Lai reāli klubi kaut kam tādam piekristu un vispār finansiāli pavilktu - ir jāspēj atrast kādu, kas ir gatavs maksāt pat TV pārraudēm - tātad Krivuņecam sākumā vajag atrast sponsoru, kas ir gatavs ik gadu šai līgai iedot vismaz 10 milj. eur sezonā ko savā starpā sadala klubi, lai spētu segt izmaksas, ja naudas nav tad būs tāpat kā Žigajevs un Kristians (abi vada FK PPK), kuri saprata, ka ja par spēlēšanu Nākotnes līgā prasa 25k eur, tad viņi var pat necensties uzvarēt 2.līgā, jo naudas šobrīd Nākotnes līgai vienkārši nav!
Sāksim ar to, ka klubiem spēlējot Baltijas līgā sponsoriem paveras daudz lielāks reklāmas tirgus, un tas ir ļoti būtiski.
Otrkārt, lai klubi varētu spēlēt Baltijas līgā tiem jāizpilda virkni striktu kritēriju. Lai nav tà kā ar D-pils komandu šosezon, kad sezona tūdaļ sāksies, bet klubs īsti nezin kur aizvadīs mājas spēles.
Skatīties par plecu, ka kaut kas pagātnē neizdevās, un tagad sludināt ka arī tagad neizdosies, nav nopietni.

     [+] [-]

, 2023-03-08 21:28, pirms gada
Ambrē rakstīja: Pilnīga un galīgi debīla ideja! Man tiešām kā FK Ventspils spēļu apmeklētājam neintresē redzēt spēli pret kaut kādu tur Tallinn Flora, vai FK Paide - bet lūk sisties ar Tukumu un Liepāju, jau ir cits jautājums!
Ventspils tēmē uz atgriešanos virslīgā vai tur tagad nav finansējuma? kas saprotams, ja tā

  +1 [+] [-]

, 2023-03-08 22:10, pirms gada
Un pēc Baltijas līgas nākamais attīstības posms būs okupantu līga, biedr Krivuņec!?!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-08 22:38, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tie paši, kuri mūžīgi čīkst par LV klubu švako startēšanu UEFA kausos, tagad ir pret centieniem ko mainīt.😏 Smieklīgi!
Pērn nebija švaki. Iekļūšana KL grupā ir ļoti apmierinoši

  +1 [+] [-]

, 2023-03-08 23:28, pirms gada
fall in love rakstīja: Ventspils tēmē uz atgriešanos virslīgā vai tur tagad nav finansējuma? kas saprotams, ja tā
Aizmirstiet par JFK Ventspils kā salīdzinājumu bijušajam FK Ventspils - pie mums pilsētā ir galvenā komanda BK Ventspils - kas vēl divas sezonas atpakaļ bija vispār uz jautājuma zīmes, vai skaitīsies kā profesionāla komanda - vai tikai vairs daļēji profesionāla (budžets BK Ventspils ir aptuveni kaut kur starp 500 - 700k sezonā).
Daži vietējie hokeja karstgalvji vēl nezinu kā bija sadomājušies, ka varētu izveidot hokeja komandu, kas varētu spēlēt OHL - pilsētas dome pat nav mājienu devusi, ka kaut kas tāds tuvākajos gados varētu notikt (kā saka - sapņot nav aizliegts).
JFK Ventspils ir vienkārši bijusī FK Ventspils akadēmijas jauniešu un vietējo futbola entuziastu projekts, kas vispār ir ļāvis izdzīvot futbolam kā tādam pie mums Ventspilī - varbūt pat pamanīji, ka 2022.g. sezonā JFK Ventspils nespēja savākt sastāvu, lai piedalītos Latvijas kausā (iemesls - trūkst konkurētspējīga sastāva, lai atpūtinātu visus puišus + spēlētu U-19, un U-21 izlasē + 2.līgā un vēl Latvijas kausā) bieži bija situācijas, kad pat uz mājas spēlēm JFK Ventspils rezervistu soliņš bija 3-4 spēlētāji (vidējais vecums spēlētājiem 18 - 22 gadi) - to visu var redzēt LFF mājas lapas 2.līgas spēļu protokolos.
Kas notika ar FK Ventspils vietējiem spēlētājiem? Daži pakāra bučus uz nagliņas un aizgāja studēt redzot, ka profesionālais klubs tika diskvalificēts, dažiem traumas un daži vispār nebija izlēmuši jau pirms tam par labu futbolam pēc 18, 19 gadu vecuma.
25k eur jā - to dome iedeva, jo tā nav milzīga nauda - autobusu iedos caur ''Ventspils reiss'' uzņēmumu, OSC Ventspils stadions atbilst pat Virslīgas standartiem, un kā rezerves laukumu noteiks 2.vsk mākslīgā seguma laukumu ar koka tribīnēm, ar kādām 300 skatītāju vietām. Naudu formām un treniņiem iedos (tās ir tīrās kapeikas).
JFK Ventspils un Virslīga? Ja dome piepūtīs vaigus un saņemsies, tad maksimums ko varēs izspiest - 300 - 400k eur sezonā, bet droši vien ar tekstu - mēs palīdzam pirmās 2- 3 sezonas maksimums un tālāk lūdzu meklējiet privātos sponsorus - dome palīdzēs tikai ar infrastruktūras uzturēšanu, transporta izdevumi (tas pats autobuss), un par brīvu trenēties - varbūt formas un vēl kādus sīkumus.
Īsāk sakot JFK Ventspils nebūs konkurēt spējīgi Virslīgā - varbūt varēs cerēt uz punktiem pret tādām komandām kā FS Jelgava, vai FK Tukums, jo naudas leģionāriem nav un naudas spēlētājiem ar pieredzi piesaistīšanai nav. Varbūt var darīt kā Tukums, vai FK Auda, kas palīda zem kāda Virslīgas kluba ar iespēju dabūt leģionārus, kas ir uz īri un nav spējuši dabūt vietu savā galvenajā klubā - bet tā visa ir tikai teorija!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-08 23:45, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Sāksim ar to, ka klubiem spēlējot Baltijas līgā sponsoriem paveras daudz lielāks reklāmas tirgus, un tas ir ļoti būtiski.
Otrkārt, lai klubi varētu spēlēt Baltijas līgā tiem jāizpilda virkni striktu kritēriju. Lai nav tà kā ar D-pils komandu šosezon, kad sezona tūdaļ sāksies, bet klubs īsti nezin kur aizvadīs mājas spēles.
Skatīties par plecu, ka kaut kas pagātnē neizdevās, un tagad sludināt ka arī tagad neizdosies, nav nopietni.
Es domāju, ka daudziem klubiem sākumā gribēsies redzēt naudu uz galda un nevis dzirdēt tekstu - Jūs klubi sāciet spēlēt un, kad kādam parādīsies interese, tad atradīsies sponsors + TV spēļu pārraides varēs pārdot utt.
Un, lai pārdotu TV spēļu pārraides vajag arī atbilstošu infrastruktūru ar kuru Baltijas valstīs ir tā maigi sakot čābīgi. Esi redzējis Igaunijas līgas spēles kā izskatās internetā tiešraidē piemēram no tās pašas Narvas? Kvalitāte ir tik pat galvu reibinoša kā no FK Metta spēles Hanzas vsk. laukma - pie tam rēķinies, ka sezonas pirmās nedēļas tā pati FK Liepāja spēlē uz rezerves laukuma - un to dara visas komandas - līdz ar to arī naudu par biļetēm nevar iekasēt tūkstošos, jo šajos laukumos tribīņu lielums svārstās no 300 - 500 skatītāju vietām.
Un par ko klubi metīs naudu laukā, lai varētu spēlēt Baltijas līgā? Ko iegūst titula īpašniece? Kausu + ... ko vēl viņiem var piedāvāt, lai Riga FC gribētu tur vispār piedalīties?
Vēlreiz saku - G.Indriksona laikā jau bija mēģinājums izveidot šādu projektu ar 15+1 klubu skaitu - nu nesanāca, jo katrā valstī ir atšķirīgi kluba finansēšanas kritēriji, infrastruktūras līmenis, leģionāru limiti, naudas lielums klubiem utt.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-08 23:55, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Smieklīgi lasīt šādus provinciālus domu graudus.😁 Jā, tas ir super, kad n-tos gadus 3-4 klubi reāli sitās pa medaļām. Vel jo vairāk redzot šo klubu komplektāciju, kad LV spēlētājus saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Tai vietā lai to darīfu 10-12 klubi.
Pateicoties tam RFS uz Rīgu atveda Fiorentina un skotu Hearts, kas līdzi sev atveda lielisku futbola atmosfēru stadionā + labus ienākumus krogiem un viesnīcām - ko mums atvedīs FK Narva Trans?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-09 08:59, pirms gada
Ambrē rakstīja: Aizmirstiet par JFK Ventspils kā salīdzinājumu bijušajam FK Ventspils - pie mums pilsētā ir galvenā komanda BK Ventspils - kas vēl divas sezonas atpakaļ bija vispār uz jautājuma zīmes, vai skaitīsies kā profesionāla komanda - vai tikai vairs daļēji profesionāla (budžets BK Ventspils ir aptuveni kaut kur starp 500 - 700k sezonā).
Daži vietējie hokeja karstgalvji vēl nezinu kā bija sadomājušies, ka varētu izveidot hokeja komandu, kas varētu spēlēt OHL - pilsētas dome pat nav mājienu devusi, ka kaut kas tāds tuvākajos gados varētu notikt (kā saka - sapņot nav aizliegts).
JFK Ventspils ir vienkārši bijusī FK Ventspils akadēmijas jauniešu un vietējo futbola entuziastu projekts, kas vispār ir ļāvis izdzīvot futbolam kā tādam pie mums Ventspilī - varbūt pat pamanīji, ka 2022.g. sezonā JFK Ventspils nespēja savākt sastāvu, lai piedalītos Latvijas kausā (iemesls - trūkst konkurētspējīga sastāva, lai atpūtinātu visus puišus + spēlētu U-19, un U-21 izlasē + 2.līgā un vēl Latvijas kausā) bieži bija situācijas, kad pat uz mājas spēlēm JFK Ventspils rezervistu soliņš bija 3-4 spēlētāji (vidējais vecums spēlētājiem 18 - 22 gadi) - to visu var redzēt LFF mājas lapas 2.līgas spēļu protokolos.
Kas notika ar FK Ventspils vietējiem spēlētājiem? Daži pakāra bučus uz nagliņas un aizgāja studēt redzot, ka profesionālais klubs tika diskvalificēts, dažiem traumas un daži vispār nebija izlēmuši jau pirms tam par labu futbolam pēc 18, 19 gadu vecuma.
25k eur jā - to dome iedeva, jo tā nav milzīga nauda - autobusu iedos caur ''Ventspils reiss'' uzņēmumu, OSC Ventspils stadions atbilst pat Virslīgas standartiem, un kā rezerves laukumu noteiks 2.vsk mākslīgā seguma laukumu ar koka tribīnēm, ar kādām 300 skatītāju vietām. Naudu formām un treniņiem iedos (tās ir tīrās kapeikas).
JFK Ventspils un Virslīga? Ja dome piepūtīs vaigus un saņemsies, tad maksimums ko varēs izspiest - 300 - 400k eur sezonā, bet droši vien ar tekstu - mēs palīdzam pirmās 2- 3 sezonas maksimums un tālāk lūdzu meklējiet privātos sponsorus - dome palīdzēs tikai ar infrastruktūras uzturēšanu, transporta izdevumi (tas pats autobuss), un par brīvu trenēties - varbūt formas un vēl kādus sīkumus.
Īsāk sakot JFK Ventspils nebūs konkurēt spējīgi Virslīgā - varbūt varēs cerēt uz punktiem pret tādām komandām kā FS Jelgava, vai FK Tukums, jo naudas leģionāriem nav un naudas spēlētājiem ar pieredzi piesaistīšanai nav. Varbūt var darīt kā Tukums, vai FK Auda, kas palīda zem kāda Virslīgas kluba ar iespēju dabūt leģionārus, kas ir uz īri un nav spējuši dabūt vietu savā galvenajā klubā - bet tā visa ir tikai teorija!
Paldies par vairāk kā izsmeļošu atbildi, kopumā es dzirdu ka situācija nav sliktāka kā citām virslīgas apakšgala akadēmiju komandām, dzīvos redzēs

     [+] [-]

, 2023-03-09 09:06, pirms gada
Jawa rakstīja: Baltijas līga ... kā teiktu vīrs no Ventspils ..tā ir tukša muldēšana ,uztaisiet SWID tabuliņu un apskatieties kas tur sanāk !
Daugavpils ... apbrīnojama pilsēta ,skatītāji iet celtniekā uz sauso tualeti (atrodas stadiona labajā stūrī ) bet vēlēšanās balso par Elksniņiem un tamlīdzīgiem vateņiem!
Daugavpils pusē sausā tualete ir pavisam normāli, pašsaprotama ikdiena.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-09 09:15, pirms gada
90-to gadu sākumā, kad varonīgie lietuvieši izstājās no PSRS čempionāta bija apvienotā līga, bet viņiem toreiz bija garlaicīgi. Šobrīd līmenis ir salīdzinoši līdzīgāks. Bet lai lemj eksperti.

     [+] [-]

, 2023-03-09 12:03, pirms gada
varbūt nevajag līgu bet kopēju Baltijas kausu, kur UEFA atmestu uzvarētājai biļeti uz Europa League Q