Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vīmss pēc Eirolīgas varētu pamest "Žalgiri" un atgriezties NBA

Andrejs Siliņš

Vīmss pēc Eirolīgas varētu pamest "Žalgiri" un atgriezties NBA
Sonijs Vīmss tiecas atgriezties NBA - vai tas izdosies jau šosezon?
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas čempiones Kauņas "Žalgiris" amerikāņu uzbrucējs Sonijs Vīmss savā blogā atklājis - pastāv liela iespēja, ka, ja komanda neiekļūs ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā, spēlētājs varētu pamest Kauņu un atgriezties Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

"Žalgiris" šobrīd atrodas pēdējā vietā H grupā Eirolīgas Top16 turnīrā ar trim zaudējumiem trijos mačos. Lai tiktu nākamajā kārtā, jābūt vismaz otrajā vietā grupā, bet nākamā spēle Kauņā jāaizvada pret "Barcelona"... Līdz ar to izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam ir stipri minimālas un pavisam tās var izgaist jau ceturtdien. Valentīna dienas vakarā "Žalgiris" uzņems Rīgas VEF.

Komandas līderis Sonijs Vīmss, kurš lokauta laikā noslēdza līgumu ar "Žalgiri" līdz sezonas beigām, savā blogā atklājis, ka gadījumā, ja "Žalgiris" netiks astoņu labāko Eirolīgas komandu skaitā, uzbrucējs komandu varētu pamest. "Šobrīd ir smaga situācija. Esam piespiesti pie sienas un, ja ceturtdien zaudēsim "Barcelona", tālāk netiksim," raksta Vīmss. "Man ir bijušas diskusijas ar aģentu un kluba īpašnieku Vladimiru Romanovu, lai pārskatītu nākotni."

"Mums ar īpašnieku bijušas karstas sarunas par šo tēmu, bet domāju, ka līdz Lietuvas līgas beigām nepalikšu. Šobrīd vēlos būt "Žalgirī" un ar to spēlēt Eirolīgas ceturtdaļfinālā. Arī Lietuvas līga un VTB līga ir konkurētspējīgas, bet tās nav kā Eirolīga. Es šeit ierados, lai spēlētu Eirolīgā. Ja netiksim ceturtdaļfinālā, visdrīzāk, došos atpakaļ uz NBA[...] Skaidrība varētu būt aptuveni divu nedēļu laikā."

Sonijs Vīmss pirms pievienošanās "Žalgirim" spēlēja Kolorado "14ers" NBA Attīstības līgā, kā arī Denveras "Nuggets" un Toronto "Raptors" rindās. Pagājušajā NBA sezonā uzbrucējs Toronto komandas labā vidēji 24 minūtēs guva 9,2 punktus, izcīnīja 2,6 bumbas un atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles. Šogad Eirolīgā Kauņas komandai Vīmss vidēji 30 minūtēs palīdzējis ar 13,2 punktiem un 5,2 atlēkušajām bumbām.

Iespējams, "Žalgiris" jau sācis gatavoties šādam pavērsienam - sava līdera Vīmsa aizbraukšanai pēc Eirolīgas. Par to varētu liecināt lietuviešu uzbrucēja Joņa Mačuļa piesaistīšanās "Baltai" vienībai, kas ir "Žalgira" fārmklubs. Tajā spēlē arī Kaspars Vecvagars. Izārstējis smagu savainojumu, Mačulis ilgu laiku meklēja klubu, bet bez panākumiem. Varbūt "Žalgiris" šobrīd vēlas dot laiku 2007. gada Eiropas čempionāta bronzas un 2010. gada pasaules čempionāta bronzas medaļu ieguvējam Lietuvas izlases sastāvā, lai brīdī, kad Vīmss dodas projām, viņa vietu ieņemtu tieši Mačulis...

Izmantotie resursi:
HoopsHype - The NBA Basketball Web Site

  +2 [+] [-]

, 2012-02-08 15:50, pirms 13 gadiem
Baigais brīnums?! Tas jau bija gaidāms!

 +10 [+] [-]

, 2012-02-08 15:56, pirms 13 gadiem
ja viens no retajiem kurs eiropa radija loti parliecinosus niegumu,praktiski bija ,ir neapturams
Slēpts komentārs: B_Guru

  +1 [+] [-]

, 2012-02-08 16:08, pirms 13 gadiem
Directorate of the League has made change in calendar of the regular championship, regarding the match in group A between Zalgiris (Lithuania) and VEF (Latvia) teams. The game in Kaunas will be held on March 18, 2012 (earlier it was planned that the contenders will play on February 14, 2012).

Change in the championship calendar | VTB...

  +4 [+] [-]

, 2012-02-08 16:14, pirms 13 gadiem
And Weems averages 16 points per game, not 13,2 as you wrote. 13,2 is his efficient per game..

"Vīmss vidēji 30 minūtēs palīdzējis ar 13,2 punktiem"

  +4 [+] [-]

, 2012-02-08 16:15, pirms 13 gadiem
Author you should pay more attention to what are you writing, you must respect your readers more, because you are representing not only yourself, but also all sportacentrs.com Good luck!

     [+] [-]

, 2012-02-08 18:42, pirms 13 gadiem
Uz Lakers! Peace lēns un Barns ir nestabils!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja