Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" pieskaita Fabinju neaizskaramajiem un grib pagarināt līgumu vismaz līdz 2025. gadam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Liverpool" pieskaita Fabinju neaizskaramajiem un grib pagarināt līgumu vismaz līdz 2025. gadam
Fabinju. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas čempione “Liverpool” grasās tuvākajā laikā sākt sarunas ar brazīliešu futbolistu Fabinju par līguma pagarināšanu. Viņš tiek pieskaitīts spēlētāju grupai, kam par savu vietu sastāvā nav jāuztraucas.

27 gadus vecais Fabinju, kura pamatpozīcija ir balsta pussargs, šajā sezonā daudz spēlējis kā centra aizsargs. Tas saistīts ar Virdžila van Deika, Džo Gomesa un Žoela Matipa savainojumiem. Pašreizējais Fabinju līgums ir spēkā līdz 2023. gadam, taču “Liverpool” vēlas parakstīt jaunu kontraktu.

Premjerlīgas čempionu mērķis ir noslēgt vienošanos līdz 2025. vai 2026. gadam, piedāvājot Fabinju algas pielikumu. Pašlaik brazīlietis pelna 100 tūkstošus mārciņu nedēļā, bet jaunais līgums ļautu viņam pacelties augstāk “Liverpool” sarakstos. Skaidrs, ka līdz van Deika, Mohameda Salāha vai Sadio Manē algas līmenim viņam neaizsniegties.

Fabinju uz “Liverpool” pārcēlās 2018. gadā, pirms tam pārstāvot “Monaco”. Pirmās sezonas ievadā viņš nespēlēja pārāk daudz, cenšoties aprast ar Jirgena Klopa prasībām, bet pēc tam kļuva par ļoti svarīgu pamatsastāva zobratu. Fabinju ir kļuvis par Premjerlīgas čempionu un Čempionu līgas uzvarētāju.

“Liverpool” arī cer noslēgt jaunu vienošanos ar Džordžinio Veinaldumu. 30 gadus vecā pussarga pašreizējais līgums beigsies pēc sezonas, un līdzšinējās sarunas nav bijušas veiksmīgas, jo Veinaldums nav drošs par vietu komandā. Šovasar “Liverpool” iegādājas Tjagu Alkantaru, kurš ir nīderlandieša tiešais konkurents. Tāpat jāizceļ, ka interesi par Veinaldumu izrādījusi “Barcelona”, ko trenē viņa tautietis Ronalds Kūmans.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...