Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Savainotā Sevastova nespēj apspēlēt Vozņacki aizsardzību

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Savainotā Sevastova nespēj apspēlēt Vozņacki aizsardzību
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 48.), karjeras labāko turnīru 6. septembra vakarā Ņujorkā pabeidza ar bezcerīgu zaudējumu "US Open" ceturtdaļfinālā kādreizējai ranga līderei, bet šobrīd tikai 74. vietā esošajai Dānijas tenisistei Karolīnai Vozņacki – 0:6, 2:6. Sevastova jau cīņas otrajā geimā guva labās potītes savainojumu.

Jau pats pirmais geims, kas ilga sešas minūtes, skaidri parādīja mačā gaidāmo. Bija daudz garo izspēļu, kurās Sevastovai pietrūka gan pacietības, gan precizitātes un arī spēka, lai spētu regulāri apspēlēt Vozņacki slaveno aizsardzību. Sevastova ar "backhand" sitienu pa līniju atspēlēja vienu breikbumbu, bet Karolīnai tūlīt bija otrā iespēja. Sevastovas saīsinātais sitiens nebija pietiekami labs, un Vozņacki viegli tika klāt bumbiņai un ieguva agru breiku.

Svarīga epizode bija otrā geima pirmā punkta izspēlē, kad Sevastova, sniedzoties pēc bumbiņas, izmežģīja potīti un paklupa. Anastasija zaudēja gan šo geimu, gan arī nākamo, kurā servēja pati. Kad Sevastova nokļuva iedzinējos ar dubultbreiku 0:3, viņai bija medicīnas pārtraukums labās kājas potītei, kas tika pamatīgi nosaitēta.

Lielajās uzvarās pār Garbinji Mugurusu un Johannu Kontu veiksmīgi pielietotā taktika ar "slaisiem" un "dropšotiem" šoreiz Sevastovai diezgan paredzami panākumus nedeva, jo Vozņacki labi lasīja spēli, teicami darbojās aizsardzībā un tika klāt gandrīz visiem Anastasijas "dropšotiem".

Otrajā geimā gūtais savainojums nenoliedzami ietekmēja Sevastovas spēli, it īpaši kustēšanos, bet tas nebija galvenais pamatīgās sagrāves iemesls. Sevastovai vienkārši nav tāda uzbrukuma – ļoti agresīvas spēles –, kāds nepieciešams Vozņacki apspēlēšanā. Cenšanās uzbrukt ļoti asi pārsvarā noveda pie nepiespiestajām kļūdām, tādām notiekot arī vienkāršās situācijās, kad Latvijas tenisistei nebija jāskrien. Sevastovai 14 geimos bija 30 nepiespiestās kļūdas, kamēr Vozņacki tikai piecas.

Sevastova 1. seta pēdējā geimā uzņemšanā ar spēcīgiem uzbrukumiem atspēlēja divas setbumbas, bet Vozņacki ar trešo mēģinājumu pielika punktu, sagādājot Sevastovai nepatīkamo 0:6. Sevastova ļoti nelāgi sāka 2. setu, pirmajā geimā izceļoties ar vēl četrām nepiespiestajām kļūdām, no kurām pēdējā bija "dropšots" tīklā.

Pēc nospēlētām 52 minūtēm Sevastova beidzot spēja iegūt pirmo no saviem diviem geimiem, turklāt tas notika ne bez pūlēm – 11. geimā izdevās uzvarēt, tajā atspēlējot trīs breikbumbas. Patiesībā pirmo Vozņacki neizmantoja ar retu kļūdu, bet pārējās divas Sevastova atspēlēja pati – ar lielisku "backhand" un labu pirmo servi. Eiss un vēl viena neatvairīta pirmā serve ļāva tikt uz tablo, rezultātam kļūstot 0:6, 1:4. Saņēmusi skatītāju ovācijas, Sevastova mača finišā spēlēja ar daudz lielāku pārliecību un uzbruka iespaidīgāk, uzvarot vēl vienā geimā (ar savu servi). Tobrīd savainojums netraucēja spēlēt daudz labāk nekā neizteiksmīgajā mača sākumā un 2. seta lielākajā daļā.

Ar zaudējumu Vozņacki Sevastovai beidzās arī viņas iepriekšējais labākais "Grand Slam" turnīrs, kad viņa Dānijas tenisistei 2011. gada janvārī "Australian Open" 4. kārtas mačā piekāpās ar rezultātu 3:6, 4:6. Tiekot līdz "US Open" ceturtdaļfinālam, Sevastova atkārtoja Latvijas sieviešu tenisa labāko rezultātu "Grand Slam" vienspēlēs. 1994. gadā Vimbldonas ceturtdaļfinālā zaudēja Larisa Savčenko. Viņas kontā ir arī 1988. gada "US Open" ceturtdaļfināls, tolaik pārstāvot PSRS.

Ar lielisko startu Ņujorkā Sevastova nopelnīja 450 000 ASV dolāru prēmiju un 430 reitinga punktus, kas 12. septembra rangā ļaus būtiski pakāpties (provizoriski 32. vieta), labojot līdzšinējo rekordu (36. vieta) un atgūstot Latvijas pirmās raketes godu. Sevastovai sezonas turpinājumā ir plānota Āzijas tūre un viens vai divi turnīri Eiropā. Pirmās sacensības būs 19. septembrī Tokijā, pēc tam došanās uz Ķīnu, kur būs divi turnīri – Uhaņā un Pekinā. Sezonas pēdējais turnīrs varētu būt Maskavā (17. oktobris). Pirms tam iespējams starts Lincā (atkarīgs no rezultātiem Āzijā).

Spēles statistika – 0:6, 2:6

RādītājsSevastovaVozņacki
Eisi12
Dubultkļūdas01
1. serves precizitāte58%80%
Iegūtie punkti ar 1. servi11/2623/33
Iegūtie punkti ar 2. servi7/196/8
Tīri uzvarētās izspēles1114
Nepiespiestās kļūdas305
Spēle pie tīkla8/1111/15
Breikpunktu realizācija-5/11
Visi iegūtie punkti3056
Slēpts komentārs: miesnieka nedarbi hauzenē

  +9 [+] [-]

, 2016-09-07 03:32, pirms 8 gadiem
Tikai nesākam noliet Nastju ar mēsliem...

 +10 [+] [-]

, 2016-09-07 03:32, pirms 8 gadiem
Njā, sabruka gan kāja, gan Anastasija pati
Paldies par labajām emocijām ko sagādāji iepriekšējos turnīra mačos!

  +7 [+] [-]

, 2016-09-07 03:32, pirms 8 gadiem
Ja ne potītes trauma Anastasijai 2. geimā. Visādi varēja tad būt.spēles beigās nemaz tik viegli vairs Karolīnai negāja...veseļojies,Anastasija!
P.S.malacis,ka neizstājies,bet ceru,ka tas traumu nepadarīja nopietnāku...

     [+] [-]

, 2016-09-07 03:33, pirms 8 gadiem
Šāds virsraksts. Nopietni?

 +15 [+] [-]

, 2016-09-07 03:34, pirms 8 gadiem
Vozņacki šodien nebūtu iespējams uzvarēt pat pie labākās veselības.

Visu cieņu mūsu lēdijai par to, ka pie 0:6 0:1 neizstājās!
Visu cieņu par diviem uzvarētajiem geimiem!
Un protams par turnīru kopumā!

Lai ātri kāju izdodas sadakterēt! Lai nākotnē izdodas sasniegt kādu vēl augstāku virsotni par šo!

  +6 [+] [-]

, 2016-09-07 03:41, pirms 8 gadiem
žurnālist baigais jokpēters. labāk ietu uz princesi rakstīt stāstiņus tiem, kad pārlieks satraukums un gribēšana. viņš tāds eksperts, kā pēc 'viņa teiktā var noprast, ka pat ar veselu kāju Sevastova, kura nupat uzveica jau divas tenisistes, kuras viņai it kā nepienākās uzvarēt, nekādā gadījumā nebūtu uzvarējusi. pavāja loģika žurnālista kungs. švaka. patiesībā, tenisā regulāri atspēlējas vēl no daudz sliktākiem mača sākumiem, tāpēc atliek tikai minēt, kā būtu bijis, ja būtu kāja vesela.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-07 03:44, pirms 8 gadiem
reāli bija redzams, ka sitieni nolūzt pie slodzes uz kāju, bet tas protams, kā jau profesionālais superžurnālists te raksta, nekādi neietekmē spēles iznākumu. bet protams. tieši tāpāt, kā smadzeņu atrašanās galvā vēl negarantē spēju rakstīt sakarīgus rakstus,.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 03:51, pirms 8 gadiem
apmēram tas būtu, kā uzrakstīt, kā sportists x salauž kāju, bet virsrakstā ielikt, ka "sportists x nebija gatavs nopietnai cīņai" vai kā tamlīdzīgi.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 03:52, pirms 8 gadiem
miesnieka nedarbi hauzenē rakstīja: Trauma ne trauma,bet...diemžēl,bez variantiem!
tur nebija ne trauma tur bija trauma!!Nebutu trauma,varianti butu,varianti ir vienmer!
Slēpts komentārs: senscore

  +6 [+] [-]

, 2016-09-07 03:54, pirms 8 gadiem
senscore rakstīja: Wozi izmazgāja grīdu ar Sevastovu
are tevi lupatas lomā

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 03:55, pirms 8 gadiem
Jā, mača sākums un trauma... Tā laupīja izredzes uz līdzvērtīgu cīņu tālākajā mača gaitā.
Bet vienalga malace, par to, ko jau izdarījusi un sasniegusi, arī par to, ka cīnījās līdz mača galam!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 03:58, pirms 8 gadiem
kā var vispār sieviešu tenisā pateikt "nav variantu"?? Sevastova nupat jau pierādījā pret Nr 3 un tur to anglieti 13 vai 14, ka viņa var pat ļoti labi apspēlēt. kur var ienākt prātā pateikt, ka pie veselas kājas Sevastovai nebija cerību lauzt spēles gaitu? jau otrajā geimā viņa tika pie traumas, tas ietekmēja 'viņas sitienus un kustību pa laukumu visu atlikušo spēli. ja nebūtu traumēta potīte, kas baigi reti tenisā atspēlējas? iesāk slikti, tad noķer vilni, pretiniece sāk svārstīties, pieļaut kļūdas un tu iegūsti papildus pārliecību, tas tāds baigi retums? žurnālista kungs sieviešu tenisu ir skatījies?

  -3 [+] [-]

, 2016-09-07 04:00, pirms 8 gadiem
Ko tu te raudi? nebija variantu šodien, arī bez traumas nē.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 04:03, pirms 8 gadiem
senscore rakstīja: Ko tu te raudi? nebija variantu šodien, arī bez traumas nē.
pēc kā tu spried? sevastova vinnēja divas augstākas par sevi, kā arī to, kurai viņa iepriekš bija trīsreiz zaudējusi, kur ir teikt, ka pēc 1-2 zaudētiem geimiem viņa nevar lauzt spēles gaitu. tās ir pilnīgas muļķības, viņa jau ir pierādījusi, ka šobrīd viņa ir spējīga uz nopietnu kapāšanu.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-07 04:23, pirms 8 gadiem
Mjā,ļoti žēl par to neveiksmīgo kritienu...
Tā tiešām neko nevar zināt, kā būtu spēle beigusies, jo Sevastova, kad vesela, ir pietiekami žiperīga un spēlē ar izdomu, ar galvu, un nekas tai Wozniacki nebūtu garantēts...
Lai izārstējas, gaidām jaunus panākumus. Vismaz Sevastova ir krietni izturīgāka psiholoģiski nekā Ostapenko, labāk kontrolē emocijas - tas ir daudz.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 04:32, pirms 8 gadiem
Njaaa sieviešu tennis ir ļoti neprognozējams ! Bet nu paldies par visu šo turnīru Anastasij !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-09-07 05:40, pirms 8 gadiem
Un tomēr psiholoģija, šoreiz galvenais psiholoģija!

  +9 [+] [-]

, 2016-09-07 06:52, pirms 8 gadiem
Par Sevastovas spēli - malacis. Nu cīnījas ļoti labi un bija izspēles kur lieliski strādāja forehand un lika Vozņacki skraidīt un sniegties pēc katras atsistās bumbiņas un tas nesa savu rezultātu. Bija ļoti tehniski precīzi momenti un to pat vairākkārt izcēla angļu komentētāji (Eurosport).

Gribētos vairāk kritikas veltīt raksta autoram, Bērziņa kungam. Vai tad tiešām pirksti neklausa kaut nedaudz detalizētāk izcelt tās pāris pozitīvas izspēles, kur Sevastova guva lieliskus punktus. Viss raksts caurvīts ar tādu neivājošu negatīvismu. Kas par Gulbja rakstiem, tas te arī.

Man nav lielas prakses žurnālistikā un rakstu veidošanā, bet te pat es varētu uzrkastīt daudz saistošāku un interesantāku rakstu.

Spēli, lai arī īsa, biaj emocionālā atmosfērā aizvadītā un ļoti augstu sportisko principu pavadīta. Sevastova atteicās priekšlaicīgi pabeigt spēli, bet Vozņacki pēdējos geimos jau bija pusfinālā gaidās un ņemot vērā jau atdzisušo Latvijas tenisistes saviļņojumu, viņa uzvarēja divus geimus ar ļoti skatāmu tenisu.

Nenoliedzami, ka šodien Vozņacki gāja no rokas itin viss un viņas mērķtiecība bija tiešām apskaužama. Viņa ir gatavības pilna atgriezties tenisa augstākajā apritē un to parādīja šodienas pacietīgajā un precizājā tenisa spēlē, bet tas itin nemaz nemazina Anastijas spējas līdzvērtīgi cīnīties pat ar tik stabilu tenisisti. Abām bija līdzīga nesenā vēsture un abas ar skaļu blīkšķi atgriezās lielajā tenisa vidē un tikās Ņujorkas saulrieta ieskautajā Eša stadionā. Abas parādīja uz ko tiešām ir spējīgas, taču šoreiz klasisko Manhetenu baudīs Vozņacki.

Mēs savukārt ar nepacietību gaidīsim Anastijas atgriešanos jau nākošajā turnīrā un vēlesim viņai visātrāko atlabšanu.

Nu arī man laiks atpūsties. Visiem ar labu nakti. Mīliet sportu, cieniet savas valsts sportistus un paši arī sportojiet, ja ir laiks un to ļauj veselība.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-07 07:30, pirms 8 gadiem
Šis bija viņas dzīves lielākais un nozīmīgākais turnīrs. Žēl, ka beigas tam iznāca tomēr tādas paskumjas - trauma.

P.S. - Un šāda līmeņa tenisiste mums Federācijas kausā nespēlē, (arī Gulbis Deivisa kausā nē, jo viņam ir konflikts ar Savicki) jo LTS vadībā arī ir čekista Savicka kungs. It kā jau nepietiktu ka viņš gremdē Latvijas hokeju, vēl vajag tenisu nomērdēt. Bet faktiski par to ir atbildīgi cilvēki, kuri šo čekistu un PSRS sapuvušās sistēmas atraugu tur ievēlēja - LTS priekšgalā.

  +5 [+] [-]

, 2016-09-07 08:25, pirms 8 gadiem
Paldies Anastasijai par spēlēm USopen. Un nav ko pašai īpaši satraukties, lai satraucās tie, kurus viņa uzvarēja.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-07 08:41, pirms 8 gadiem
Nastjai trauma, bet Bērziņam atkal ir jauzraksta "bezcerīgs zaudējums" Cik var rakstīt par Nastju bez pozetīvisma? Bērziņ saņemies, vai neraksti vispār.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-09-07 09:02, pirms 8 gadiem
Sevastovai labs turnīrs, bet šajā cīņā nebija variantu. Eirosport ir ļoti labi, kvalitatīvi krievu komentētāji, bijušie augstas klases tenisisti un viņi nebūt neuzsvēra traumu. Ja arī bija, tad gluži nenozīmīga, kas netraucēja spēlēt. Nastja pārdega, nebija psiholoģiski gatava. Ja kādam ir trauma, kas liedz spēlēt, tad gandrīz vienmēr izstājas.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 09:23, pirms 8 gadiem
Paldies par lielisko uzvaru seriju! Tagad jasaarste traumu, un bus atkal jauni panakumi!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-07 09:47, pirms 8 gadiem
Norm, pus ļimaks pa pāris dienam.

Cik viņai reāli no tā paliek?

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 10:07, pirms 8 gadiem
Katrā sporta veidā ir sava struktūra. Loģiski, ka Seva atradās līdz šim nebijušā teritorijā. Nevar gada laikā kļūt par ironlady. Izturībā jau tāpat ir daudz pielikts. Emocijas, pat pozitīvās, paņem enerģiju. Turklāt vēl pašas izteikumi pirms spēles par negatīvo iznākumu.

Tagad ir ļoti laba izejas pozīcija spēlēt selektīvi t.i., izraudzīties turnīrus, kvalitatīvi tiem gatavoties. Varbūt jāpiesaista komandā vēl kāds profesionālis.
P.S. Karolīna ir nolaužama, ar svaigu galvu un profesionālu pieeju.

     [+] [-]

, 2016-09-07 10:12, pirms 8 gadiem
piedod, Tavs mēģinājums nav žurnālistika, bet sacerējums. Raksts ir ziņa, un tai ir citi uzbūves principi. Cita lieta, ka būtu lieliski pēc turnīra, sliktākajā gadījumā - gada beigās, kādu analīzi par Anastasijas spēli un, protams, lielu interviju.
Valdizzz rakstīja: Spēli, lai arī īsa, biaj emocionālā atmosfērā aizvadītā un ļoti augstu sportisko principu pavadīta. Sevastova atteicās priekšlaicīgi pabeigt spēli, bet Vozņacki pēdējos geimos jau bija pusfinālā gaidās un ņemot vērā jau atdzisušo Latvijas tenisistes saviļņojumu, viņa uzvarēja divus geimus ar ļoti skatāmu tenisu.

Nenoliedzami, ka šodien Vozņacki gāja no rokas itin viss un viņas mērķtiecība bija tiešām apskaužama. Viņa ir gatavības pilna atgriezties tenisa augstākajā apritē un to parādīja šodienas pacietīgajā un precizājā tenisa spēlē, bet tas itin nemaz nemazina Anastijas spējas līdzvērtīgi cīnīties pat ar tik stabilu tenisisti. Abām bija līdzīga nesenā vēsture un abas ar skaļu blīkšķi atgriezās lielajā tenisa vidē un tikās Ņujorkas saulrieta ieskautajā Eša stadionā. Abas parādīja uz ko tiešām ir spējīgas, taču šoreiz klasisko Manhetenu baudīs Vozņacki.

Mēs savukārt ar nepacietību gaidīsim Anastijas atgriešanos jau nākošajā turnīrā un vēlesim viņai visātrāko atlabšanu.


Nu arī man laiks atpūsties. Visiem ar labu nakti. Mīliet sportu, cieniet savas valsts sportistus un paši arī sportojiet, ja ir laiks un to ļauj veselība.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-07 11:12, pirms 8 gadiem
Tie kas skatījās pa Eurosport vienā brīdī varēja pārsmieties, jo tika nofilmēts Shaquil O`Neal kurš bija ieradies un vēroja spēli, bet abi Eurosport komenētāji nezināja kas tas ir. Sieviešu komentētāja pat vienā brīdi izteica minējumu, ka viņam uz rokas laikam esot NFL gredzens Pēc dažām minūtēm pateica paldies visiem kas ietvītojuši esot un pateikuši, ka tas esot viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem. Tas tā neliels offtopic, bet likās jocīgi, ka Eurosport komentētāji var neatpazīt tādu personību

  -1 [+] [-]

, 2016-09-07 14:10, pirms 8 gadiem
viņa jau izgāja zaudējusi diemžēl , pirms traumas jau viņa jocīga kkāda bija , šķiebās , pierīti vajadzēja atslabināt. jau no pirmās serves kkas neapmierināja , varēja redzēt ka visu negativo paņem uz sevi ,visums sodija ar to kritienu .

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 14:25, pirms 8 gadiem
timoty rakstīja: piedod, Tavs mēģinājums nav žurnālistika, bet sacerējums. Raksts ir ziņa, un tai ir citi uzbūves principi. Cita lieta, ka būtu lieliski pēc turnīra, sliktākajā gadījumā - gada beigās, kādu analīzi par Anastasijas spēli un, protams, lielu interviju.
Arī negrasījos žurnālistikas veidolā neko rakstīt, jo jau komentārā minēju, ka nav man nekādas pieredzes šajā jomā.

Ar savu teikto vēlējos izcelt to, ka lasīt pārskata analīzi par spēli, minot "standarta sporta frāzes", nav ne mazākās intereses. It īpaši ja pati spēle ir redzēta.

Tomēr var izveidot rakstu mazliet radošāk, jo katra spēle, katra cīņa ir neliels vēsturisks notikums, kuru var nedaudz daiļrunīgāk apcerēt.
Protams, ja nav vēlēšanās to darīt, tad var visu vienkāršot un veidot pēc standarta parauga - sausi un bez intereses.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 14:54, pirms 8 gadiem
Varianti bija- to parādīja pašas spēles beigas ar visu satraumēto potīti. Bet neveiksmīgā sākuma un potītes dēļ ļoti sastresojās un tādā psiholoģiskajā stāvoklī, protams, nebija cīnītāja.