Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Blogs: vai Madrides "Real" vispār vajag to pirmo vietu grupā?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Blogs: vai Madrides "Real" vispār vajag to pirmo vietu grupā?
Zinedins Zidāns
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tiks izspēlētas pēdējās kārtas spēles arī atlikušajās četrās grupās un neviļus rodas jautājums – vai titula turētājai Madrides “Real” pirmā vieta savā grupā būtu izdevīga?

Madrides “Real” šī gada maijā triumfēja Čempionu līgā un šosezon mēģinās pārvarēt ieilgušo lāstu – proti, neviena komanda kopš tālā 1990. gada nav spējusi triumfēt prestižākajā klubu turnīrā divreiz pēc kārtas. “Real” puslīdz sekmīgi (3-2-0) aizvada jaunās sezonas grupu turnīru un 1/8 fināls jau ir nodrošināts. Jautājums tikai, vai “Real” izcīnīs pirmo vietu grupā un teorētiskas priekšrocības, vai paliks otrajā vietā. Lai uzvarētu grupā, šovakar savā laukumā jāpārspēj šī brīža grupas līdere Dortmundes “Borussia”.

Lielais jautājums – vai šīs teorētiskās priekšrocības būs priekšrocības arī reālajā dzīvē? Pirms izteikšu viedokli par šo jautājumu, uzreiz uzsvēršu – ir vairāk nekā skaidrs, ka “Real” ar matemātiku nenodarbosies, un tas ir pašsaprotami. Matemātisku pieeju neļaus ne kluba statuss, ne spēlētāju pašcieņa, ne līdzjutēji, neviens! Nemaz nerunājot par to, ka rēķināšana parasti slikti beidzas. Ir jāspēlē un jāmēģina uzvarēt.

Un tomēr palūkosimies, kādas būs “Real” perspektīvas kā vienā, tā otrā gadījumā. Šeit jāatgādina, ka 1/8 finālā pretiniekos nevarēs tikt ielozēta savas valsts pārstāve un savas grupas pārstāve. Tādējādi, ja gadījumā “Real” paliktu otrajā vietā (it kā sliktāks variants), 1/8 finālā pretī nevarētu stāties ne “Barcelona”, ne “Atletico”, ne “Borussia” un pārējie pieci varianti būtu: “Arsenal”, “Napoli”, “Monaco”, “Leicester City” un “Juventus”. Domājams, tikai pret “Juventus” madridieši nebūtu izteikti favorīti (varbūt nelieli favorīti), kā arī bīstama pretiniece būtu “Arsenal”.

Uzvaras gadījumā iespējamo pretinieku skaits būtu seši vai septiņi: PSG, “Benfica”, “Manchester City”, “Bayern”, “Bayer”, “Porto” (portugāļiem otrā vieta šovakar gan vēl jānodrošina) un "Lyon” (ja šovakar izraus otro vietu no "Sevilla" rokām).

Ziniet, ir aizdomas, ka viena paša “Bayern” dēļ vien uzvarēšana grupā varētu būt bīstama. Minhenes klubs diezgan droši ir sliktāks variants nekā “Juventus” (ko varam uzskatīt par sliktāko variantu, ja “Real” paliek otrajā vietā grupā). Arī apskatoties uz pārējām potenciālajām pretiniecēm ("City", PSG...), nav pārliecības, ka izsētās statuss 1/8 finālā šoreiz būtu tīkamāks nekā neizsētās.

Zemāk varat aplūkot arī bukmeikeru viedokli par klubu izredzēm uzvarēt turnīrā (lasi: principā klubu spēks). Ņemot vērā "Real" jaudu un ambīcijas, domāju, pietiek apskatīties uz koeficientu tabulas kreiso pusi (jo labajā pusē esošās komandas "Real" divu spēļu summā jāpieveic pie jebkuriem apstākļiem un izlozes), kur atzīmētas bukmeikeru lielākās favorītes, - pārliecināsieties, ka, ieņemot pirmo vietu un papildus sastopoties ar izlozes nedraudzību, var sanākt sliktāk nekā samierinoties ar otro vietu.

Protams, tāda situācija izveidojusies pamatā divu galveno iemeslu dēļ. Pirmkārt, dominējošās Spānijas klubi (pēdējās trīs ČL sezonās piecas no sešām finālistēm pārstāvējušas Spāniju) nevar tikties savā starpā un kāda spāņu granda paslīdēšana un palikšana otrajā vietā ļauj izvairīties no dueļa ar, piemēram, “Barcelona”. Tā ka, ja runājam par ne-spāņu komandām, noteikti ir (bija) vērts uzvarēt grupā, lai 1/8 finālā izvairītos no spāņu draudīgā trio (ja “Real” tomēr šovakar neizcīnīs pirmo vietu, tad šoreiz starp izsētajiem būs tikai divi spāņu klubi). Otrkārt, šajā grupu turnīrā kāja paslīdēja spēcīgajam “Bayern” (atkal – pret citu spāņu skabargu “Atletico” izskatā), kas palika savā grupā otrajā vietā - tas automātiski nozīmē lielu draudu izsētajām komandām jeb grupu uzvarētājām.

Tā ka “Real” pirmā vieta, visticamāk, iznāk pat neizdevīga, tiesa, paturam arī prātā, ka grupu uzvarētājas 1/8 finālā otro spēli aizvadīs savā laukumā, kas mazliet mazina otrās vietas ieņemšanas pievilcību šī brīža trofejas turētājiem.

Bukmeikeru koeficienti uz uzvaru Čempionu līgā (7. decembris) un "Real" iespējamās pretinieces

KlubsKoef.KlubsKoef.
Barcelona4.33Napoli41.00
Bayern4.75Leicester City41.00
Real6.25Sevilla67.00
Atletico10.00Bayer67.00
Manchester City13.00Monaco81.00
Juventus13.00Benfica101.00
Borussia D17.00Porto126.00
Arsenal19.00Lyon201.00
PSG26.00Cits1 001.00

Pasvītrotās komandas – “Real” iespējamās pretinieces, ja grupā tiek ieņemta otrā vieta.
Treknrakstā komandas – “Real” iespējamās pretinieces, ja grupā tiek ieņemta pirmā vieta.

  +4 [+] [-]

, 2016-12-07 18:39, pirms 7 gadiem
Man kā real atbalstītājam ir pilnīgi vienalga, kas nāk pretī. Tāpat jāuzvar visi, lai būtu veiksmīga UCL sezona. Vienīgie, kuri varētu pret real būt favorīti ir barca, bayern neliekas tik spēcīgi vairāk.

     [+] [-]

, 2016-12-07 18:43, pirms 7 gadiem
Kāpēc Sevilla ir treknrakstā, ja abas ar Real ir Spānijas pārstāves? Tekstā bija rakstīts, ka vienas valsts pārstāvji nevar tikties 1/8 finalā.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 18:44, pirms 7 gadiem
Edmunds atkal labi pašancējis. Izsmeļošs raksts. Edmunds ir īsts URBIS

     [+] [-]

, 2016-12-07 18:46, pirms 7 gadiem
El Shaarawy rakstīja: Kāpēc Sevilla ir treknrakstā, ja abas ar Real ir Spānijas pārstāves? Tekstā bija rakstīts, ka vienas valsts pārstāvji nevar tikties 1/8 finalā.
Jā, tā ir kļūdiņa. Edmundam jābūt nedaudz uzmanīgākam. Tā jau viņa raksti ir interesanti un izsmeļoši + precīzi.

     [+] [-]

, 2016-12-07 18:49, pirms 7 gadiem
Protams, ka Real spēlēs uz uzvaru, bet nevar teikt, ka, paliekot otrajā vietā grupā, būtu saldāka dzīve. No pirmajām vietām Napoli un Lestera būtu labākās izvēles, abiem pašlaik ir lielas problēmas, savukārt Monaco mājās ir mežoņi, Arsenal var uzvarēt jebkuru un arī praktiski var zaudēt jebkuram, bet Juve, manuprāt, šobrīd spēlē daudz labāk kā Bayern un ir vieni no galvenajiem pretendentiem šosezon uz titulu. Jau Rostova un Atletico parādīja ka Bayern ir ņemami šosezon.
Tajā pašā laikā no draudīgajām otrajām vietām Madride ar lielāko daļu jau ir spēlējusi nesenā pagātnē un uzvarējusi - PSG, City, Bayern, turklāt visi trīs grandi rāda ne to labāko sniegumu pēdējā laikā.

     [+] [-]

, 2016-12-07 18:57, pirms 7 gadiem
Bayern galīgi neliktu kā otro favorīti uz uzvaru

  -2 [+] [-]

, 2016-12-07 19:05, pirms 7 gadiem
Realam skaties kaa gribi nav jaauztraucas,pat no otraas vietas viniem netiks ne Bavaarija ne Juventus,taa tas vnk ir,bizness tik agri nekad neliks lielaas komandas kopaa,varbuut kaads domaa ka izloze ir baigi godiiga,tad varbuut

     [+] [-]

, 2016-12-07 19:10, pirms 7 gadiem
Noņēmu Sevilla treknrakstu, paldies.

     [+] [-]

, 2016-12-07 19:39, pirms 7 gadiem
kādas Izredzes Real Paņems jeb ne ?

     [+] [-]

, 2016-12-07 20:40, pirms 7 gadiem
Real es ar neliktu pie favorītiem,aizmirsāt speli pret Legia

     [+] [-]

, 2016-12-07 21:59, pirms 7 gadiem
Dortmunde neoficiāli skaitās ātrākais klubs Eiropā,kas spēlē tehnisku,gudru futbolu bieži vien spēles laikā pieņemot ne tos vienkāršākos,bet gan sarežgītākos risinājumus.Madridei būs labi jāpasvīst lai izcīnītu trīs punktus un pirmo vietu grupā.

     [+] [-]

, 2016-12-07 22:39, pirms 7 gadiem
ooosvalds rakstīja: Real es ar neliktu pie favorītiem,aizmirsāt speli pret Legia
, un to tu njem par nopietnu faktoru, lai Real nebūtu favorīts?