Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Daudzi biatlonisti velta iznīcinošus komentārus trases kvalitātei

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Daudzi biatlonisti velta iznīcinošus komentārus trases kvalitātei
Emils Hegle Svensens
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien Pasaules kausa izcīņā biatlonā 1.posmā Esterzundā tika aizvadīts sprints gan vīriem, gan dāmām. Piedāvājam dažu sportistu teikto pēc sacensībām.

Dāmu sacensībās pirmo uzvaru PK karjerā izcīnīja 24 gadus vecā norvēģiete Tirila Ekhofa: "Pēc tam, kad savu karjeru beigusi Tūra Bergere, viss spiediens ir uz mani. Tāpēc nolēmu pamēģināt ko jaunu. Runa par to, ka man nācās atteikties no daudzām lietām treniņu labā. Tas nav pārāk forši - ziedot izbraucienus ar draugiem tikai tāpēc, lai būtu velnišķīgi nopietna. Esmu pieradusi pie tā, ka Norvēģijas latiņu tur Tūra, bet tagad to nāksies darīt man. Tūra man daudz palīdzējusi, tāpēc laikam tas, ka es tik ātri izcīnīju uzvaru, ir viņas nopelns."

"Tikai" 5.vietu izcīnīja klasikas uzvarētāja Darja Domračeva: "Esmu ļoti sarūgtināta par trases stāvokli. Ja paiesiet pa trasi, paskatieties, kāds ir nobraucienu stāvoklis. Trase ir ļoti izsista. Burtiski pirms starta es palūdzu organizatoriem pievērst uzmanību tieši šim nobraucienam." Baltkrievietei pievienojās vāciete Franciska Hildebranda: "Trase bija ļoti sarežģīta, priecājos, ka pabeidzu distanci bez kritieniem."

Divas kļūdas šaušanā netraucēja Kaisai Mekereinenai izcīnīt 3.vietu: "Tikt uz goda pjedestāla ar divām kļūdām ir patīkami. Pa trasi slēpot šodien bija ļoti grūti. Trase ir ļoti sliktā stāvoklī. Slēpoju nevis tehniski, bet gan vienkārši "skrēju" cik ātri varu. Ceru, rīt labāk sagatavos trasi, jo šobrīd tā ir ļoti bīstama, bija daudz kritienu. Trase ir pārāk mīksta un ledaina nobraucienos."

Augsto 4.vietu ieguva itāliete Doroteja Vīrere, kura slimības dēļ izlaida klasiku: "Esmu mazliet bēdīga, ka paliku uzreiz aiz pjedestāla, bet no otras puses nedēļu slimoju, un šīs bija manas pirmās sacensības - negaidīju tādu rezultātu. Tagad jūtos normāli. Jau gribēju doties mājup, bet tagad priecājos, ka nolēmu palikt un startēt. Daudz laika pazaudēju pēdējā aplī - biju ļoti nogurusi."

Par trasi sūdzējās ne tikai dāmas. To darīja pat Emils Hegle Svensens: "Trasē ir daudz akmeņu un jutu, kā slēpes ķeras aiz tiem. Var sanākt, ka šo slēpju pāri pēc brīvdienām nāksies izmest. Vienā kāpumā aiz stadiona trase atgādina frīstaila krosa trasi. Viņi sameta sniegu, taču neizlīdzināja to. Sacensības izgāzušais Vetle Kristiansens bija pavisam skarbs: "Tracina. Te vienmēr ir mākslīgais sniegs, ledus un akmeņi. Apstākļi ir slikti. Slēpošana šeit ir loterija." Ūle Einārs Bjerndālens: "Man ir divi slēpju pāri, kurus esmu labi notestējis, taču neuzdrošināšos šos pārus izmantot tādā trasē. Te ir drausmīgi daudz akmeņu."

Pēc pilnībā izgāztās klasikas uzvaru šodien izcīnīja Martēns Furkads: "Emils [Svensens] bija labs klasikā un arī šodien. Es nemaz viņa dēļ nesatraucos. Šobrīd man jākoncentrējas tam, lai būtu labāks par viņu, ja vien vēlos atgūt līdera dzelteno krekliņu." Svensens atbildēja: "Es jau pirms sacensībām pieņēmu, ka Martēns noteikti "atgriezīsies", viņam tas ir tik tipiski. Neticami labs sniegums viņa izpildījumā - viņš visātrāk slēpoja un nekļūdījās šaušanā. Taču dzelteno krekliņu bez cīņas neatdošu. Viņam to nāksies no manis noraut, ja viņš to vēlas." Svensens turpina jokot: "Iedzīšanā mēs abi ar Bjerndālenu vēlamies tikt trijniekā. Iespējams, es apstāšos un pagaidīšu Ūli Eināru, lai viņš varētu "pastrādāt" priekšā." Svensens iedzīšanā startēs astoņas sekundes pirms Bjerndālena (7. un 8.pozīcija, kamēr Andrejs Rastorgujevs startēs par 11 sekundēm vēlāk nekā Bjerndālens).

2.vietu ieguvušais čehs Ondržejs Moravecs: "Esmu ļoti apmierināts. Biju ļoti koncentrējies. Jauktajā stafetē man bija problēmas, tāpat nokritu klasikā. Priecājos, ka šodien tas neatkārtojās. Ceru turpināt tādā pašā garā. Priecāšos, ja šosezon iegūšu medaļu arī pasaules čempionātā. Pēc veiksmīgās olimpiādes Čehijā ir īsta biatlon-mānija. Biatlons tagad ir populārākais ziemas sporta veids. Cilvēki regulāri skatās biatlonu, atpazīst mani ielās."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  -2 [+] [-]

, 2014-12-07 02:38, pirms 10 gadiem
Mīksto atrunas!

     [+] [-]

, 2014-12-07 11:46, pirms 10 gadiem
Tādi tie zviedri ir! Ne viņi ir spējīgi hokeja čempi noorganizēt, ne biatlona trasi sagatavot!