Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Eiropas un Ziemeļamerikas valstu dueļos noskaidros Pasaules kausa finālistes

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eiropas un Ziemeļamerikas valstu dueļos noskaidros Pasaules kausa finālistes
Bogdans Bogdanovičs, Šejs Gildžess-Aleksandrs, Francs Vāgners un Entonijs Edvardss. Foto: FIBA

Piektdien Manilā ar spēlēm starp Eiropas un Ziemeļamerikas izlasēm noskaidros 2023. gada FIBA Pasaules kausa finālistes. Pulksten 11.45 Serbija spēkosies pret Kanādu, bet pulksten 15.40 Latviju apspēlējusī Vācija cīnīsies pret Amerikas Savienotajām Valstīm. Spēļu translācijas ''Go3 Sport'' kanālos.

• Pirmajā pusfinālā pulksten 11.45 par vietu finālā cīnīsies Serbijas un Kanādas izlases.

• Ceturtdaļfinālā abas komandas guva samērā drošas uzvaras. Serbija ar 21 punkta pārsvaru apspēlēja Lietuvu, bet Kanāda otrajā puslaikā pārvarēja Slovēnijas pretestību.

• Gan Serbija, gan Kanāda aizvadītajā turnīrā piedzīvojusi pa vienam zaudējumam. Serbi piekāpās itāļiem, bet kanādieši zaudēja Brazīlijai.

• Svetislava Pešiča trenētajā komandā produktīvākais bijis Bogdans Bogdanovičs. Ikdienā Atlantas ''Hawks'' pārstāvošais aizsargs caurmērā atzīmējies ar 18,8 punktiem un 4,7 rezultatīvām piespēlēm. Centra spēlētājs Nikola Milutinovs iekrājis 13,2 punktus un 8,8 bumbas zem groziem.

• NBA superzvaigzne Šejs Gildžess-Aleksandrs ar 25 punktiem, 7,2 atlēkušajām bumbām un piecām piespēlēm bijis izteikts Kanādas līderis. Vidēji 14,7 punktus un piecas bumbas zem groziem pievienojis Ārdžejs Berets.

• Pulksten 15.40 otrā pusfinālā ''EuroBasket'' bronzas medaļniece Vācija sacentīsies pret Amerikas Savienotajām Valstīm.

• No pusfinālistēm grūtākā ceturtdaļfināla pārvarēšana bija tieši Vācijai. Pamatlaika pēdējās sekundēs Dāvis Bertāns netrāpīja trejaci, vāciešiem nosargājot grūtu uzvaru pār Latviju. ASV basketbolisti ar 37 punktu pārsvaru neatstāja cerības Itālijai.

• Gordona Herberta vadītā Vācija līdzšinējā turnīrā ir vienīgā komanda, kas ne reizi vēl nav zaudējusi. Vācieši sasnieguši sešas uzvaras pēc kārtas. Amerikāņiem ir viens zaudējums – otrajā grupu turnīrā pret Lietuvu.

• Neraugoties uz ārkārtīgi slikto sniegumu ceturtdaļfinālā, vācu produktīvākais spēlētājs joprojām ir Deniss Šrēders, kura kontā vidēji 18 punkti un 6,3 piespēles. Ar attiecīgi 13,0 un 12,8 punktiem vidēji viņam seko brāļi Francs un Morics Vāgneri. Pirmajam arī vidēji septiņas atlēkušās bumbas un četras piespēles, taču traumas dēļ aizvadītas tikai divas spēles.

• Amerikas Savienoto Valstu komandā bumba visbiežāk atradusies Entonija Edvardsa rokās. ''Timberwolves'' aizsargs metis pa grozu vairāk nekā divas reizes biežāk nekā jebkurš cits amerikānis, vidēji izceļoties ar 17,3 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

• Viens no Vācijas un ASV pusfināla spēles tiesnešiem būs latviešu arbitrs Gatis Saliņš.

• Komandas iepriekš tikās sagatavošanās ciklā. Vācija ilgu daļu spēles bija vadībā, taču galotnē Edvardss vienpersoniski veica atspēlēšanos un ar produktīvām darbībām atnesa uzvaru amerikāņiem – 99:91.

• Svētdien tiks aizvadīts 2023. gada FIBA Pasaules kausa fināls, kā arī pirms tā – bronzas spēle.



Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

1 2 44 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2023-09-07 21:51, pirms gada
Autors jau labi domājis, bet,ja jau virsrakstā piemin Eiropas Pasaules daļu,tad arī otrajā virsraksta daļā būtu jāraksta par Pasaules daļu un tā ir nevis Ziemeļamerika (kontinents), bet gan Amerika

  +5 [+] [-]

, 2023-09-07 21:58, pirms gada
Vācijai es personīgi daudz izredžu neredzu pret ASV ,bet Serbija gan var paņemt Kanādu.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 22:02, pirms gada
ASV 1, Serbija 2 un Kanādā būs trešā. Vācieši pundurģimji ar koku

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 22:08, pirms gada
Novēlu Serbijai zeltu un Vācijai bronzu, lai ZA komanda paliek 4. vietā.

     [+] [-]

, 2023-09-07 22:27, pirms gada
Vardc rakstīja: ASV 1, Serbija 2 un Kanādā būs trešā. Vācieši pundurģimji ar koku
Vācijā un Serbija fināls.

ASV un Can pa daudz melno, lai spēle par tresho

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 22:27, pirms gada
Zhel ka nav Jokica, tad būtu 100% zelts

  +2 [+] [-]

, 2023-09-07 22:32, pirms gada
Striker un Spārni un vējš, abi divi nopietni esat bastojuši ģeogrāfijas stundas. To ka ASV un Kanāda abas ir Ziemeļamerikas valstis būtu jāzin.🤦🏻‍♂️

  -3 [+] [-]

, 2023-09-07 22:47, pirms gada
andzadzo2008 rakstīja: Striker un Spārni un vējš, abi divi nopietni esat bastojuši ģeogrāfijas stundas. To ka ASV un Kanāda abas ir Ziemeļamerikas valstis būtu jāzin.🤦🏻‍♂️
Redz, ir tā,ka tās protams ir Ziemeļamerikas kontinenta valstis,to mācījos jau 6.klasē , bet,ja virsrakstā saliek kopā vienā daļā Eiropas pasaules daļu,bet otrajā daļā Ziemeļamerikas kontinentu,tad tas nav loģiski.
Uztvēri domu,pirms bārsties ar secinājumiem Atkārto ģeogrāfijas kursu no pamatskolas

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 23:00, pirms gada
Vācija pret Serbju finālā, Vācija paceļ kausu un tad katram kārtīgam latvietim būs vēl viens ko ienīst - Francs Wagners. Luka varēs šo naidu dalīt ar Francu.
Bet, ja nopietni - būtu forši redzēt divas eiropas komandas finālā. Kanādiešus ļoti tiesneši vilka, jo tik agresīvi citiem defā neļāva spēlēt, bet ASV varētu sākt cienīt PK un sūtīt uz čempi nopietnākus spēlētājus.

     [+] [-]

, 2023-09-07 23:00, pirms gada
2 izteiktas komandas bez nomināliem līderiem pret NBA zvaigžņotiem sastāviem, cīņa būs nežēlīga, bet lielākā uzvara varētu būt Serbijai, jo ASV slikti sedz groza apakšu. Redzēsim, vai Šrēders nospēlēs labāko spēli karjerā.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 23:16, pirms gada
striker rakstīja: Redz, ir tā,ka tās protams ir Ziemeļamerikas kontinenta valstis,to mācījos jau 6.klasē , bet,ja virsrakstā saliek kopā vienā daļā Eiropas pasaules daļu,bet otrajā daļā Ziemeļamerikas kontinentu,tad tas nav loģiski.
Uztvēri domu,pirms bārsties ar secinājumiem Atkārto ģeogrāfijas kursu no pamatskolas
Tātad tu esi tik deb*ls un bezcerīgs reālajā dzīvē, ka sēdi sportacentrā un pie*isies par to, ka kontinetnu un pasaules daļu definīcijas ir neizprastas un sajauktas... jo teikumā lietotas, tavuprāt kā sinonīmi...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 23:16, pirms gada
Kāds zināja, ka nākamais PK notiks ... Katarā? Būs interesanti pavērot Kataras basketbola izlasi ar "tīriem" katariešiem.

     [+] [-]

, 2023-09-07 23:20, pirms gada
Spārni un vējš rakstīja: Kāds zināja, ka nākamais PK notiks ... Katarā? Būs interesanti pavērot Kataras basketbola izlasi ar "tīriem" katariešiem.
Kārtējais aplauziens Alutiņa cienītājiem Plus vēl nenormāls karstums Vasarā
Karoče, pilnīgs PIPEC!

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 23:24, pirms gada
Spārni un vējš rakstīja: 2 izteiktas komandas bez nomināliem līderiem pret NBA zvaigžņotiem sastāviem, cīņa būs nežēlīga, bet lielākā uzvara varētu būt Serbijai, jo ASV slikti sedz groza apakšu. Redzēsim, vai Šrēders nospēlēs labāko spēli karjerā.
Vācijai viss pamata piecinieks no NBA, Serbiem šķiet 3.
ASV labi ja 2 spēlētāji tiktu šajā sastāvā ja ņemtu kā tu saki "zvaigznes"
Šī ir viena no švakāk nokomplektētajām ASV izlasēm kopš profesionāļi piedalās pasaules kausā.
Un ko nozīmē BEZ NOMINĀLIEM LĪDERIEM... tu vispār kādu spēli Vācijai un Serbijai esi redzējis?

  +3 [+] [-]

, 2023-09-07 23:28, pirms gada
Raitcha rakstīja: Tātad tu esi tik deb*ls un bezcerīgs reālajā dzīvē, ka sēdi sportacentrā un pie*isies par to, ka kontinetnu un pasaules daļu definīcijas ir neizprastas un sajauktas... jo teikumā lietotas, tavuprāt kā sinonīmi...
Reālajā dzīvē,tāpat kā sportā, vajag precizitāti,lai ko sasniegtu.
Sēdēt te un lamāties lielu spēku neprasa

  -3 [+] [-]

, 2023-09-07 23:33, pirms gada
striker rakstīja: Reālajā dzīvē,tāpat kā sportā, vajag precizitāti,lai ko sasniegtu.
Sēdēt te un lamāties lielu spēku neprasa
Nu beidz, es ekspektēju stilistiku, komatus, pieturzīmes, vārdu locījumus un galotnes, jo tas ir LATVIJAS mantojums, tā ir cieņa pret valsti un valodu... Tas, ka skolā mācīja, ka Eiropa ir pasaules daļa, bet Ziemeļamerika (nevis Amerika) ir kontinents.... sporta portālā...
whatever...

P.S.
Es parasti nelamājos, bet kkad ir sakrājies un kāds tad dabūn visu...

     [+] [-]

, 2023-09-07 23:39, pirms gada
Esmu redzējis 90% šī PK spēles, izņemot Libānas-Irānas un citas švako savstarpējas cīņas. Jā, protams, ASV atsutījuši mistkastniekus, bet tā joprojām ir ASV. Laikam būšu par Srbiju, lai uzvar titulu, Kanāda man nepatīk un Vācija nav īsti vāciska. Būtu labi, ja būtu jauns čempions un sudraba medaļas ieguvējs nevis kā parasti Spānijas, ASV utt. Vismaz ir kaut kāda intriga par titulu un TOP4, jo apriebušies tie klasiskie čempionāti. Prieks, ka Latvija tikusi tik tālu, pietrūkst Horvātija, Polija būtu interesanta, žēl, ka nebija Argentīna. Gribētu redzēt Bahamas PK vai OS. P.S. Mans favorīts šajā PK ārpus Latvijas - Dienvidsudāna.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 23:44, pirms gada
Raitcha rakstīja: Nu beidz, es ekspektēju stilistiku, komatus, pieturzīmes, vārdu locījumus un galotnes, jo tas ir LATVIJAS mantojums, tā ir cieņa pret valsti un valodu... Tas, ka skolā mācīja, ka Eiropa ir pasaules daļa, bet Ziemeļamerika (nevis Amerika) ir kontinents.... sporta portālā...
whatever...

P.S.
Es parasti nelamājos, bet kkad ir sakrājies un kāds tad dabūn visu...
Tad,tavuprāt,sporta platformā var rakstīt ģeogrāfiskas u.c. muļķības un ir ok.
Ikvienā profesionālā darbā jāievēro precizitāte un jātrenējas,lai tā būtu,
Redz,arī man apmēram tā-bija sakrājies un par vienu tēmu uzrakstīju.
Patin filmu atpakaļ,tad redzēsi,kādus brīnumus dažš labs no autoriem sarakstījis.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 23:46, pirms gada
striker rakstīja: Autors jau labi domājis, bet,ja jau virsrakstā piemin Eiropas Pasaules daļu,tad arī otrajā virsraksta daļā būtu jāraksta par Pasaules daļu un tā ir nevis Ziemeļamerika (kontinents), bet gan Amerika
Ir vairāki iedalījumi, kā dala kontinentus un Eiropa ne velti tiek saukta par veco kontinentu, tāpēc tas nav īsti nepareizi. Tas, ka turies pie 6 kontinentu modeļa ir kūl, bet nestāsti, ka citi nesaprata, ko autors domā vai, ka tā ir kaut kāda šausmīgā kļūda.

     [+] [-]

, 2023-09-07 23:53, pirms gada
Ja kas, tad visu nīstais Doncičš kļūs par PK rezultatīvāko spēlētāju. Interesanti, kurš kļūs par MVP un kāds būs TOP5? MVP, ja uzvar Kanāda - SGA, ja ASV -Edvardss, ja Vācija - Šrēders, ja Srbija - Bogdanovičš. TOP5 - Dončičš, SGA, Milutinovs, Vāgners, Gražulis.

     [+] [-]

, 2023-09-08 06:48, pirms gada
Par ZA finālu ,jo Vācija nepatīk ,bet serbus nevaru ciest gluži kā krieviju.

     [+] [-]

, 2023-09-08 07:34, pirms gada
Otram nevēl ļaunu, bet Vācijai uzvaru nevēlu, bija redzams, ka varam uzvarēt, muļķīgas kļūdas spēlē, vēl pirms tā trīnīša radīja zaudējumu, jā ASV, ir spēcīgā par LV, bieži bijusi augšgalā, zinās, kā Vāciju sagraut, nevis uzvarēt, pat ar +15 domāju, nekā tur līdzīga nebūs.

Serbija-Kanāda iespējams līdzīga spēle, bet kas līdzīgās spēlēs prot otru nolauzt, laikam teikšu Serbi, un pat smieklīgākais, teju līdzīgā sastāvā Serbus mēs paši kā LV varētu uzvarēt, vismaz pēc iepriekšējās nesenās pieredzes spriežot.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-08 08:59, pirms gada
striker rakstīja: Autors jau labi domājis, bet,ja jau virsrakstā piemin Eiropas Pasaules daļu,tad arī otrajā virsraksta daļā būtu jāraksta par Pasaules daļu un tā ir nevis Ziemeļamerika (kontinents), bet gan Amerika
šitik neadekvāti piep*sties ir jāmāk, ielogojos lai to pateiktu.

     [+] [-]

, 2023-09-08 10:00, pirms gada
Spārni un vējš rakstīja: Kāds zināja, ka nākamais PK notiks ... Katarā? Būs interesanti pavērot Kataras basketbola izlasi ar "tīriem" katariešiem.
zināja.. diemžēl nauda valda pār pasauli. pi**ec, ko var pateikt citu

     [+] [-]

, 2023-09-08 10:35, pirms gada
Par brīnumu abas spēles rādīs TV6 nevis tas idiotiskais Go3.

     [+] [-]

, 2023-09-08 11:42, pirms gada
striker rakstīja: Tad,tavuprāt,sporta platformā var rakstīt ģeogrāfiskas u.c. muļķības un ir ok.
Neviena ģeogrāfiska muļķība te nav ierakstīta. Ir Eiropa? Ir. Ir Ziemeļamerika? Ir. Varētu kādu pāri konkretizēt vēl sīkāk (Balkāni vai Baltija), būtu vietā arī tas.

     [+] [-]

, 2023-09-08 11:50, pirms gada
Bogdanovics sāk skolot Kanādu. Malacis.

     [+] [-]

, 2023-09-08 12:23, pirms gada
Tiesneši dala piezīmes ļoti daudz.
Abramovičs iesāka šī 8 punktu pārsvara veidošanu ar savu aizsardzību, kad bija vairākas epizodes, kad viņš kanādiešus atstāja bez metiena, un partneri varēja tikt stauji pretuzbrukumā un radīt neplānotas missmatch situācijas. Protams, arī kādam bija jāiemet metieni.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 12:33, pirms gada
Can totāli nabagi. Visticamāk Serbi ir finālā.

     [+] [-]

, 2023-09-08 12:36, pirms gada
Bogdanovics būs turnīra MVP. Srbija skolo Kanādu kā Latvija skoloja Libānu. Kellijs Oliniks laikam lielākais tēlotājs un floperis pasaulē, kā teica Dvinskis, tad nokristu gar zemi, ja ods uzlidotu.

     [+] [-]

, 2023-09-08 12:38, pirms gada
abām komandām pa 8 kļūdām, Dvinskim varētu būt līdzīgi

     [+] [-]

, 2023-09-08 12:42, pirms gada
Kas spēlēs laukumā, ja tiesneši svilps praktiski katru kontaktu?
Arī jautājums, kur viņi dažreiz skatās, piemēram, epizodē, kurā Pauelu ar galvu kritienā ielika parketā. Pēc tam laba reakcija pie kanādiešu trenera, kad atvainojās par kļūdu, kad neiedeva nesportisko. Loģiski treneris kaut ko asāku pasaka un bezjēgā iedod trenerim tehnisko.
Tik pat muļķīgi gandrīz Jovičam iedeva nesportisko piezīmi grūdienā pēc serbu izpildīta soda metiena. Tur no nesportiskās palīdzēja izvairīties vien trenera challange.

     [+] [-]

, 2023-09-08 12:46, pirms gada
Kanāda 1/2 izdarīja visu, lai zaudētu spēli.
6 no 7 NBA spēlētājiem jau vismaz 2 piezīmes un uzbrukuma, aizsardzības līderiem jau 3 piezīmes un vēl -13!

     [+] [-]

, 2023-09-08 12:49, pirms gada
Tas sīkais tiesnesis no Panamas sacenšas ar to blondo bābu par sliktākā tiesneša titulu šajā PČ. Vēl tas no Puertoriko ir katastrofa kā tiesnesis. Cerams, ka tai blondīnei neļaus tiesāt finālu. Varēja paņemt tiesnešus no Eirolīgas vai NBA nevis no trešajām pasaules valstīm. FIBA mafiozajam kantorim naudas pietiek.

     [+] [-]

, 2023-09-08 12:49, pirms gada
OS, lai brauc Marejs, Viginss un mēģina revanšēties!
1 2 44 komentāri