Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Entonijs Deiviss pret "Mavericks" nespēlēs, danku konkursā negrib piedalīties

Andrejs Siliņš

Entonijs Deiviss pret "Mavericks" nespēlēs, danku konkursā negrib piedalīties
Entonijs Deiviss pēc savainojuma gūšanas pret "Knicks". Foto: AP / Scanpix

Spēlē pret Ņujorkas "Knicks" savainojumu guvusī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Entonijs Deiviss nākamajā spēlē pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks" nepiedalīsies.

Aizvadītās nakts mačā pret "Knicks" (117:87) trešās ceturtdaļas beigu daļā Deiviss, mēģinot bloķēt pretinieka metienu, zaudēja līdzsvaru un sāpīgi piezemējās uz muguras. Ilgāku laiku basketbolists pavadīja guļošs uz zemes, ar roku saķēris muguras lejasdaļu, taču pats spēja piecelties uz aizklibot līdz ģērbtuvēm.

Pēc mača spēlētājam konstatēts spēcīgs sasitums, kā rezultātā Deiviss nedosies komandai līdzi izbraukumā uz Dalasu, kur paredzēta spēle 11. janvāra naktī pret "Mavericks". Teorētiski vēl pastāv iespēja, ka situācija varētu mainīties un, ja dakteri dotu atļauju, tad Deiviss varētu lidot uz Dalasu atsevišķi, tomēr iespējamība ir niecīga, jo šobrīd Rietumu konferences līdervienībai nav nepieciešams riskēt ar savas superzvaigznes veselību.

Šajā sezonā seškārtējais Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks vidēji guvis 27,1 punktu, izcīnījis 9,4 atlēkušās bumbas, atdevis 3,2 rezultatīvas piespēles, bloķējis 2,6 metienus un pārtvēris 1,5 bumbas. Deiviss ir reāls pretendents gan uz līgas vērtīgākā spēlētāja balvu, gan vēl izteiktāk - uz labākā sezonas aizsardzības spēlētāja atzinību.

26 gadus vecais Deiviss arī atklājis, ka nemaz nevēlas piedalīties Visu zvaigžņu spēles konkursā bumbas triekšanā no augšas. "Tas nav man. Es esmu spēļu dankeris. To, ko var izdarīt Dvaits [Hovards] un citi puiši, piemēram, Zeks Levīns, es nevaru. Nē," Deiviss atbildēja uz žurnālista jautājumu par iespējamo dalību konkursā.

Zvaigžņu spēles nedēļas nogale šogad risināsies Deivisa dzimtajā pilsētā Čikāgā. Šosezon Deiviss izcēlies ar 99 bumbas triecieniem grozā no augšas, vairāk ir tikai Jannim Adetokunbo (118) un Rūdijam Gobēram (102).

"Lakers" gan konkursā būs pārstāvēta, jo tajā piedalīties uzaicināts Dvaits Hovards, kurš konkursā triumfēja pirms 12 gadiem.

Izmantotie resursi:
ESPN