Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Krievijas biatlonistes Jurjeva un Stariha pieķertas dopinga lietošanā

Andris Vētra
Andris Vētra

Krievijas biatlonistes Jurjeva un Stariha pieķertas dopinga lietošanā
Irina Stariha
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) paziņojusi, ka Krievijas biatlonistēm Jekaterinai Jurjevai un Irinai Starihai veikto dopinga analīžu B proves izrādījušās pozitīvas. Abas biatlonistes pieķertas eritropoetīna (EPO) lietošanā.

Janvāra beigās, neilgi pirms Soču olimpiskajām spēlēm Starptautiskā biatlona savienība (IBU) paziņoja, ka divu Krievijas biatlonistu un viena Lietuvas biatlonista dopinga pārbaužu A proves izrādījušās pozitīvas.

Lai arī sākotnēji aizdomās turamo vārdi un uzvārdi netika atklāti, taču virkne mediju informēja, ka tās ir Jekaterina Jurjeva un Irina Stariha. Jurjeva un Stariha bija pieprasījušas B proves pārbaudi, kamēr Lietuvas biatlonists Karols Zlatkausks atteicās no tādas iespējas, tādējādi atzīstoties pārkāpumā. Saskaņā ar IBU noteikumiem, šāda atteikuma gadījumā sportists oficiāli atzīst A provju rezultātus.

Šodien IBU informēja, ka pozitīvi izrādījušies arī B provju rezultāti. Gan Jurjevas, gan Starihas gadījumā analīzes ņemtas treniņnometnes laikā Pokļukā (Slovēnija), kur Jurjeva pārbaudīta divas reizes – 23. decembrī un 1. janvārī, bet Stariha 23. decembrī. Abas Krievijas biatlonistes pieķertas eritropoetīna (EPO) lietošanā.

Pagaidām spēkā paliek pagaidu aizliegums piedalīties sacensībās, taču galīgais lēmums par diskvalifikāciju tiks pieņemts vēlāk.

Irina Stariha šīs sezonas pirmajos trijos posmos parādīja negaidīti labus rezultātus, kopvērtējumā pēc pirmajiem trim posmiem ieņemot otro vietu. Jekaterina Jurjeva februārī paziņoja par sportistes karjeras noslēgšanu. Šī ir otrā reize, kad Jurjevu pieķer dopinga lietošanā. 2009. gadā Jurjevu, Albinu Ahatovu un Dmitriju Jarošenko (visi pārstāvēja Krieviju) jau pieķēra dopinga lietošanā (EPO). Toreiz šie biatlonisti saņēma divu gadu diskvalifikāciju.

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-08 17:15, pirms 10 gadiem
Divi LV hokejisti OS tika pieķerti...un?

  -1 [+] [-]

, 2014-03-08 17:17, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: neinteresanti, jo neviens top biatlonists/te netiks pieķerti nekad..
Stariha diezgan augstu ir kopvērtējumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-08 18:09, pirms 10 gadiem
Nas ņedogoņit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-09 01:00, pirms 10 gadiem
O...tad jau Juškāne pakāpsies kopvērtējumā(ja iegūs kaut vienu punktu)